Здравейте приятели,

натрупаха се доста новини последните две седмици и време да бъдат споделени.

Младите машини вдигат сериозно

След последния кондиционнен тест миналата година беше време отново да тестваме кой как е прогресирал. Тестът за пореден път показа, че който тренира сериозно, има и сериозни резултати. При трениращите от по-отдавна имаше доста сериозно подобрение на резултатите. Имаше и доста нови момчета, които се представиха също на доста високо ниво.

За самият тест ще има подробен репортаж, сега като тийзър ще споделя част от най-добрите резултати:

  • момче на 16г дръпна 150кг тяга с надхват (!) и бутна 100 от лег
  • момчете на 17г, тежащ 58кг дръпна 130кг тяга
  • момче на на 17г подобри скока си от място от 202см, преди да започнем да тренираме заедно, на 245см
  • момче на 17г, което преди нова година се мъчеше с 1-2 набирания, сега направи 8(!)

и това са само част от подобренията. Очаквайте с нетърпение!

Виолета Ангелова – второ място и неприятна изненада

Повечето от вас познават Вили от форума, където се подвизава като Blutdurstig. Някои от вас знаят, че тя се готвеше усилено за републиканското по самбо на 26.02. Техническата си подготовка водеше на ЦСКА, а кондиционно се готвеше при мен.

Основен препъни камък за Вили се явяваше фактът, че беше поела ангажимент от треньора си да се състезава в категория до 52кг, вместо на комфортните за нея 57кг. Оттам последва едно 6-седмично сваляне на тегло, съпътствано с доста мъки и доста суплементи. Аз лично бях против и го бях казал, но тя явно си беше направила сметките и беше преценила, че ще се справи. Както и да е – мисля, че аз лично успях да и дам най-доброто за ситуацията.

В крайна сметка Вили свали килограмите (че и под 52кг беше стигнала) и излезе да играе сравнително силна за категорията и най-вече – състоянието си. Спечели убедително първите си три срещи и се класира за финала. Там ситуацията се разви доста драматично.

Снимах финала, но едва ли ще го гледам скоро, понеже се чуват ужасни псувни, идващи от мен. И съдията беше малко наедекватен на моменти.  Както и да е – който иска, може да прочете историята от гледна точка на Вили тук. Който прочете нейната история, ще види и моята реакция … както и да е, де.

Това обаче не е всичко. Седмица по-късно Вили се пусна на републиканското по джудо и … сега е със скъсани влакна на задното бедро. По нейния разказ – отново е имало съдийска неадекватност. Здраве да е – ще се възстанови. Ще и помогнем да се възстанови. Нека не забравяме все пак, че:

“Всяка благословия може да се превърне в беда и всяка беда може да се превърне в благословия”

Ще помогнем на Вили отново да се изправи на крака и пак да стане машина. Въпросът, който е само за нея е – кому е нужно?

Камен Георгиев и Явор Лазаров бият на Бойно Самбо

На следващия ден след самбото (27.2), се проведе турнира по бойно самбо. Участие взеха и двама нашия приятели – Камен Георгиев, който е един от най-добрите ни ММА бойци в тежка категория, и Явор Лазаров, който под ръководството на Камен спечели няколко титли по Сан Да и един от аматьорските турнири по ММА, организиран от Любо Геджев.

На републиканското по бойно самбо, Камен спечели безапелационно своята категория до 100кг, а Явор, който се готвеше силово-кондиционно при нас няколко месеца есента, остана 3ти в категория до 74кг. Като си говорех с Явката след това, човекът не можеше да повярва каква грешка е направил и как буквално е подарил победата на противника си. Противник, когото редовно е побеждавал на тренировка.

… като се замисли аз какви глупави загуби имам на състезания, напълно го разбирам, как се ядосва. Както обичам да казвам: “За да станеш умен, първо е нужно да си бил глупав”. Та така – не прави грешки този, който нищо не прави. Умен е не този, който не прави грешки, а този – който не ги повтаря.

СПА Спас Велинград

С Дени използвахме почивните дни покрай националния празник, да отпуснем малко. Предвид факта, че от началото на годината аз лично не съм имал свободен ден (!), а от миналото лято до Нова година ми се събират най-много 2-3 свободни уикенда, тази почивка дойде много добро.

Бяхме в Спа Хотел “Свети Спас” във Велинград. Може да разгледате сайта на хотела на този адрес: http://www.svetispas.com/

Аз лично от Спа все още не разбирам чак толкова, но за 2 дни успях да се възстановя доста добре. Искам да отбележа също така, че храната беше превъзходна. В последствие си поговорихме със собствениците и те ни споделиха, че по-голяма част от храните, които предлага са тяхно производство. Като цяло – доста добра идея за затваряне на цикъла.

Титаник подмина 1 000 000 кг

На 14.02 стартирахме инициатива да вдигнем толкова тежести, колкото тежи Титаник и по този начин да го “изтеглим от океанското дъно”. 17 дни по късно участниците в инициативата вече бяха повдигнали 1 000 000 кг.

В мометна резултата е 1 153 183 кг, а аз даже не съм си написал все още тренировката от вчера. Призовавам всички, които тренират здраво и дори тези, които не тренират чак толкова здраво – ударете едно рамо да извадим Титаник и нека в процеса се мотивираме един друг да тренираме още по-здраво.

Интервю bb-team.org

Наскоро екипът на BB Team ме помоли да им дам интервю и аз се съгласих. В момента в техния форум има отворена тема, в която всеки желаещ може да зададе какъв реши въпрос към мен и на които въпроси в последствие ще отговоря в рамките на интервюто.

Ако сте искали или искате да ми зададете въпрос, но до момента не сте имали възможност – можете да го направите в тази тема.

Статиите тази седмица

Вероятно ви е направило впечатление, че вчера пуснахме “EDT – Кросфит за Бодибилдъри”. Ако не сте забелязали – прегледайте я, ще ви даде няколко добри идеи. До края на седмицата очаквайте поне едно разтягане и евентуално материала за Младите машини 🙂

Дерзайте!


Прочетете още:

 

LTL – Journal, vol. 23

LTL – Journal vol.21

LTL – Journal vol.20

Лазар Радков
Следвай ме
LTL – Journal vol.22

Коментари

Tagged on: