Изключително малко хора обръщат внимание на китките си преди тренировка. А още по-малка част от работещите на компютър го правят. Поради тези две причини много хора страдат 🙁

Затова реших да ви дам няколко идеи и да ви покажа примерно раздвижване за китки и пръсти. Можете да го правите като част от загрявка преди тренировка, сутрин след като се събудите, или пък след цял ден прекаран пред компютърa.

Ако не сте правили подобни движения преди, започнете с 1-2 серии по 5-6 повторения. Не си давайте зор, а само оставете китките и пръстите да преминат през различните позиции.

Повторете след 1-2 дни, но този път увеличете повторенията с 1-2. Може да се целите да стигнете 3-4 серии по 8-10 повторения, но не бързайте. Мускулите, които отговарят за движенията в китките и пръстите са сравнително малки и отнема много време, докато заякнат. Правете упражненията редовно в продължение на седмици и месеци и ще забележите разлика в трудността им и силата на китките и пръстите.

ВНИМАНИЕ!

НЕ трябва да боли докато ги правите. ОК е да има лек дискомфорт, ОК е да усещате разтягане, но не трябва да умирате от болка. Ако ви боли прекалено много, прехвърлете по-малка част от тежестта си върху китките и не бързайте с прогресирането.

Кристиян Дончев

Кристиян Дончев

Personal Trainer at Live to Lift
Усмивката и спокойствието на Крис могат да ви заблудят, че в залата ще ви се размине. Такъв шанс обаче няма! Крис ще намери начин да изцеди всяка капка усилие и да ви покаже, че можете много повече, отколкото си мислите.
Кристиян Дончев
Ставна гимнастика за китки

Коментари