Здравейте приятели,

премина още една седмица изпълнена със страшно много съдържание. Събитията попадат основно в два категории – “Трениране и физическа подготовка” и “Ум и Дух”. Ще ви разкажем за следните неща:

Семинарът с Лама Оле Нидал

Въпросният семинар се проведе на 28-ми и 29-ти Август, а обявлението за него бяхме пуснали с повече подробности тук. В уречения час с Дени бяхме на уреченото място и с любопитство и отворен ум очаквахме какво е дошъл да ни разкаже Оле.

На лекцията бяха дошли много, много хора. Доколкото разбрахме – не малка част от тях бяха нещо като пътуващи поклонници (или ученици?) на Оле и го следваха по света (последно идваха от лекции в Гърция).

Това, което се случи, беше следното – Оле определено разказа някои интересни неща. По-интересно обаче беше, че още след първия час на лекцията с Дени едва издържахме седнали на столовете си. Не че имахме огромното желание да рипаме насам-натам – просто самото седене беше много тегаво. След два часа беше непоносимо и след 2,5 часа си тръгнахме.

Лично аз това го намирам за доста странно, понеже до момента не ми се е случвало тялото ми да се чувства толкова некомфортно докато слуша дадена лекция по, така да се каже – положителна тематика. Така както си го обяснявам аз е, че по някакъв начин вибрациите ни са били несъвместими.

Освен това в лекцията имаше не един и два елемента на сравнение – между будузъм и християнство, между будизъм и мюсулманство, между Великият път в будизма и Големия и Малкия път пак в Будизма, които на мен лично ми звучаха по-скоро маркетингово.

Знам ли защо се получи така … Вариантите са два – или с Дени все още не сме дорасли, за да усетим за какво точно иде реч в учението на Оле или просто енергиите ни (на мен и Дени от една страна и на Оле от друга) с МНОГО различни и са несъвместими.

Това е най-безпристрастният коментар, който можех да направя. Възприятието винаги е силно субективно, така че който се интересува, да следи кога ще бъде следващата лекция на Оле в БГ и да иде да събере собствени впечатления.

Учениците и студентите на LTL са Машини!

Имам си аз една групичка от ученици и студенти, които идват между два и три пъти седмично да точат пот и да мачкат щанги в залата. Събрал съм ги преди месец и половина – два, даже повечето са месец, максимум месец и половина.

Преди няколко седмици има казах, че за да има стимул и да няма отпускане – на всеки месец-два ще се тестваме – показатели за сила и показатели за кондиция. Момчетата се надъхаха яко и ето какво направиха на 01.09:

Име Клек Лег Тяга Скок от място Набиране Лицеви опори 500м гребане 30 сек бърпита планк
Крис 82,5 кг 62,5 кг 105 кг 222 см 5 27 2:02 19 3+ мин
Павел 120кг 75 кг 130 кг 5 23 1:42
Иво 90кг 75 кг 110 кг 215 см 8 29 2:13
Алекс 70 кг 60 кг 100 кг 201 см хмм 24 1:20 мин

Много съм доволен от абсолютно всички. Крис Тренира от 1,5 месеца, Алекс – от два, а Иво от един. За сметка на това Павката не беше от поне 3-4 месеца, преди да дойде на теста, но него сме го виждали много пъти да не тренира с месеци и след това да ходи на състезания по ММА за аматьори, на тестове по свободен бой с тояги (Free Stick Fighting) и т.н. и да се представя сравнително добре на фона на подготовката си 🙂

Доволен съм страшно много понеже всичко, с които започнахме преди месец-два са повиши между 50 и 100% почти всички свои постижения. Когато дойде Крис (17г) го болеше кръста, а онзи ден дръпна 105кг тяга и и клекна с 82,5кг до хоризонтала без каквито и да било проблеми. Планка му изобщо няма да го коментирам (над 3 мин ).

Преди месец Алекс (15г) не беше бутал повече от 40 кг на лег, а на теста бутна 60 като можеше и повече. Кляка едва от няколко седмици ( и хич не му харесва) обаче си клекна с малко повече от собственото си тегло.

Иво е машина, нищо, че тренира само от 3-4 седмици. Много е сериозен в тренировките и очаквам много от него.

А Павката … Павката … аве, явно това, дето сме го тренирали пролетта е хванало дикиш. Сега остава само нашият приятел да бъде по-редовен в посещенията на залата и той ще стане машина.

Липсват тестовите постижения на Калоян, който също много дръпна последния месец, но и него ще го тестваме по-нататък.

Браво на всички и все по-здраво!

Сашо е машина на тренировките по Муай Тай

Моят колега по душа и добър приятел Александър Тосков за пореден път доказа колко сериозно се работи в Live To Lift. Ето какво разказва той:

Миналата седмица на тренировките по Муай Тай (клуб “Вип Ринг”) правихме следната тренировка за кондиция:

  • Мъртва тяга 50 повторения със 75кг
  • Тръстър 50 повторения с 15кг диск
  • Суинг с пудовка 50 броя с 16кг (смяна на ръцете)
  • Обърщане от колене 50 повторения с 40кг
  • 50 удара с чук по гума
  • 50 скока на височина 70см
  • 50 лицеви опори
  • -> между всяка база 100 скока на въже!

Всичко правих без почивка с изключение на обръщанията, където ми се напомпаха много предмишниците. Завърших първо от целия отбор с около 5 мин преди втория, който го направи за 35 мин. Киро [Пенджуров, треньора на Сашо] каза, че сега аз съм еталон за кондиция и останалите трябва да се стремят да подобрят моя резултат. Сега всички от отбора ме мразят 🙂

А да – това не беше цялата тренировка, това беше само кондицията … Имаше още забавления.

Както сами можете да прочетете – Сашо е машина, при това бая!

Скоро трябваше да играе профи мач, но нещата пропаднаха. Това от своя страна означава, че е може да стане още по невероятено кондициониран и здрав до следващото състезание / гал.

Рейки семинар в Приморско

Този уикенд с Дени имахме удоволствието да посетим Рейки семинар в Приморско. Лекции изнесоха Рейки Мастър Калинка Стайкова, както и Спас Мавров. Тези, които са идвали на Рейки инциациите, познават Калинка и знаят, че е много добър учител. Темата на нейните лекции беше “Отрицанието”, за което ще ви разкажа по-подробно по-нататък.

Спас Мавров е … меко казано особен човек  – много силно излъчване, отличен оратор и педагог. Тези, които не са интересуват от езотерика, може да не четат. Тези, които се интересуват, могат да хвърлят един поглед на сайта му – http://www.iskri.net/

На мен лично доста от нещата, които разказа ми бяха страшно интересни. На лекциите си разказа неща, които на повечето хора биха им се сторили пълни фантасмагории. и въпреки това, ако човек може да слуша лекцията с достатъчно отворено съзнание и не се закача на отделните тези – като цяло имаше няколко доста интересни концепции и храна за размисъл. И една скоба, понеже сме сайт И за трениране – човекът изглеждаше и имаше излъчване като да е доста корав. В лекцията имаше и разни неща за месоядството, но и това ще ви го разкажа по-нататък.

До тогава – дерзайте!

Нов състезател и биткаджия в LTL – Явор Лазаров

Явор Лазаров европейски шампион по Сан Да, както и многократен победител и медалист на състезания по Санда и ММА за аматьори. Тренира с мен от няколко седмици и искам да споделя, че съм впечатлен от хъса и усърдието, с които работи. За момента се развива много добре и изгледите са да стане още по-голяма машина.

Важно е да се спомене, че Явор идва от школата на Камен Георгиев – Джудобой, а който е оцелял там, няма начин да не е корав 🙂

Очаквайте бъдещи включвания относно развитието и успехите на Явката.

Какво да очакваме тази седмица?

Ето, че стигнахме и до най-очакваната част от този журнал – какво да очакваме като публикации от екипа на Live To Lift тази седмица.

Утре (сряда) очаквайте “Как ни помага Рейки” – статия за това какво горе-долу представлява Рейки, преведено на по прост език, и какви са приложенията му в областта на качването, свалянето и подобряването на цялостната спортна форма и постижения.

Четвъртък очаквайте поредният готварски курс на Live To Lift, а именно – Сашо ще ви научи как да си приготвяте “Пържоли на фурна” бързо, лесно и вкусно.

Петък предстои поредната публикация от рубриката “Чики Рики”, а ако сте прочели предишната, значи изгаряте от нетърпение за следващата.

Дерзайте!

 

Разбира се, ако желаете да сте осведомени за всичко, което се случва около Live To Lift, обезателно се абонирайте за седмичния ни бюлетин:

[wpmlsubscribe type=”list” id=”2″]

Прочетете още:

LTL – Journal, vol.1

Лазар Радков
Следвай ме
LTL – Journal, vol 2

Коментари