Преди време ви запознахме с тренировъчните принципи на EDT в “Сила, маса и издръжливост = EDT”. Сега съм се опитал да намеря пресечна точка между бодибилдинга и кросфит. Статията е публикувана в bb-team.org и започва така:

Форуми и коментари се пълнят със спорове, а за мен лично разлика между кросфит и бодибилдинг няма. И едните, и другите си имат цели и ползват щанги и собствено тегло. Който тренира да е силен, е силен. Който тренира да е издръжлив, е издръжлив. Който тренира достатъчно яко – има мускули. За кого е тогава EDT?

Различните хора имат различни цели, за които използват различни инструменти. Междувременно се подмятат коментари:

 • Коментар 1: “Ама къде-къде по-яко е да си функционален и издръжлив.”
 • Коментар 2: “Ама къде-къде по-яко е да имаш големи и релефни мускули.”
 • Отговор: “Кое е по-яко е въпрос на личен избор и предпочитание.”

  Както и да го въртим и сучем, в крайна сметка винаги опираме до сравнение между ябълки и портокали. Кое е по-вкусно? На едни повече се харесват ябълките, на други – портокалите.

  А кое по-полезно? И двете са плодове и идват от природата – значи и двете са полезни (стига да нямаме някаква непоносимост, висока кръвна захар и да не се тъпчем с тях по цял ден.)

  А в кое има повече витамини и минерали? Това е въпросът! Повече витамини и минерали има в плода, който е расъл на по-богата почва, бил е поливан редовно, видял е повече слънце и за когото фермерът се е грижил по-добре.

  Т.е., отново стигнахме до човешкия фактор. Или както обичаше да казва моят приятел педагог и учител по Тай Дзи: [прочети още]

  Коментирай във форума

  Прочетете още:

  Как да НЕ клякаме – II част

  Блог: Неделна лостаджийска сбирка

  Мускулите не са това, което са!

  Лазар Радков
  Следвай ме
  Кросфит за бодибилдъри

  Коментари

  One thought on “Кросфит за бодибилдъри

  Comments are closed.