Фатално 13-то издание на журнала. Само дето събитията пак са едни такива светски-светски, обикновени и съвсем битови. Основното беше семинара за бойни изкуства в събота (20.11).

Сила и кондиция в бойните изкуства

Събитието се проведе в боксовата зала на малкия “Академик” и беше организирано от софийските представители на “Мико Кунг Фу” и в частност – от Борил Караиванов. Ето и обявата за събитието в daobg.com.
Проявата беше част от цялата инициатива на трениращите и развиващите Мико Кунг Фу да разширят гледната си точка и да подобрят уменията си. Идеята е следната – веднъж на всеки няколко месеца хората канят гост-лектор от друго бойно изкуство или друга прилежаща дисциплина, който им води практически семинари и хората от Мико Кунг Фу работят следващите месеци върху наученото, като обогатяват с него практиката си.

В неделя моят милост беше в ролята на лектор по силово-кондиционна подготовка. Семинарът беше предимно практически насочен, като след края остана време и за малко теория и за по-обстойни разяснения. На практическата част правихме:

  • упражнения, подходящи за развиване на максимална сила
  • упражнения, подходящи за развиване на експлозивна сила
  • упражнения за заздравяване на пояса в почти всичките му функции
  • комбинации от упражнения с цел подобряване на анаеробната издръжливост

Показвах също така как могат да изпълняват различните упражнения със щанга, дъмбели и пудовки – какво е общото и какво е различното при техниката.

Накрая отделихме време да поговорим защо е нужна силата в бойните изкуства, как да се подготвим специфично за дадено натоварване, как да се възстановяваме по-добре след тренировки.

Участниците в семинара бяха доста мотивирани, стараеха се много и дори при тези, при които в началото някои упражнения не им се получаваха като техника, към края на семинара вече се справяха доста добре.

Снимки и видео ще пусна тази или идната седмица – нека първо Борил има време да ги обработи.

Бъдещи материали

Втора част на статията на Цецо за самомасажа е готова, снимали сме и видеото. По последни данни много и се иска да излезе тази седмица и да видим, дали ще и се отдаде възможност 🙂

vol. 1 на “Жените на Live To Lift” също много му се иска да излезе, така че стискайте палци и пращайте ментална енергия на главния редактор да събере сили и да го компилира за петъка евентуално.

Резюмето за тиймбилдинга в AIESEC още чака своето написване и така, както изглежда, ще почака до другата седмица май. А междуврменно (по-скоро другата седмица) ще се появи една кратка история за един младеж, който дойде при мен, защото го болеше кръста, лекарите не му даваха адекватно решение, а това му пречеше не само да си практикува спорта, но и да се чувства ОК в тялото. Е, това момче не само, че му мина кръста, но и стана доста здрав междувременно.

Кое е това момче? Само бъдещето ще покаже.

А докато дойде бъдещето – дерзайте!

поздрави

Прочетете още:

предните броеве на “LTL – Journal”

Лазар Радков
Следвай ме

Лазар Радков

Провайдер на акъл at Live To Lift
Лазар Радков е основател и основен доставчик на акъл на Live To Lift. Последните години се е отдал предимно на просветителска дейност и се е заел с богоугодната мисия да просвещава масите. Водил е семинари, лекции и обучения в Академията на Telerik, HP, SoftUni, Академия “Аз мога тук и сега!”, Seeburger, Grinders, Kizombaholics BG, Център за работа със зависимости и други.
Лазар Радков
Следвай ме
LTL – Journal, vol. 13

Коментари

One thought on “LTL – Journal, vol. 13

Comments are closed.