Много хора искат да изглеждат като “еди-кой-си” състезател, актриса, манекен, спортистка … обаче както в жилищния блок обикновеният човек не може да прескочи повече от 1-2 стъпала на стълбището наведнъж, така и в Живота има стъпала, които не могат да бъдат взети на един път.

Ето примерно, имаме човек, който почти не се движи, т.е. – от масата в колата -> от колата на бюрото -> от бюрото в колата -> от колата на масата -> от масата на дивана. Този човек обаче е решил да стане силен и да започне да изглежда добре. Като начало този човек трябва да започне изобщо да се движи!!!

Това е първото стъпало. Следващото е да започне да се движи повече. Следващото е да започне да спортува изобщо или с други думи човек първо трябва да покрие минималния здравословен минимум от движение, преди да може да се замисли за неща като “фигура”, “мускули” и прочие, а тези неща стават с редовно И яко трениране. А това е само една част от уравнението. Другата част е храненето smile.gif

Ако този човек е ял само боклуци, като начало е нужно да започне да консумира повече естествена храна. Ако не е знаел нищо за храненето, е време да се образова добре по въпроса и съвсем да разкара боклуците от менюто си. Това са първите две стъпала. Принципно, могат да бъдат взети заедно, но практиката показва, че нещата стават постепенно.

Освен това е нужно човек да мине първо през тези стъпала, преди да може да стъпи на следващото, а именно – колко храна и кога да яде, колко и какви въглехидрати и кога да ги приема. Т.е. нужно е човек първо да се научи, кои храни са добри и не чак толкова, и чаааак след това идват съответните количества, тайминг и видове храни, според целта.

Тъй че – ако искате да сте силни и да изглеждате добре, а в същото време почти не се движите и ядете основно кофти храна – като за начало покрийте минималния здравословен минимум (т.е. движете се толкова и яжте така че да сте здрави) и чак след това мислете за повече. Или с други думи – вместо да се целите да прескочите 5 стъпала, вземете ги едно след друго или по максимум 2 наведнъж, но пък го направете спретнато и стабилно.

Успех 🙂

Лазар Радков
Следвай ме
Да Бъдем Яки И Красиви

Коментари

15 thoughts on “Да Бъдем Яки И Красиви

Leave a Reply