Тази статия продължава поредицата, която ни учи как да НЕ изпълняваме движението клек – независимо дали със или без щанга. В нея ще намерите още две широко разпространени грешки при изпълението на това упражнение и ще получите насоки как да ги избягвате.

В първата част от темата разгледахме две от основните грешки, които хората правят, когато изпълняват движението клек. Днес ще разгледаме още няколко. Започнахме и една игра – вие трябваше да се снимате как клякате без тежест и след това да сравните вашите филмчета с тези от статията, за да видите дали правите някои от показаните грешки.

Преди да започнем обаче, искам да подчертая, че този материал е за вас, непрофесионално спортуващите. Разглежданите техники тук нямат нищо общо със спортове като силов трибой, бодибилдинг, олимпийски щанги, силов многобой и т.н.

Единствената насоченост, която тази, предишната и следващите публикации по темата имат, е Здраве. Здраве на мускули, стави и сухожилия. Пиша това, защото неминуемо ще изскочат въпроси от рода на: … [продължи да четеш]

Коментирай във форума

Други публикации по темата

Как да НЕ клякаме – I част

Семинар: Как да клякаме ефективно и безопасно

Лазар Радков
Следвай ме
Как да НЕ клякаме – II част

Коментари