Мина доста време, а междувременно се случи МНОГО нови неща. Като в неделя се събрахме 20тина души си направихме

Уникално добра тренировка в парка “Гео Милев”

И силата се получи доста добре, и кондицията и … яките игри накрая. Гответе се за следващата или най-късно за по-следващата седмица за нов епизод на “Battle Ball”  … (evil)

Благодаря на всички, които дойдоха. Снимките са малко малко, но за сметка на това преживяванията бяха уникално много. Аз лично неделя само закусих, нямах време за обяд, тренирахме в парка и след това в 21:00 вечерта все още не бях ял, обаче имах страшно много енергия и цяла вечер си правих лицеви опори и набирания вкъщи.

С няколко думи – бях забравил какво е да играеш като дете. Или с други думи – да се натоварваш продължително и разнородно и след това да не се чувстваш уморен, а по-скоро яко зареден. Мисля да го направим редовна практика.

Съвместно стабилно хапване и имен ден 16.04

Въпреки, че минаха две седмици от тогава, използвам случая, за да благодаря на всички:

  • които ми честитиха именния ден – благодаря за хубавите пожелания
  • които дойдоха на събирането – благодаря за проявената креативност и старание

Един от основните плюсове на подобни сбирки е, че хора, които по принцип не са могли, не са знаели как или не са обичали да готвят, само след 1-2 сбирки от подобно естество започват да се появяват с все по-майсторски собственоръчно сътворени вкусотии, че чак не можеш да повярваш. междувременно научаваш, че тези хора не просто са започнали да готвят добре са сбирките, но и редовно прилагат новоизградените умения в ежедневието си като си готвят вкусно полезна храна най-редовно.

На това събиране всички се бяха постарали стабилно, но специално искам да отлича Станчо с неговия ябълков сладкиш и Павката (Логрус) с неговата палачинкова “торта” с шунка и кашкавал. Отличавам ги защото тези двама люде до скоро не само не готвеха, ами и не виждаха смисъл в тази работа. Сега обаче не само го правят редовно, но и го правят добре. В резултат на което се чувстват добре, имат повече енергия, а и май изглеждат по-добре. Ето малко снимки от събирането:

Както се вижда – не мине и без традиционните борби. Следващото хапване е предвидено за 14.5 така че – гответе се. Тези дни ще пусна и събитие във ФБ.

Спортувайте младежи

На 19.4 с Данчо Добрев гостувахме на 105-то СОУ “Атанас Далчев” по покана на училищен проект. Идеята да беше да разкажем на учениците защо е да хубаво и да ги надъхаме да тренират.

Разказахме ме и след това го надъхахме едно хубаво с бърпита, планкове, лицеви и клекове. На по-усърдните дори обещахме да има направим хранителни режими за усилието което положиха в импровизираната тренировка. Готини младежи.

Само стискам палци с времето да се научат (или поне някой да ги научи) как да клякат като хората (дори със собствено тегло), че има вероятност да има отидат коленете с времето.

Успехи на нашите LT-Lifter-и

Междувременно някои от трениращите в LTL се представиха доста добре в своите си области на развитие. Една от младите ни надежди Ивайло Димитров, който се студент по право в УНСС, спечели 4-то място в състезанието по решаване на казуси със своя отбор. Редовните ни читатели познават Иво от редовните ни кондиционни тестове, които провеждам с трениращите при мен младежи.

Друг трениращ при нас, който пожъна големи успехи скоро е Ина Герджикова, която наскоро издаде първата си книга, която пък спечели първа награда в категория “проза” в петия Национален литературен конкурс „Хермес” [линк]. Междувременно по книгата и беше поставена пиеса в “Костинбродския (аматьорски?) театър”, която май също спечели някаква награда (или може би съм прихванал от еуфорията на Ина и вече преувеличавам …).

Името на книгата е “Плажният дневник на една кифла”, а ето и видео на театралната постановка [линк]

Къде да тренирам Бойно изкуство?

В тази част от журнала имам намерение редовно да пускам информация за читавите места, където желаещите могат да тренират бойни изкуства в София. Както вече писах днес в една тема в daobg.com:

Много по-важно от това каква е формата на бойното изкуство, е КАКЪВ е човекът, който преподава въпросното бойно изкуство в конкретния случай. От това какъв е преподавателят, обикновено произтича и той КАК той преподава въпросния спорт / изкуство.

С други думи – ако искате да се биете стабилно – ослушвате се за школата в града, която вади най-добрите бойци. Ако искате да станете и по-добър човек – търсите преподавател / треньор, който е Човек. Тук ще пускам връзки за хора, които познавам лично и съм се уверил, че са Хора.

Като начало можете да разгледате сайта на Борил Караиванов и Мико Кунг Фу – изкуството, което преподава. Нямам опит с техните тренировки, но е направило впечатление, че са доста отворени откъм обмяната на опит и желанието да учат и то други системи. Преди време по тяхна покана им проведох един семинар на тема “Сила и кондиция в бойните изкуства”, а междувременно хората организираха и подобни събития с добри треньори по бокс, пекити търша и т.н.

За тези и за всички други тренировки, към които ще дам линкове оттук-нататък, мога да кажа само следното – отиваш, тестваш, виждаш, дали ти харесва и съответно оставаш да тренираш или си търсиш друго място.

Поздрави и Успех!

 

Лазар Радков
Следвай ме
LTL – Journal, vol. 25

Коментари

Tagged on: