Ева, Герой

Много жени успяват да натрупат много килограми поради една или друга причина в даден момент от живота си. Много жени спират да вярват, че един ден отново могат да бъдат в добро здраве и добра форма.

Героинята от нашата история, която ще наречем Ева, нямаше подобни намерения.

Един от първите ми спомени от съвместната ни работа беше, когато Ева ме помоли да я замеря.

И аз я замерих … с химикала. По-късно научих, че всъщност е искала да ѝ измеря мазнините. Хубавото е, че не ми се сърди прекалено дълго.

Началото

Ева се обърна към нас по препоръка на своя приятелка, която също беше постигнала забележителни резултати. Началото беше трудно, но това е по-скоро нормално, когато тялото е извън кондиция и е натрупало много килограми.

[прочети цялата история на Ева!]

 

Наско, Дизайнер

Преди година ви разказахме за невероятната трансформация, която направи Наско само за една година. Трансформация, при която промените във външния вид бяха само семпло следствие от всички житейски промени и атлетически подобрения, които Наско реализира за този период.

Както написах и в статията за цялостната промяна на Владо преди време – прогресът много рядко е линеен, да не кажа – почти никога. Има пикове, има спадове, понякога спадовете са стабилни и дългосрочни … най-важното обаче е накрая като теглим чертата, да установим, че полека-лека вървим напред.

Напред към какво ли? Напред към това се чувстваме и да живеем все по-добре. И дори думата „спадове“, която използвах по-горе, не винаги е точна, понеже понякога променяме приоритетите си даваме малко назад в една сфера, за да избухнем обаче в същото време в друга.

При Наско случаят е следният – пикът в работата му е пролетта и началото на лятото. За този период ми е споделял, че понякога му се налага да работи и по 16 часа на ден … с дни. Въпреки всичко в този период той продължава да си тренира и да внимава как се храни, но каквото и да си говорим, няма как един средно 12-часов работен ден в продължение на седмици, а понякога и доста повече, да не ти се отрази негативно.

[Прочетете още … ]

Радостина, Маркетинг експерт

Тина е един от най-големите професионалисти, които познавам, в сферата, в която работи. И един от най-големите работохолици. И е голям образ! Но стига със суперлативите – Тина се свърза с мен, защото беше решила да промени начина си на живот и по-точно начина, по който се отнасяше към тялото си.  За разлика от повечето момичета, които искат „да се стегнат“, „да свалят 2-3-5- .. кг“ или неопределеното „да отслабнат“, Тина искаше да постигне неща, които имат пряка връзка с начина, по който се чувстваме, и със здравето ни.

„Искам да намаля цигарите и излизанията с цел пиене, искам да се науча да си лягам по-рано и като цяло искам да подобря начина, по който се чувствам в тялото си“ беше приблизително молбата ѝ. Четейки внимателно, повечето хора биха си представили момиче, което работи яко, подкрепя се предимно с кафе и цигари и основната ѝ физическа активност е по нощните клубове.

О, не! Даже напротив – преди да започнем съвместната си работа, Тина ходеше три пъти седмично по два час на спининг, от който, между другото, беше много доволна. В същото време в храненето ѝ джънк фууда и сладкото почти отсъстваха, а богатите салати, мръвките тук-там и редовното хапване на суши заемаха сериозна част от хранителния ѝ режим. Дали имаше място за подобрение? О, да, разбира се! Но като цяло начинът ѝ на хранене, преди да започнем, беше  доста по-приличен отколкото храненето на повечето хора, които се обръщат към нас, а и доста по-приличен от храненето на повечето хора по принцип.

[Прочетете още …]

Жоро, Програмист

Историята на Георги е история на:

 • Изкъртващи тренировки
 • Супер стриктно хранене (в част от времето)
 • 12-16 часов работен ден по едно време
 • Двуразови тренировки по друго време
 • Редовни fatLOSS ваканции
 • И периодични гощавки и пирове в турски ресторант, когато има възможност

Запознайте се с Жорката – денем (не само) – програмист! През цялото време – усмивка от ухо до ухо 😀

Началото на всичко

Г-н Динков дойде при нас април 2012-та и искаше:

 • Да свали мазнини
 • Да качи сила и мускули
 • Да не му щрака коляното
 • И да не го бъзика едното рамо

[Прочетете още … ]

Вито, Програмист


Вито беше един от най-сериозните ни участници първото ни “30-дневно предизвикателство”, където свали 3,5% мазнини за един месец. След това се оказа един от най-сериозните, които продължиха след предизвикателството и свали още 3% за следващите два месеца

На четвъртия месец Вито успя да изкара и плочки.

Kоето означава 7,5% мазнини и 10кг надолу за последните четири месеца.

[Прочетете още …]

Георги, Логистика и непрофесионален авто-състезател

Преди 11 месеца се бях “качил” до 85 кг, а коремчето ми застрашително набъбваше от все повече бира, картофи и тестени боклуци. Колената ме боляха дни наред след поредния футбол, а самият аз се чувствах като лоена топка, познавайки себе си и това, че винаги съм се занимавал активно със спорт.

Реших, че е време да направя нещо за себе си и то на момента, а не някога в бъдещето. И така Liliana ме запозна с Lazar. До момент не бях чувал нищо за този човек. “Поредният фитнес-инструктор” мислех си аз. Нищо подобно. Още в първия ни разговор разбрах, че от този човек мога да науча много – не само за храненето и тренирането в краткосрочен и дългосрочен план, а и за възприятието ми за живота като цяло.

След месец прекаран във водене на дневник за всяка хапка и глътка, която поемам по време на храненията си, започнах тренировките. И така месец, след месец си скъсвах гъза в залата. Понякога преди работа, понякога след работа, но никога не пропусках тренировка, ако има как да отида без значение дали навън беше -10 или +35. Ако се чувствах достатъчно здрав – отивах. И не само че отивах, а и тренирах с всички сили.

Още след първите два месеца видях резултатите, което ме мотивира още по-силно. Изцяло промених храненето си – избягвах вредните храни или може би просто избирах по-малко вредните. Е, понякога посягах и към сладко или бира, но основният модел на хранене се запазваше – протеини, зеленчуци, зехтин. Никаква сол, захар или олио. Далеч от млякото и млечните продукти, както и от въглехидратите – картофи, ориз, боб, хляб. “Ти си луд! Как така не ядеш хляб? Ще се разболееш!”; “Не се излагай, хапвай си от всичко!”

[Прочетете още …]

Ангел, Мениджър

Ангел останал много впечатлен много приятните резултати, които бяха постигнали участниците в [30-дневното предизвикателство], което бяхме провели малко по-рано, и се свърза с нас, за да разбере, дали има възможност да направим нещо подобно, но дистанционно.

Базирайки се на онлайн опита си до момента, както и на опита си от [30-дневното предизвикателство] приехме предизвикателството да работим с Ангел дистанционно. Той искаше да направят предизвикателството заедно с приятелката си Люба.

Той имаше някакъв опит в тренировките, тя по-скоро – не. Въпреки това качеството на движение на двамата беше на задоволително ниво, което ще рече, че е оправдано да направят един по-интензивен месец.

Честно да си кажа – бях изумен от сериозността, с която тези хора подходиха към съвместния ни проект:

[Прочетете още … ]

Мартин, IT-специалист

Ще наречем героя от днешната история Мартин. Мартин се свърза с мен преди няколко месеца, историята му беше следната:

 • тренира 2-3 пъти седмично с тежести
 • ходи 1-2 пъти седмично на бокс
 • ходи 1-2 пъти седмично на спининг

Средно му се връзват 5 (пет) тренировки седмично.

Като ми разказа как се храни, останах с впечатлението, че се храни доста добре в сравнение с повечето хора – хляб в минимални количества, редовно салати, месо, без кофти мазнини, не прекалява с въглехидратите … обаче от почти две години – почти никакъв прогрес. И като говорим за прогрес, имаме предвид – външен вид. Човекът работи нещо, което му е интересно и го удовлетворява и ми сподели, че не гони да става “адски силен”, “супер издръжлив” или яко “функционален”. Иска да се чувства и да изглежда по-добре и … нещо не му се получава последните две години.

[Прочетете още … ]

Владо, IT-специалист

Юни 2011-та година, след като беше тренирал над шест месеца с нас, Владо изяви желание да продължи сам. Свърза се с мен и помоли да му изготвим програма. Нашата идея винаги е била да тренираме хората така, че да ги подготвим един ден, когато преценят, да продължат с по-малко наблюдение (в малка група) или напълно сами. Направих програма на Владо на база на тренировките, които беше правил до момента и решихме да направим снимки, за да следим с времето как прогресира.

До тук добре. Месец по-късно Владо вече го болеше кръста и се наложи да прекрати тренировки. Защо? Дали не беше преценил правилно работната тежест? Дали беше сложил повече отколкото тялото му може да понесе безаварийно? Дали не е бил концентриран докато е вдигал или като кой да му гледах техниката, не е внимавал и полека-лека е започнал да вдига все по-криво и по-криво? Каква точна е била причината едва ли ще узнаем. Аз лично залагам на комбинация от изброените, но и това няма значение. Единственото, което имаше значение е, че Владо го болеше кръста и не можеше да тренира.

Оттам започнахме една рехабилитации и едно възстановяване. Полека възстановихме тренировки и в рамките на следващите две години нещата протекоха като в живота – Владо тренира, Владо не тренира, Владо си сменя работата, Владо сменя тренировките в зала с плуване, Владо спира плуването, понеже от плуването го боли кръста и пак се връща в залата и т.н и т.н.

Въпреки че минаваше през най-различни периоди, някои от които не особено приятни, Владо бавно и стабилно продължаваше да прогресира и това се вижда …

[Прочети още … ]

Теди, IT-специалист

Теди дойде при нас по препоръка на друг наш трениращ, постигнал страхотни резултати. Стартирахме от състояние на тотална декондиция, лекарства за щитовидната жлеза и и типина “програмистка” стойка. Към това бяха добавени и множество мазнини около пояса следствие от начина на живот и вероятно състоянието на щитовидната жлеза. Първата ни задача беше да оптимизираме храненето, втората – да подобрим физическото състояние и стойката.

очаквайте допълнителна информация скоро

Вижте подробни данни за постигнатите за четири месеца резултати.

Бобо, млада надежда

Запролети ли се – много хора се сещат, че е “време да влязат във форма за лятото”. По пример на всички тези хора или просто защото пролетта явно така действа на човек, един младеж на име Бобо ме помоли да му направя хранителен режим, за да “изчисти за лятото”. Това се случи около май месец 2011-та.

Кой е Бобо?

Бобо е младеж, който се канеше да навърши 17г юни месец същата година. Тогава тренираше при мен от няколко месеца. Преди това се беше занимавал баскетбол, бокс, малко ръгби и много танци. Като цяло младежът имаше много добра кординация и атлетизъм като цяло. Друго, в което също беше доста добър, беше … яденето.

Който познава Бобо, знае, че едно от любимите му занимания тогава беше тава бисквитена торта за десерт след обилния обяд. А едно от нещата, с които се гордеше, беше фактът, че може да си надуе корема по-добре от жена в 10-тия месец.  Поради тази причина бях крайно изненадан, когато по някое време през месец Май Бобо се обърна към мен с молба да му помогна с хранителния режим. Признавам си честно, че не очаквах Бобо да спазва каквото и да било. Въпреки това подходих професионално и му направих режим. [Прочетете още …]

Георги, Студент

Георги беше един от първите, които ме потърсиха след като се върнах от курса по Биосигнатура в Англия тази пролет. Бидейки един буден и доста осъзнат млад човек, Георги търсеше начин да оптимизира тренировките, начина, по който изглежда, и не на последно място – здравето си като цяло. Фен на T-nation и на по-известните треньори отвъд океана, той беше запознат с похватите, които използват специалистите там, и какво ни липсва, за да имаме още по-добри резултати тук.

В света на тренирането Георги не беше нов. Доколкото са били ефективни подходите, които е използвал до момента, е въпрос, за който нямам достатъчно информация, за да мога да дам адекватна оценка. Това, което направихме заедно обаче, определено надмина неговите очаквания. Ето какво се случи за около три (3!) месеца:

[Прочетете повече …]

Венци, Бизнесмен

Ще наречем героят от нашата история – Венци. Венци се обърна към мен по препоръка на друг доволен от нашите услуги трениращ. Основният казус на човека беше, че беше успял да повиши личното си тегло от около 60 кг до около 90 кг за последните 7-8 години. Тренираше от около година и с инструктори, но дори да имаше разлика, тя беше минимална. Е, време беше това да се промени!

Очаквайте още информация по темата!

 

 

 

 

Мария Ралчева

Преди известно време свързвах фитнеса с гадно прашно помещение, пълно с хора, съдържащи цялата Менделеева таблица, гледащи лошо и пухтящи пред огледалата, кифли, които се чекнат по колелетата/ пътеките и “компетентни” фитнес инструктори, зяпащи кифлите. Мразех фитнеса. Бях убедена, че не е за мен, пък и защо да тичам на пътеката, ако мога да го правя в парка (не, че се беше случвало), що да се потя в тъпата зала, ако мога да карам колело навън и т.н. НО.. добре, че имах късмет да попадна на правилните хора.

Не ме разбирайте погрешно – аз все още смятам, че повечето зали са подобни на гореописаното. Но и това правило като всяко друго има своите изключения. И едно от тях е залата на Live To Lift. На пръв поглед разлики няма много, но там.. там обстановката, хората, треньорите – различно е. Там не те оставят да блъскаш сам като идиот, като най-голямото ти постижение би могло да бъде контузия, резултат от неправилна техника например. Там те обгрижват.

Първият път, когато се срещнах с Лазар, бях притеснена. Какво ли ще ми каже, как да му обяснявам, че досега съм отслабвала само с глад, как не съм спазвала полезни хранителни режими, което си беше очевидно предвид моите близо 70кг. Мислех, че ще ме анатемоса и изхвърли. :D
Всъщност Лазар се оказа пич. В нито един момент не ме накара да се почувствам зле. Гледаше на мен просто като на човек, на когото трябва да му се изградят определени навици. Та обясни ми всичко относно хранителния режим, даде ми табличка, в която да си пиша какво съм яла, за да ме контролира, направихме една тренировка, за да види в какво състояние съм … прочети целия разказ на Мария …

Йоана

Проблемите ми бяха най-общо два – освен,че бях напълняла необичайно – нищо не ми ставаше – имах и проблеми с нервите – безпокойство и тревожност, не можех да спя, сърцебиене, всекидневно се борех с някакви неясни притеснения, което беше много изтощаващо психически. Бях стигнала дотам, че се чудех дали да отида до магазина или не, защото може би щеше да ми стане лошо по стълбите. Имах смътната идея, че може би работата по първия проблем ще повлияе и на втория, но не съм си представяла, че така ще уцеля десетката :) Хубавата храна и правилните добавки показаха резултати още съвсем в началото.

–          Понеже ми е трудно да опиша първи впечатления от срещата с Лазар, ще кажа само, че след първия разговор се върнах в супер добро настроение. Даже не заради нещо конкретно – просто се видях с човек, с който много лесно се разговаря и те изслушва. Това настроение се запази през цялото време по-нататък – ходех на тренировки, защото ми беше забавно – и при Данчо, и при Лазар, и се потвърди идеята ми, че не е нужно да страдаш, за да има резултат – даже ако ти е приятно това, което вършиш си много по-ефективен.

–          Докато живеех в Англия единственото ми упражение беше да се въртя на стола пред компютъра, а Ben & Jerry ми бяха първи приятели :) След като се върнах в България и започнах пак да тренирам у-шу, видях, че нищо не мога да направя – не можех да скачам, тежаха ми краката, почивах си на всеки 5 минути. След като се върнах и започнах тренировките и хранителния режим, имах много енергия. Можех да наблюдавам точно как ми се отразяват фитнесът и режимът на тонуса, на разтяганията, на идържливостта. Не само достигнах старата си форма от гимназията, ами станах много по-добра от преди.

 

–          Кожата ми е много по-чиста от преди. Не я бях виждала така от…общо взето никога :)

–          Вътрешното усещане, че мога да издържа физически и психически натоварвания се завърна. Чувствам се нормално, като „нормално”, не е по-малко от супер, а голямо постижение предвид състоянието ми преди.

–          Имам много кулинарни открития – намерих около 10 нови любими неща. Изобщо вместо да мисля за ограниченията, започнах да си угаждам и да си купувам само любими неща и да си правя точно каквото ми се яде. Ако ми се прияде нещо спешно – просто си хапвам. Контролът беше в мои ръце, нямах нужда да прекалявам с нищо, а и режимът не се превръщаше в безсмислена игра на воля. Даже един приятел ми каза, че имам много странна диета – постоянно се чудя какво по-хубаво да си хапна.

–          Изненадах се от себе си, че спазвам някакъв режим изобщо и че се справям добре с нещо, което изисква организация и предварително планиране.  Много добро упражнение да си по-ефективен в ежедневието по принцип :)

Така че искам да благодаря на всички, с които се срещнах и бяха наоколо през цялото приключение, защото научих много и резултатите бяха  изненадващо добри!

Прочетете цялата [история на Йоана]

Очаквайте още трансформации на хора, с които сме работили!

Искате да постигнете резултати – Свържете се с нас!