Днес ще ви разкажем поредната история за човек, който нямаше време да го боли, взе нещата в своите ръце, реши да направи нещо за себе си, консултира се със специалист, изпълни стриктно заръките на специалиста и постигна чудесни резултати в рамките само на няколко седмици.

Представяме ви – Ева:

Здравейте, казвам се Ева Димитрова и в свободното си време се занимавам със спускане.

От известно време работя в офис и съм принудена да седя часове наред пред компютъра. Преди 6-7 месеца започнах да усещам едно постоянно напрежение във врата, плешката и по протежението на гръбнака, което на моменти се усещаше и като болка. Изчаках само да се оправи месец-два, нищо не стана. Понеже бях занемарила тренировките, пробвах и да тренирам – обадиха се стари болежки, че и нови се появиха. От всякъде – фал.

Следващото нещо, което всеки нормален човек би направи е да иде на лекар – така и направих. Снимах си шийните прешлени на рентген, току виж изскочило нещо. Оказа се, че C4 е леко изместен. Обаче дали е вродено, дали е от падане с колелото, от лоша стойка или от криво спане, никой не ти казва. Аз, разбира се, веднага си помислих най-лошото и започна едно ходене по чекръкчии, невролози, четене на статии и мнения в интернет… Накрая стигнах до извода, че изходите са два – или ще се оправя с някакъв тип физиотерапия, или ще трябва да падам под ножа.

По този повод се свързах и с Цецо, за когото знам от общи познати и приятели. Насрочихме час, отидох на прегледа и останах доста доволна от начина, по който протече той и отношението, което получих. Първо поговорихме, разказах му с какво съм се занимавала до момета, къде и как точно ме боли, след което трябваше да изпълня определени движения, за да се установи какво не е наред. „Предписа” ми комплекс от упражнения за вкъщи, общо 10 минути, които да правя сутрин и вечер в продължение на… ами мога да си ги правя цял живот, ако искам да се чувствам добре!

2-3 седмици по-късно, когато се видяхме контролно, всичко вече беше супер – без болки и неразположения. Продължих да правя упражненията още месец, като през това време обърнах внимание на себе си, на тялото си и от какво то има нужда, за да е здраво. Бавен и стабилен прогрес. Сега, 3 месеца след първото посещение се чувствам силна и в много добро физическо здраве, тренирам 5 пъти седмично и знам, че ако ми се наложи, имам към кого да се обърна.

Поздравления на Ева, а ние се надяваме да има все повече хора, които полагат усилия да се погрижат за своето тяло и своето здраве още при първите симптоми на нередност, а не чакат с години болката да им стане навик, усложнявайки нашата работа по случая драстично.

Почти всеки иска да живее щастливо. Нямам представа каква е формулата, но имам усещането, че да се чувстваш добре в тялото си и да не ти боли нищо като седиш, стоиш или се движиш, може да се окаже важна предпоставка.

Погрижете се за себе си!

Успех!

снимка: Димо Желев

Прочетете още:

Проект: 30 дни до БЕЗ болка!

Как да имам резултати при Цветан Василев?

Имате ли време да ви боли?

Лазар Радков
Следвай ме

Лазар Радков

Провайдер на акъл at Live To Lift
Лазар Радков е основател и основен доставчик на акъл на Live To Lift. Последните години се е отдал предимно на просветителска дейност и се е заел с богоугодната мисия да просвещава масите. Водил е семинари, лекции и обучения в Академията на Telerik, HP, SoftUni, Академия “Аз мога тук и сега!”, Seeburger, Grinders, Kizombaholics BG, Център за работа със зависимости и други.
Лазар Радков
Следвай ме
Ева: Две седмици по-късно от болките във врата нямаше и помен

Коментари

Tagged on: