Ако нещо не ви се получава, то значи нещо много по-голямо ви очаква smile.gif

Имаме един много добър приятел – готин човек започнал да тренира баскетбол още като дете, играл баскетбол и състезавал се на баскетбол до 20 и няколко годишна възраст. Общо взето целият му живот до скоро е бил почти единствено и само Баскетбол. Това е било Животът му. НаистинаИмал е човекът една мечта – да стане много добър и известен баскетболист. И наистина е станал много добър – бил е в младежкия национал 4 години подред, има спечелени множество титли на регионални, национални и международни първенства. Уви от няколко години насам го преследват само контузии.

Причини за контузиите много и най-различни. Резултатът обаче е един – на нашият приятел му се налага да прекъсне с баскетбола. Хайде сега да си представим, че сме правили нещо 15 години, че сме Живели за нещо 15г и в един момент, в едно щракване с пръсти то е изчезнало от живота ни . Съвсем нормално да се чувстваме като премазани от валяк в първия момент.

В този момент на разказа, светла мисъл изникна в главата ми, мисъл, която усещах изключително истинска и истинна. Тогава казах следното: “Братле, това, че не си станал много добър и известен баскетболист е твърде вероятно да за твое добро. По един или друг начин ти сам и стеклите се около теб обстоятелства през цялото време са саботирали тази твоя мечта.”

“Защо ли? Защото най-вероятно мисията ти в този живот да е станеш нещо много по-голямо и значимо от богат и известен баскетболист. Все още не знаеш какво е, но можеш да ми вярваш, че съвсем скоро ще разбереш” smile.gif

Защото в Живота е така – ако дадем всичко от себе си в дадена посока и въпреки това нещата не се получат, твърде вероятно е просто тази посока да не е най-добрата за нас. Тук, разбира се има 2 “ако”:
– дали наистина сме дали най-доброто от себе си?
– не сме ли се самосаботирали чрез негативни вярвания?

Ако на първия въпрос можете да си отговорите с “да”, а на втория с “не” – то можете да бъдете сигурни, че това, към което сте се стремили не се получило единствено и само, поради факта, че има нещо друго, което е най-доброто за вас. Остава ви единствено да откриете, кое е то smile.gif

Успех smile.gif

Лазар Радков
Следвай ме
Ако нещо не ви се получава…

Коментари

Comments are closed.