Когато става въпрос за дългосрочни постижения, опитът ни през годините е показал едно: Колкото повече научи човек в процеса, толкова по-качествен ще бъде крайният резултат.

Няма значение дали търсим промяна на външния вид, повече сила и издръжливост или “просто” искаме да се чувстваме по-добре в собственото си тяло.

Мерием е човек, с когото се работи много лесно. Тя разбира колко важно е да се образоваш по темите, които те вълнуват – например как да спре да те боли кръста.

Мери участва в две поредни издания на онлайн-проекта ни за хора, които искат да се справят с болежките си – “30 дни до БЕЗ болка!”.  Явно беше толкова доволна от резултатите първия път, че искаше да ги “затвърди”. 🙂

Ето какви впечатления има да ни сподели:

Вече два месеца продължавам да си правя редовно ставната гимнастика и специфичните упражнения. Както се казва в една реклама – “не съм аз, ако пропусна ставната гимнастика за добро утро”. Толкова странно и сковано не съм се чувствала, ей!

Какво научих:

-> Само тренировките не са достатъчни за тялото. Трябва да го обгрижваме ежедневно с тези “малки” радости, независимо дали тренираме или не. [бел. авт. – “малките радости” са ставна гимнастика, самомасаж и други възстановителни техники 🙂 ]

-> Дишането е много важно! Синхронизирането на дишането с упражненията можело да е трудно. Не бързайте! Дайте си време, намалете темпото, не е на живот и смърт.

-> Коремът, коремът е малката ГОЛЯМА подробност в цялото уравнение! Такава лампичка ми светна по време на една тренировка, че се ядосах на себе си как съм могла да го допусна. Обичах да тренирам, докато си гледам сериал – 2 в 1. И тренировката направена, и сериалът изгледан! А ако сложа и нещо на котлона да се готви, какво повече мога да искам?

Явно болежка. Бях стигнала до такова положение, че ме беше страх да изляза до магазина и да се върна (около 15 мин), защото след това болката беше непоносима. Бях като бабичка буквално, толкова ме болеше.

НЕ пренебрегвайте стягането на корема при клекове и напади и изправянето нагоре И с корема (казвам точно тях, защото там ме осени гения 😃).

НЕ мислете за нищо друго по време на тренировката. Дори да нямате време, НЕ бързайте! Колкото, толкова. Не се знае колко време след това ще трябва да се грижите за спортните си травми.

-> С първите няколко тренировки след първия месец усетих повече гъвкавост. Дори, мисля, на специфичната гимнастика го усетих. Много е приятно.

->Вече при 3 пъти отиване-връщане до магазина (30-40мин) не усещам да ме боли кръста. 😱😍 Хора, благодаря ви!

Мери, въпреки много добрите резултати, не спря дотук. Продължаваме да поддържаме връзка, дори наскоро взе участие ОНЛАЙН в едно от практическите ни обучения, за да научи как да тренира още по-ефективно и безболезнено. 🙂

Виж още:

–> Предстоящи събития за лято 2018

Ако и ти имаш хронични болежки

и искаш да научиш как да се грижиш по-добре за тялото си – имаме нещо за теб. 🙂 Чети надолу!

Подробна информация за самия проект можеш да получиш тук:

–> Проект “30 дни до БЕЗ болка!”

Следващото издание стартира на 13.08. Местата за участници са ограничени, за да сме сигурни, че ще можем да обърнем необходимото внимание на всеки.

Ако искаш да си осигуриш място, и то на промо-цена – запиши се до 08.08!

zapishi_se_big

Цветан Недев

Цветан Недев

Треньор & Rehab at Live To Lift
Цецо е дипломиран кинезитерапевт и има пръст във възстановяването на някои от най-контузените хора, които са се обръщали към нас в Live To Lift. Трениращите го харесват, понеже е стриктен и забавен, но преди всичко – спокоен. Цветан е пример за професионално отношение по време на тренировка, но и изобщо не отстъпва, когато се съберем да си говорим глупости.
Цветан Недев
Какво научи Мерием, за да спрат болките в кръста?

Коментари