Най-различни хора се обръщат редовно към мен за асистенция. Някои с реални, други – с не толкова реални желания. Някои – доста отговорни (към себе си и към света), други – не особено. Някои – по-осъзнати, други – хич. Съответно всеки от тях може да вземе различно количество от това, което мога да им дам. Въпреки това винаги се стремя да дам максималното на хората, които се обръщат за помощ към мен.

Това е една кратка история за един младеж, който осъзнава своето тяло и своите цели. Един младеж сериозен, отговорен и последователен. Един младеж, който до момента успява да вземе максималното, което мога да му дам, като тенденцията е положителна. Приятно четене:

Аз съм Крис , на 17 години. Ситуацията при мен беше следната – занимавам се активно с трикинг от 2 години , но се наложи почти да спра тренировките поради проблеми с кръста. Проблемите започнаха с прещипан нерв и 2 месеца почивка, после всичко уж беше ок (нямах никаква диагноза), но болките продължаваха да са на лице и да се влошават. Близо година опитвах какво ли не, но нямаше ефект.Ако тренирах после ми трябваха минимум от 2 седмици почивка,за да спрат болките и това се повтаряше непрестанно. Опитах се да тренирам лятото по този начин, но беше невъзможно. След това имах 2 посещения при физиотерапевт – след първото бях добре за една седмица, а на второто ми каза да не се занимавам повече с този спорт, че не трябва да вдигам тежко (повече от 20кг) и като цяло да не се занимавам с натоварващи дейности. Тогава реших да се обърна към Лазар и един месец по-късно с добър подход и внимателни тренировки, вече нямах никакви болки. Отново тренирам без никакъв дискомфорт в кръста, станах много по-бърз и силен – в началото се затруднявах да направя 3@70 тяга, сега правя 10@90 и 1@130. Благодарности на Лазар, че ми помогна отново да правя това, което обичам и на останалата част от ЛТЛ, че са пичове.

Най-вероятно познавате Крис от материалите за силово-кондиционните тестове на младите машини на Live To Lift (прочети тук, тук и тук ). Там може да проследите прогреса му във времето в числа и видео. Физическите постижения обаче не са единственото, с което Крис може да се похвали.

Тези от вас, които следят сайта редовно, помнят, че в един от предните журнали бяха писал, че съм задължил цялата ученическо-студентска група да прочете “Седемте навика на високо-ефективните хора” на Стивън Кови за домашна. (виж тук) Както вероятно се досещате, няколко седмици след като бях дал домашната работа, Крис ми сподели, че е прочел първите няколко принципа от книгата, приложил ги е на практика и е пожънал първите си резултати.

Или с други думи – може да дадеш въдица на човек и да му покажеш как да си лови риба. Дали ще си налови риба сам обаче, си зависи единствено и само от него.

И като за финал – малко акробатика от нашия сериозен и вече доста по-силен, по-експлозивен и по-мъдър трениращ със значително по-здрав и безболезнен кръст:

Коментирай във форума

Прочети още:

Мария: И най-невероятната трансформация започва отвътре навън

От болните колене до Непал

Жените на Live To Lift, vol. 1

Лазар Радков
Следвай ме
От болки в кръста до салта с винтове

Коментари