Тази статия ще преобърне част от представите ви за храненето, тренирането и още доста неща, считани едва ли не за азбучни истини, гравирани върху камък. Целта на статията не е да отрича каквото и да било, а единствено и само да даде още една гледна точка за храненето и тренирането и преди всичко – да ви накара да се замислите.

Калориен баланс

Дневен разход на калории

Какво е едно от първите неща, което правят повечето от нас, когато решат да променят нещо по външния си вид (т.е. решат да качват или да свалят тегло)? Правилно! Да, първо изчисляваме калориите, които са ни нужни за поддържане на телесното ни тегло (basal metabolic rate, BMR). Това е обяснено подробно в статията “Калориен баланс и калориен оптимум” на Владо Недков. След това умножаваме по коефициент за физическа активност и от произведението вадим между 200-500 ккал (в зависимост от това на кой източник на информация сме решили да се доверим), ако искаме да сваляме, или прибавяме между 200 и 500 ккал, ако искаме да качваме. продължи нататък

(материалът е публикуван в BB-Team)

Коментирай във форума

Лазар Радков
Следвай ме

Лазар Радков

Провайдер на акъл at Live To Lift
Лазар Радков е основател и основен доставчик на акъл на Live To Lift. Последните години се е отдал предимно на просветителска дейност и се е заел с богоугодната мисия да просвещава масите. Водил е семинари, лекции и обучения в Академията на Telerik, HP, SoftUni, Академия “Аз мога тук и сега!”, Seeburger, Grinders, Kizombaholics BG, Център за работа със зависимости и други.
Лазар Радков
Следвай ме
Мъртъв ли е калорийният баланс?

Коментари

One thought on “Мъртъв ли е калорийният баланс?

Comments are closed.