Последните няколко дни в полезрението ми отново попаднаха жени, при които, когато стане въпрос за хранене, основните теми за разговор са “диетата, на която съм в момента” и “колко килограма свалих/имам да свалям”. Ако принадлежите към тази група, този блог пост е за вас 🙂

Начинът, по който изглеждаме, е следствие от две неща:
– какво е здравословното ни състояние
– колко добре се чувстваме

Те пък са следствие от начина ни на живот и решенията, които ежедневно вземаме.

Всички диети (или поне по-смислените такива) са схеми, единствено и само целящи да ни помогнат да стартираме пътешествието си към един живот, изпълнен със здраве, енергия и радост. Те са единствено ракетата-носител, чиято задача е да ни даде първоначалния тласък. Оттам нататък наша е отговорността да подобрим качеството си на живот и да заменим лошите си навици с добри.

Т.е. ако нашето тяло е ракетата, по-смислените диети ни дават първоначалния тласък да се отделим от земята. Това е обаче само за първите няколко хиляди метра нагоре. Оттам нататък двигателите на готовите схеми (диетите) се отделят и не ни помагат повече. За да продължим своя полет, ще се наложи да осигурим гориво и тяга за нашата ракета (нашето тяло), а те идват единствено, когато започнем да се самообразоваме, да експериментираме, да заменяме лошите си навици с добри и като цяло:

поемем отговорност за своето, здраве, щастие и бъдеще!

Не осигурим ли това гориво и тяга (самообразованието, експериментите и замяната на лошите навици с добри), нашата ракета ще започне да губи скорост и не след дълго вместо нагоре, ще се спуска стремително към земята. Сещате се какво се случва, когато се срещне със земята. Най-вероятно ви се е случвало с не една и две диети. (Примери за неуспешни стартове: цък)

Вашето тяло

Разбира се, можете да направите нов старт. Не осигурите ли обаче ново гориво и тяга на ракетата след като се отделят стартовите двигатели, т.е. не промените ли начина си на живот след като диетата ви е дала началния тласък, ви очаква същият финал.

Може би много пъти сте започвали диети…и много пъти сте се разбивали безславно. И след всеки път сте се чувствали все по-зле, връщали сте си килограмите и дори сте качвали отгоре, тялото ви е страдало…

Време е това да спре!

Време е да поемете отговорност, да започнете да се грижите добре за себе си и да излетите в космоса. Като тази ракета примерно.

Ракетата-носител се отделя

Забележете как продължи да лети след като ѝ се отделиха стартовите двигатели на 76-ия километър. И вие можете така Smile

Аз знам Smile

Други публикации по темата:

Лазар Радков
Следвай ме
Диети vs. Здравословен начин на живот

Коментари

Tagged on: