Само  дни преди първи март, поредния журнал е готов и пълен с доста нова интересна информация.

Много от вас, вероятно вече знаят, че Лазар се върна от Лондон с много нови знания, които ще почнем веднага да използваме, подобрявайки услугите, които предлагаме и помагайки ви да постигате още по-бързо и качествено целите си. Ето и в какво се изразяват накратко двата курса, които Лазар посети :

Biosignature

Лазар: Биосигнатурата представлява наука, които изследва връзките между нивата на различни хормони в човешкото тяло и местата, където въпросното тяло складира мазнините. Преди курса си мислех, че зная поне малко за това, което ми предстои от материалите, които бях чел в интернет. Както обикновено – оказа се, че нещата от Интернет едва-едва докосват повърхността. Биосигнатурата ми даде решения в посоки и казуси, при които до момента срещах затруднения.

Facia Abrasion Tool

Това е инструмент, разработен от Dr. Mark Scappaticci. Бидейки инструктор в системата на ART като и в Graston, Dr. Scappaticci разработва метод, който свърза работата на мануалните терапевти с тази на треньорите. Или по-скоро нека го наречем “Адаптирана мануална терапия за силово-копндиционния треньор”. Целта на Facia Abrasion Tool е да разбие срастванията между отделните слоеве на тъканията, които са се получили в следствие от многократно повтарящи се движения или позиция на тялото (т.е. тренировки и работа). Защо ли? Защото въпросните сраствания са сериозна пречка за прогреса и чудесна предпоставка за контузии.

25.02.2012 Голямото похапване отново

Последната събота от февруари се проведе поредното традиционно събиране с хубава храна и хубави хора.  Струва ми се, че този път бяхме уцелили перфектния баланс между месо и въглехидрати, както и между солени и сладки лакомства. Имаше всякакви видове месо, няколко вида киш и няколко вида сладки храни, които изчезнаха докато си говорихме, масажирахме,  играхме шах, скрабъл, покер, тези, които можеха пяха и свириха на китара. Ето снимки на гозбите, които пристигнаха навреме за фотосесията :

Ивайло с купата на голямо състезание по право

Освен тренировките и хубавата храна трениращите в Live To Lift имат доста странични и разнообразни интереси и успехи. Един от нашите редовни младежи, Ивайло Димитров, който сте виждали в изпълнение на затворнически клек, заедно със своя отбор, се окичи със купата на състезанието по международно право “Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition”. Това е най-престижното състезание по право в света. Надпреварата има 53 годишна история, като в него са се „дуелирали” участници от над 80 страни. Структурата на състезанието е, че дебатите протичат като симулация на процес пред Международния съд на ООН. Всяка година отборите спорят по специално създаден за състезанието казус пред панел от професионалисти, които оценяват тяхното представяне и излъчват победител.Браво, Иво и напред към нови успехи.

“Огния” – Магия от огън и танц

Малко в страни от правото, точно на 3-ти март в зала 2 на НДК, ще се проведе пред-премиерата на един доста различен от обичайното спектакъл, в който имам честа да участвам. Спектакълът ще съчетае в себе си театър, модерни танци, въздушна акробатика, движение на кокили с традиционното българско нестинарство в една магическа история за създаването на Слънцето и Луната. За съжаление билети няма да се продават и ще има ограничен брой пропуски, но през май ще се проведе премиерата, където ще може да ни гледате.

Ето и малко повече видео информация за спектакъла.

http://tv7.bg/news/lifestyle/5706352.html

Предизвикателство планк-пирамида – резултатите

Дойде време и да обявим победителите в нашето предизвикателство. С почти двойна преднина пред следващите са семейство Николови от Плевен.  Не знам дали в момента са в България и кога ще бъдат, но щом имат път към София, тримата ще имат възможност да получат безплатна консултация относно хранене, структурен баланс или възстановяване на травми. Ето и галерията със снимките на всички участници.

Предлагаме ви списък на материалите, които излязоха втората половина на февруари:

Съвет на седмицата – Тренирайте врата! – няколко лесни упражнения, които всеки трябва да прави.

Практическо ръководство за самомасаж , Първа част на материала за самомасажа, която публикувахме в bb-team.org

Как да не правим мъртва тяга част I

Как да не правим мъртва тяга част II , двете части с реално показани и обяснени грешки при изпълнение на мъртва тяга, които увеличават многократно риска от контузии.

Елена – качествена промяна в отношението към себе си

Страхотното хлебче на Поли и нашето предложение за кулинарите сред вас

А ето какво да очакваме през март :

  • Още успехи на наши трениращи.
  • Интересен материал за бягането на дълги дистанции и странните племена, които го практикуват и тяхната храна.
  • Рецептите, които сте ни изпратили
  • Отново материал за вит.Д , основно практически насочен, за всички, които се страхуват от предозиране

Пожелаваме ви силна и интересна седмица и да имате с какво да се похвалите накрая.

Коментирай тук

Прочетете още :

Live To Lift Журнал I , Първи февруарски

Live To Lift Журнал II, Втори февруарски

Йордан Христов
Latest posts by Йордан Христов (see all)
Live To Lift Журнал III, 2012

Коментари