Елена дойде да тренира при нас в началото на 2011-та.

Наскоро получихме от нея следното писмо:

Здравей Лазаре,

След няколко месеца съвместна работа, искам да ти разкажа в резюме какви резултати постигнахме! 😉

Малко предистория:
Години – 34 (вече 35), бивш спортист, но без останали каквито и да е спортни навици от типа дисциплина, хъс, грижа за себе си.
Типичен офис-служител, часове работа пред компютър, липса на качествено движение, кофти-хранителни навици (ама много кофти!). Известен брой години така – няма проблем. После – типичен стрес, разни нетипични за невръстната ми възраст болежки, посещения при разни доктори, резултати от типа “Нищо ти няма”, но ти има и още как. Типичен момент на осъзнаване – “Нещо трябва да се промени!”. Типичен подход на тези от моята порода – хайде в Google. Търсене, четене, анализи, впечатления, сравнения, някакво 6-то чувство и ето ме в Live To Lift. Всички най-смислени неща, близки до моето светоусещане намирах при вас – в статиите ти, призива към разумност – правилно хранене, добри тренировки, чист ум. Хареса ми липсата на крайности, отсъствието на груби рекламни послания, и тук май е най-добре да ви цитирам: “Нашата мисия е да помагаме на хората да подобрят качеството на своя живот като ги учим на двигателни навици, на хранителни навици както и да действат осъзнато във всеки момент от живота си”. От това имах нужда 🙂

След осъзнаването:
Пратих ти e-mail, ти ми отговори бързо, дойдох в залата и вече бях напълно сигурна, че съм на правилното място 😉

Началото:
Започнах тренировки в началото на февруари. Схемата, която ми даде, постигна изненадващи за мен резултати /все пак скептичната ми природа не очакваше неочакваното 😉 / Два пъти седмично, в приятна среда, с голямо чувство на удовлетворение. Така, неусетно някак настъпи пролетта, а създадените добри навици и постигнатите добри двигателни резултати ме провокираха да поискам още по-качествен живот. Т.е. вече беше време да променя и начина си за хранене. С познанията за храненето, които имаш, за мен беше ясно, че следва още една голяма крачка в правилната посока.

Някъде по пътя след началото:
Добри тренировки и добра храна. Смайващи резултати! Уж толкова неща ми бяха ясни преди това, но тук такова прояснение получих, че се замаях 😉 След сумарно 5 месеца и 4 дни тренировъчен период (от 01.02.2011 г. до 05.07.2011 г.), в които влизат и 1 месец и 19 дни правилно хранене – малко числа (че така най-добре се смилат описанията до тук):
лиших се (с голямо удоволствие) от 16 см. в талията (припомних си, че имам талия, ха-ха!)
5 см. от всяко бедро
6 см. в ханша
около 8 кг.
Важна констатация за жени, пазили някога каквато и да е диета – ако се храним подходящо – бюста можел и да не изчезва, докато отслабваме! 😉
Всъщност се стремях най-вече да бъда здрава, силна и по-спокойна. Но няма да си кривя душата – тези измерими промени също ме зарадваха много 🙂

Уточнения, наблюдения и прозрения:
За указаното време не съм била гладна нито веднъж.
Станах по-силна, с изправена стойка на тялото (не бил виновен офис-стола, чудно).
“Здрав дух в здраво тяло” – потвърждавам го, щом важи и за моя дух…
Не боледувам напоследък, дори не настивам 🙂 Ако се появи някакъв дискомфорт – минава преди да мога да го формулирам (това е много добро за феновете на ровенето по разни медицински сайтове, за мен важи с особена сила 🙂
Имало живот и без вафли! (Кофти новина за Ден и нощ ООД, Победа АД, Престиж 96 ООД и останалите, спонсорирах ги непрекъснато…)
Научих се да готвя (не само когато имам муза, или когато не ме мързи, а Всеки ден).
Лично за мен беше най-интересно да се уверя, че тялото може да се моделира и променя (тук говоря за формата, не само за загубените сантиметри!). Бях го чела някъде, но не го вярвах много.
Хроничната ми екзема, която до момента беше третирана по всички начини, които могат да ти хрумнат (и не само) – изчезна…! Хора с подобни проблеми ще ме разберат веднага – живота става още по-прекрасен без подобен дерт :)))
Кожата като цяло се изчиства и става някак по-гладка (и това се оказа, че го знаят много хора, май само аз го бях пропуснала).
Храна, тренировки и вода – не бива да се подценява кое да е от тези три неща. Оптималния резултат идва само при комбинация от трите (в началото все някое изолирах).
Доверието към човека, който те води е особено важно! Иначе при прехода от несметно количество junk food към нормална храна човек може да се разколебае сериозно. Тук искам да уточня, че не цитирам обичайното похапване на junk food, а непрекъснато изхранване с подобни неща. Всъщност наоколо не познавах човек, който да се храни по-лошо от мен. Така че това беше една трудна начална седмица, в която имах всевъзможни ефекти от разнообразно естество 😉 Трудна не заради лишения, а заради тоталната смяна на състава на храната. След нейното преодоляване, на организма му хареса и всичко си дойде на мястото 🙂

Да усложним експеримента:
В живота често се появяват предизвикателства и хората (включително аз) обичат да се оправдават с тях. В тези моменти почти без значение остава вече общоприетата истина, че обстоятелствата определяме самите ние. Та, след посочения по-горе чудесен период, последваха 3 месеца без: правилна храна, тренировки, вода. Резултатът е интересен за мен в няколко аспекта: нещата стават кофти. Но: не стават кофти бързо и веднага 🙂 Т.е. за тези три месеца приблизително успях да запазя мерки и килограми (това е важно за онези хора, с диетите, които връщат всичко бързо след спирането на каквото там правят). Но цялото ми същество протестираше срещу отнемането на удоволствието от това да се чувстваш добре. Беше въпрос на време и надмогване на старото, мързеливо аз, за да се върна в залата.

Сега:
Отново правилна храна, добри тренировки и достатъчно вода 🙂 Резултатите идват още по-бързо 🙂
Не искам да допускам други тримесечни отклонения!

Не на последно място искам да ти благодаря и за това, че в труден финансов за мен период ти изцяло съобрази програмата с възможностите ми и ми предложи най-удобния вариант. Така отпадна още едно оправдание от типа “Нямам достатъчно пари” 🙂 Отпада и подозрението на мнозина препатили люде, които мислят, че “онези от залите само се стремят да ти вземат парите и отбиват номера”.

За да оставим настрана варианта за голямото хвалене и хиперболите, ще кажа само, че далеч не съм от хората, които сипят суперлативи за нещо или някого. По-скоро дори съм от тези, които ще ти кажат защо нещо няма да стане/сработи/потръгне. При това с много убедителни аргументи. Критикар. И съм много щестлива, че в този случай имам само поводи за усмивки!!!

Лазаре, благодаря ти!!!

Поздрави, Ели 🙂

Ели, поздравления, преди всичко за постигнатата качествена промяна, на тези толкова важни аспекти от живота. Сигурни сме, че ще продължаваш по-този приятен път, наслаждавайки се на удоволствието да живееш осъзнато и на резултатите, които това носи.

Нашите пожелания към всички, които искат да променят живота си и своето отношение към самите себе си, са да повярват в себе си, и да си позволят да заживеят по-добре. Всичко, от което се нуждаете са малко желание и постоянство.

Прочетете още:

Състезатели

Отзиви

Предишни постове

Йордан Христов
Latest posts by Йордан Христов (see all)
Елена – качествена промяна в отношението към себе си

Коментари