Това е последното ми изобретение:

Понеже до сега не съм го срещал никъде другаде, реших да му дам име и от днес (всъщност от онзи ден) това упражнение се нарича LTL лицева опора.

Участващи мускули

Упражнението натоварва стабилно:

  • гърдите
  • раменете (всички дялово на делтоидите)
  • гърба (тереси и широк гръбен)
  • трапците (като стабилизатори)
  • корема във всичките му части (права, коса и напречна мускулатура), както и в почти всичките му функции (в случая – антиекстензия, антиротация и цялостна стабилизация. Виж “Семинар за корем и поясна мускулатура”, както и това резюме)

Изпъление

Натиснете рамото и плешката (на бутащата ръка) надолу към таза за повече стабилност. Стегнете корема, дръжте гърба в една линия и таза стабилен (т.е. не се гърбете и не се гъзете). Вдишайте въздух във вече стегнатия корем, без да го отпускате, и се спуснете надолу. Едната ръка се движи като се лицева опора с по-прибрани мишници, а другата – като за разгъване с колелце за корем.

В началото може да се окаже, че ви е трудно да координирате двете ръце, но с малко повече усърдие и старание нещата се получават.

Благодарност и разпространение

Задължително споделете упражнението с приятелите си. Пред по-слабите от вас просто демонстрирайте, че сте голямата работа. А на по-яките дайте упражнението. Ако се окаже, че в началото не могат да се координират добре, най-вероятно егото ви ще изпита задоволство от това, че не са чак толкова яки. Ако пък се справят от раз – преглътнете разочарованието си и им подайте ръка. И задължително им разкажете за мен и Live To Lift 🙂

Който е разбрал шегата – разбрал!

А сега тествайте упражнението 🙂

Коментирай упражнението тук

Прочетете още:

Как да НЕ клякаме – II част

Как да НЕ клякаме – І част

Сила и маса с 5/3/1

Лазар Радков
Следвай ме
LTL лицева опора

Коментари

5 thoughts on “LTL лицева опора

Comments are closed.