Вчера в залата се случи следното – единият от кантарите мереше с 20кг надолу. Той принципно си мери +/-3кг в две последователни мерения и го ползваме основно за забавление. Вчера обаче въпросният кантар
определено надмина себе си. Борислава, разбира се, веднага влезе в ролята си на кадър от отдел “Продажби” и предложи да предлагаме на жени да отслабват с 20кг след като им сложим някаква инжекция от кожа. Да си призная честно – не разбрах точно за какво говори, но ще я разпитам подробно следващия път като дойде.

Този случай с кантара обаче ми напомни на много други подобни случаи, които съм наблюдавал и които мога да класифицирам от наименованието “Жена и кантар”. Даже все си мисля, че Рембранд май имаше картина с подобно име. Както знаем съществува едва ли не органична връзка между жената и кантара. Наскоро антрополози от Тексаския изследователски център откриха стенописи от зората на човечеството, изобразяващи вайкащ се хуманоид от женски пол, стъпил върху нещо, което учените определят като ППОТКТН или “примитивно приспособление за определяне на това колко тежат нещата”.

Понякога си мисля, че Господ или който там е създал всичко, което съществува, е измислил кантарите, за да се забавлява на гърба на жените. На мен обаче изобщо не ми е забавно – даже напротив. А последно време даже започва да ми става досадно.

Последният път, когато наблюдавах две момичета да се вайкат около кантара, беше онзи ден. Разбира се, не си давах много зор да слушам вайканията им, но понеже ми ставаше все по-досадно, а и по принцип винаги съм готов да дам акъл – независимо от човека или ситуацията – предложих им следното решение:

“Намерете кой кантар ви изкарва най-малко килограми и се мерете само на него!”

Това видимо зарадва и ободри момичетата, които ми благодариха за мъдрия съвет. Разбира се, не пропуснах да добавя и  по-важните неща:

“Междувременно се хранете добре, тренирайте и се пазете от емоционални драми, агресии и депресии! В противен случай ще ви се наложи на всеки няколко седмици да търсите нов кантар.”

Момичетата се преклониха пред мъдростта ми и обещаха да ми сготвят вкусно ядене за благодарност (тук вече излъгах яко, понеже и двете май не могат да готвят … но щеше да бъде хубаво, ако можеха 🙂 )

Продължаваме днешния разказ с кратка история за холестерола. Принципно връзката между хората и холестерола е подобна на тази между жените и кантара – и при нея някой се страхува от нещо, и при
нея има много недоразумения. Последно един потребител в нашия форум беше споделил следното:

“Абе “знам от баба ми” и “по телевизията казаха” аргументацията на майките подлежи на промяна с времето, но аз пък фейлвам да убедя един приятел да спре да отделя жълтъците и че LDL холестерола и наситените мазнини няма да го убият на място sad.gif Винаги ме оборва с “железни аргументи”, пък и моите ораторски способности и познания в биохимията явно не са достатъчни.”

Сега … понеже вече споменах, че винаги съм готов да дам съвет, независимо дали са ми го искали или не – в този случай мога да дам следния акъл:

“Ако се интересувате от нещо – намерете колкото можете повече сериозна информация по въпроса. Ще се изненадате като откриете, че има минимум две, а понякога и повече напълно противоположни гледни точки. При това всичките доста добре аргументирани. Ако не обичате да мислите много много – харесайте си тази, която най-много ви допада и следвайте зададените там препоръки и … си понесете последствията!”

Супер лесно е 🙂 Ако резултатите са положителни – браво на вас, добър избор. Ако не – има няколко опции:

  • ако сте умни и нямате огромно его, ще признаете, че сте сгрешили и ще направите различен избор
  • ако не сте умни и/или имате огромно его, няма да си признаете, няма да направите различен избор и … ще получавате същите резултати отново и отново, докато … не поумнеете, докато не ви спадне егото или докато смъртта не ви раздели .. с живота. Но така или иначе всички отиваме натам, така че няма страшно 🙂

Много е важно да се отбележи, че каквото и да правим – винаги си понасяме последствията. Ако изборите ни са умни и добри – такива са и последствията. Ако не са – сещате се 🙂 Добрата новина е, че ако използваме главата си по предназначение и се учим от последствията, до които са довели предишните ни избори, имаме все по-голям шанс новите ни избори да бъдат все по-добри и по-добри.

Яко, а?

Енергийни вируси ли са клюките

Лазар Радков
Следвай ме
Кантари и холестероли

Коментари

Tagged on: