Всички сме били млади и всички сме правили глупости – с тренировките, с храната, с алкохола, момичетата (постът май е насочен към момчетата 🙂 ) и каквото се сетиш още.

Като гледам днешната младеж какво прави, ми идва да натискам този бутон по 10-20 пъти на ден. Нека да си поговорим за храненето и за тренировките все пак.

Защо?

Защото в днешни дни всеки те пита: “Какво пиеш?” , но почти никой не те пита “Как тренираш?” и съвсем никой – “Как се храниш?”

Като бях тийнейджър знанията ми за храненето се свеждаха до:

  • за да качваш, трябва да ядеш яко
  • за да качваш, трява да ядеш повече протеин
  • от мазнините се качва мазно
  • трябват ти въглехидрати за енергия и за да качаваш

уж ги спазвах тези правила, но нямах кой знае какви резултати

Като тийнейджър знанията ми по трениране се свеждаха до:

  • първо правех каквото правеха приятелите ми (които ходеха от преди 2 месеца)
  • от време на време взимах съвет от някоя от по-едрите батки в залата
  • след това започнах да следвам програми от списанията за фитнес и културизъм (тогава интернет не беше толкова популярен, а и зареждаше ааадски бавно 🙂 )

в крайна сметка нямах кой знае какъв прогрес.

За суплементите знаех следното:

  • трябва да пиеш протеин, за да качваш

пиех протеин и не качвах 🙂

В днешни дни младежите знаят доста повече отколкото аз знаех на тяханата възраст. Знаят повече за храненето, за тренирането, за суплементите. И като се разходя по залите, какво да видя – въпреки познанията си масата изглеждат точно така, както изглеждах аз на техните години.

Защо?

Защото разликата между това да Знаеш и да знаеш е като разликата по начина, по който изглеждах едно време (бледен момък) и начина по който изглеждам сега:

С времето и с опита съм научил доста неща, които ако знаех като тийнейджър, щях да съм постигнал доста добри резултати доста по-рано. В момента едно от нещата, с които се занимавам е да помагам на младежи да стават по-силни, по-мускулести и по-релефни. За целта използвам опита, който съм натрупал с времето, спестявайки им години на лутане в търсене на правилната формула.

Ето например Ванката (16г) качи 6кг за 3 месеца, като си запази плочките на корема, а тягата му стигна до 3 повторения на 100кг за малко над 60кг лично тягло.

(клипът е седмици преди да направи 3ка на 100кг)

Ако ви е интересно и не сте го чели вече, ето го и неговият случай – Качени 8кг, много сила и качествена промяна за 3 месеца

От 2 месеца при мен идва още един футболист – юноша на “Септември” (София). За 2 месеца свали 7кг мазнини, а силата му порасна доста. Неговият случай още не съм го описал.

Успех 🙂

Лазар Радков
Следвай ме
Мускули и релеф за тийнейджъри

Коментари