Забелязвам, че продължава да има хора, които си мислят, че целта на нашите 30-дневни Предизвикателства е човек да свали килограми, сантиметри, мазнини. Или пък да качин N-килограма мускули.

За хората, които никога не са участвали – това е съвсем нормален начин на мислене.

Когато обаче се запишеш в подобно Предизвикателство по собствено желание, една от първите ми задачи е да ти помогна да опознаеш себе си. Да научиш повече за:

 • Собственото ти тяло;
 • Собственото ти здраве;
 • Собствените ти способности;
 • И най-вече – лимитиращите вярвания в собствената ти глава!

Да, безспорно резултатите носят мотивация, но не са най-важното. Те са следствие! Това, което носи дългосрочния успех и ни помага да подобрим качеството на живота си цялостно са изброените по-горе четири точки.

Веси е първият човек, който се

размрънка още преди да е започнал, но…

после се взе в ръце. По-надолу ще разберете до какво доведе това.

Сега, след като Веси е продължила съвсем сама да използва наученото, тя реши да ми изпрати своята история и аз веднагически я споделям с вас.

Ето я и нея:

Историята на Веси

Както повечето хора, които започнат хранителен режим и спорт, аз взех категоричното решение да го направя след „голямото преяждане“ около Нова година. Това обаче беше просто последната капка в морето…

От доста време леко и неусетно бях натрупала излишни килограми, макар да спортувам от години и да съм активна в почивните дни – велосипед, ски, туризъм…

И реших „Не, трябва да се направи нещо! Този път край!“. Имах във Facebook Live to lift, знаех ги, видях съобщение за ново Онлайн предизвикателство, мнението на Мира за нейната промяна и за нула време си го букнах и аз.

От там започна fun-ът… Fun за всички в къщи, но за моя сметка. 🙂

Съпругът ми, който смята, че отслабването е лесно – „просто не ядеш“, първо каза, че е тъпо, после реши, че за парите, които съм платила, ще си направи страхотно забавление.

И ме почна: “Ще го спазваш, платила си по 3 лв. на ден! :)” , “За 3 лв. на ден, такъв майтап! :)”, “Не пипай хляба, на диета си! 🙂 ”

На мен обаче,

не ми беше смешно.

Получих режима, първо се ядосах, после се разплаках, защото реших, че „Ето и това е пълна глупост и няма да стане нищо“.

Бяха изключени храни, които цял живот съм обичала и бяха включени храни, които ям рядко и с не особено удоволствие. Абе, с една дума „ужас“. Нямаше грамажи, нямаше разписание колко точно, кога да се яде.

Имаше двигателен режим с упражнения, като някои от тях не можех да изпълня.

Написах гневен мейл на Георги, който ми каза да не се отказвам, а поне да опитам. Оплаках се и на сестра ми, и тя ми каза същото. Ми, да опитам тогава…

Оказа се, че храната ми е трудна, но да се приготви не отнема никакво време. Хубаво е да сготвиш за 30 мин. и да знаеш, че имаш какво да ядеш целия ден без да го мислиш.

Георги ми предложи консултация преди да започна да спортувам. Е, това беше мнооого полезно.

Ако кажа, че ми е било лесно, ще излъжа. Трудно ми беше и с храната, и със спорта, но най-вече със съня и почивката.

Оказа се, че хранителният режим е труден, но не си гладен!

Това с грамажите и сложните манджи с подправки, които не съм чувала, винаги ме е изнервяло. Броенето на калории, допълнително ме влудяваше. Тук тези неща ги нямаше.

Постепенно почнах да ставам уверена и в залата.

Резултатите

не дойдоха веднага, но в един момент някак започнаха да се случват.

Имаше вечери, в които казвах „чувствам се гладна и нещастна“. В действителност не бях гладна, количеството беше повече от това на другите, но просто не бяха нещата, които исках да ям. Аз обаче съм упорита като магаре и не се отказах. Хванала съм се на хорото, ще го играя до края.

След 1-вия месец резултати имаше, доволна бях, но не напълно. Продължих с Easy fat loss.

Тук вече се успокоих. Храната беше ехееееееее колко по-лесна, тренировките вече не ме тревожеха, заменях упражненията, които не мога да правя, с други. Абе, набрах инерция и увереност.

Кантарът почна да ме радва,

сантиметърът също, хората почнаха да ми казват хубави неща, да си обличам старите дрехи, да си купувам нови в по-малък размер.

Майка ми ме видя точно „преди“ и веднага „след“ 2-рия месец и каза „Това не може да са само 5 кг.“ Е, да , но бяха само 5 кг. Разликата обаче беше видима.

Задължително искам да благодаря на Георги, че ме слушаше и отговаряше на целия камион с въпроси, които му поставях. Помогна ми да адаптирам всичко, така че да е добре за мен.

Резултатите от това мое предизвикателство са:

 • Научих за себе си неща, които никога не съм знаела.
 • Вече не се интересувам колко килограма тежа. На челото ми не ги пише. Важното е, че се чувствам добре.
 • Видях, че мога да оцелея и да се чувствам добре с много по-малко количество храна.
 • Видях, че мога без някои храни, няма нищо страшно. Дори е добре.
 • Вече знам формулата и знам, че ако се наложи пак ще се справя.
 • В момента съм на 40г. и това е най-добрата ми физическа и психическа форма до момента.
 • Свалих килограми и сантиметри, но качих мускули, самочувствие и настроение.

В заключение мога да кажа, че това беше най-добрата ми инвестиция за 2019 г. и е първото нещо, което при мен работи и то за толкова кратко време!

Отговорните хора ВИНАГИ

постигат отлични резултати. Това са онези, които разбират, че Предизвикателството е двупосочен процес – процес на даване и получаване. Отговорни са хората, които задават НАЙ-МНОГО ВЪПРОСИ. Както и всички онези, които не казват НЕ МОГА, а казват ДАЙ ДА ИЗМИСЛИМ КАК …

Изобщо не е случаен фактът, че тези хора постигат най-добрите резултати.

Веси започнa с нашето Базово fatLOSS Предизвикателство, след което продължи с Easy fatLOSS през втория месец.

Без да ви лъжа ще ви кажа, че не е лесно и че ще се наложи да се потрудите и да си дадете зор … но, както виждате си заслужава. 😉

Ако се чувствате достатъчно мотивирани – Предизвикайте се още сега и се запишете за следващото fatLOSS Предизвикателството. Георги ще ви се обади лично, за да отговори на всичките ви въпроси преди да започнете.

Георги Ненов
Пиши ми!

Георги Ненов

Свръхчовекът at Live to Lift
Георги е нашият онлайн-фитнес експерт. Обича да работи с хора, които имат проблеми с теглото, но са поели отговорността за решаването им. Помага им да влязат във форма лесно и изцяло от разстояние. Неговите клиенти постигат видими резултати още в рамките на първия месец - увеличават енергията си, променят мерките си в желаната посока, а някои дори успяват да облекат отново любимите си дрехи.
Георги Ненов
Пиши ми!
Веси: “В момента съм на 40г. и това е най-добрата ми физическа и психическа форма до момента.”

Коментари