Понякога в живота ни се случват неща, които ни човъркат и не ни дават мира. За да се освободим от тях е нужно да ги обмислим и да ги осъзнаем в пълнота – да ги “грокнем”, както се казваше в “Странник в странна страна”.

За радост или съжаление редовно ми се случва да научавам доста неща, които не ме интересуват. В последно време се старая да не им давам по-нататъчен път (поне от моя страна) в света и се старая да не им обръщам внимание. Това обаче не винаги е толкова лесно. Онзи ден обаче буквално получих един тир клюки върху себе си и … просто се наложи да се замисля за това какво са клюките и защо, и как ни принуждават да ги разпространяваме.

Какво са клюките?

Клюката е информация, която:

  • не ни засяга нито пряко, нито непряко
  • не ни носи полза
  • създава потенциал за възникване на Махало и оттам – възникване на конфликт

Клюките са деца на Махалата.

Като в случая “Махалата” не идва от думата махала :), а е членуваното множествено число на думата “махало”. “Махало” е понятие, въведено от Вадим Зеланд (квантов физик) с цел да опише по-обяснимо конфликтните ситуации. Според него махалата са енергийно-информационни същества, които потенцират създаването на конфликти и се хранят от енергията, която след това хората наливат там.

Как се създават конфликти? Когато има сравнение (по-, най- .. ), когато някой се опитва да направи нещо за сметка на друг, когато някой се опита да вмени нещо на друг … с две думи – причините са много. Следствието обаче е едно – получава се една черна дупка за енергия, която сякаш е бездънна и където хората наливат собствената си енергия с кофи. Как я наливат тази енергия – най-често под формата на внимание, време и .. емоции 🙂

Не ми вярвате? Разгледайте произволен форум и проверете, кои са най-четените и най-обсъжданите теми – тези, които тръгват от скандали и оплювки. Едната федерация оплюва другата федерация, човек тренирал 10г. плуване и нищо друго започва да преподава самоотбрана и т.н. и т.н.

Енергийни вируси

Нека ви представя една алтернативна гледна точка. Когато чуем някоя клюка (или по-скоро – някой ни я “сподели”) тя влиза вътре в нас. До тук добре, информацията е за други хора, не ни засяга нито пряко, нито непряко и като цяло не ни интересува … Но срещнем ли друг човек – клюката се активира и иска да излезе. Не само иска да излезе, но и ни човърка и ръчка отвътре докато буквално не я изплюем върху другия човек. И това обикновено е независимо от това, дали другият човек го интересува или не.

вирус

Представете си клюката като един вирус. Тя не ви интересува, не ви е нужна. Прихващате я отнякъде (от друг човек), носите я в себе си и когато срещнете някой човек, вирусът иска да се разпространи и ви човърка отвътре, принуждавайки ви да го предадето на другия. Оттам той тръгва, ходи по света и като срещне трети човек, клюката започва да го манипулира отвътре да я предаде на човека срещу себе си и т.н.

Клюките ни използват като транспортьори и дистрибутори! 🙂

Правете разлика между информация и клюка. Първото носи някаква полза и смисъл за вас, второто – “йок”.

Та, в този контекст – клюките са точно като вирусите:

  • създават условия за възникване на конфликт, който да ти дърпа от енергията (точно като заболяванията)
  • разпространяват се от човек на човек (точно като вирусите) и през пространството (клюките се разпространяват през медиите)
  • различните клюки водят до различни конфликти както и различните вируси – до различни заболявания

Как да се справим с клюките?

Първо, нужно е да спрем да ги разпространяваме. Сложим ли точка на пътя им – спасяваме човешки животи 🙂 🙂 🙂

Шегувам се. Въпросът е – как да не ги разпространяваме, след като ни ръчкат отвътре и ни карат да ги изплюем, омазвайки хората пред себе си … отново и отново.

За целта е нужно … да ги осъзнаем. Да съзнаваме какво да правим, да осъзнаем дали е добро за нас и за останалите и да вземем решение, дали да продължим да го правим.

  1. преценяваме, дали дадено нещо е полезна информация или клюка
  2. осъзнаваме, че клюките само ни използват като резпространители (при това безплатно) и междувременно ни преебават
  3. вземаме решение да не им играем по свирката и им теглим една. Който иска да ги разпространява – това не сме ние и нас не ни засяга

Имунитет

Кога се разболяваме? Не когато сме в контакт с патогени, а когато ни е слаб имунитетът. Кога даваме почва на енергийните вируси? Когато в главата ни жужат бръмбари и Вътрешния ни мир го е хванала липсата 🙂

Бъдете (енергийно) здрави 🙂

 

Лазар Радков
Следвай ме
Енергийни вируси ли са клюките?!

Коментари

Tagged on: