Изключително малко хора обръщат внимание на китките си преди тренировка. А още по-малка част от работещите на компютър го правят. Поради тези две причини много хора страдат 🙁

Затова реших да ти дам няколко идеи и да ти покажа примерно раздвижване за китки и пръсти. Можеш да го правиш като част от загрявка преди тренировка, сутрин след като се събудиш, или пък след цял ден прекаран пред компютърa.

Ако не си правил подобни движения преди, започни с 1-2 серии по 5-6 повторения. Не си давай зор, а само оставете китките и пръстите да преминат през различните позиции.

Повтори след 1-2 дни, но този път увеличи повторенията с 1-2. Може да се целиш да стигнеш до 3-4 серии по 8-10 повторения, но не бързай. Мускулите, които отговарят за движенията в китките и пръстите са сравнително малки и отнема много време, докато заякнат. Прави упражненията редовно в продължение на седмици и месеци и вероятно ще забележиш разлика в трудността им и силата на китките и пръстите.

ВНИМАНИЕ!

НЕ трябва да боли докато ги правиш. ОК е да има лек дискомфорт, ОК е да усещаш разтягане, но не трябва да умираш от болка. Ако те боли прекалено много, прехвърли по-малка част от тежестта си върху китките и не бързай с прогресирането.

Кристиян Дончев

Кристиян Дончев

Personal Trainer at Live to Lift
Усмивката и спокойствието на Крис могат да ви заблудят, че в залата ще ви се размине. Такъв шанс обаче няма! Крис ще намери начин да изцеди всяка капка усилие и да ви покаже, че можете много повече, отколкото си мислите.
Кристиян Дончев
Ставна гимнастика за китки

Коментари