С този журнал идват няколко новини от изминалата седмица + едно видео от преди няколко месеца. Както е казал поетът – по-добре късно отколкото никога.

Сила и кондиция в бойните изкуства

Във vol. 13 писахме за инициативата на Борил Караиванов и неговите трениращи Мику Кунг Фу да обогатяват знанията и уменията си с опита, които другите системи са добили с времето. Поканиха ме хората да има направя семинар на тема “Сила и кондиция в бойните изкуства”. Аз лично съм много доволен от това как се получи, а това е един от отзивите на участниците:

За семинара – добре се получи. В началото видяхме четирите най-добри упражнения за сила с интересни варианти за дъмбел и пудовка. По-нататък имаше много нови (поне за мен) и интересни неща – статичните упражнения, упражненията за експлозивност, сериите за силова издръжливост. Поздрави на Лазар за усилията и споделените знания, както и за сериозното и позитивно отношение. Достатъчно е да се каже, че през цялото време беше готов да обърне внимание на всеки и след 3 часа занимания седна и отдели 1 час само за въпроси и отговори. Общо – 4 часа, без да броим пренасянето на тежестите и уредите.

Ето и кратко видео резюме на семинара:

Пожелавам много на трениращите мико кунг фу да продължават да бъдат отворени към другите системи и стабилно развитие.

Рейки сбирка

Миналата неделя се проведе първата Рейки сбирка на инициираните на курсовете, организирани от нас. Благодаря на всички, които дойдоха. Благодаря и на Калинка за поредната доза полезна информация, полезни съвети и както и за остротата в случаите, в които беше необходима.

Тези, които не дойдоха, защото “били забравили” … явно не е било от такава важност за тях да присъстват. Тези, които бяха болни, контузени, депресирани (забравих вече на кой какво му имаше) – следващият път да дойдат. Като цяло на подобни сбирка атмосферата е доста мека и заредена с енергия. Или  с други думи – хората се чувстват значително по-добре след сбирката отколкото преди нея.

Вдигнахме Статуята на свободата

В предишния журнал бяхме споменали, че сме си поставили за цел да “вдигнем” Статуята на свободата (225 тона) . В тази тема всеки вписваше постиженията си.

Оказа се, че целият процес отне едва 8 дни. А ето и снимка на участниците при успешния завършек на начинанието:

Може би познавате някои от тях, а може би ще се запознаете и с тези, които не познавате … някога.

В момента издирваме нова цел, която да “повдигнем”. Мислех си за Титаник и изчислих, че ако се съберем 6 пъти повече хора и тренираме 2 пъти по-яко, може и да успеем да го “извадим” за половин година.

Wurst Grill

Вчера бяхме с колегите да хапнем в закусвалнята на едно от момичетата, което тренира при нас. Името на закусвалнята е Wurst Grill и сервират истински немски вурстове.

Аз като един немски възпитаник от край време съм си фен на вурстовете и с удоволствие изядох няколко. Един от плюсовете на немските вурстове е, че като пише, че има 80% свинско месо, вътре наистина има 80% свинско месо, а не всевъзможни боклуци.

Едва ли вурстовете са най-подходящата храна за всеки ден, но за от време на време – стават.

Ако ви се хапват немски вурстове – адресът на закусвалнята е бул “Васил Левски” 97, а страницата им във фейсбук може да намерите тук.

Лазар Радков
Следвай ме
LTL – Journal vol.19

Коментари

One thought on “LTL – Journal vol.19

Comments are closed.