Здравейте, любители на тренировката с пудовки. Ако сте имали някакви съмнения дали упражненията с пудовки са само забавни или са наистина добър начин за тренировка дори и за атлети, това ново изследване ще разсее вашите съмнения.

i

Изследването е било проведено сред 21 здрави мъже между 18 и 27 години. Всички младежи били тествани на максимален опит на полу-клек и вертикален отскок. Произволно били разпределени да тренират с пудовки или със силови тренировки със скок-клекове. Ефекта от тренировката с пудовки след 6-седмици двуседмични тренировки е 9,8% подобрение в максималната сила(максимален полу-клек) и 19,8% в експлозивната сила(вертикален отскок). Разликите между трениращите с пудовки и тези със скок-клек били пренебрежително малки. Резултатите от изследването ясно показват, че двуседмичните тренировки с пудовки предоставят достатъчен стимул за увеличаване както на максималнатата, така и на експлозивната сила и са чудесна алтернатива за разнообразяване на тренировките, както при атлети така и при трениращи за удоволствие и здраве.

Ако нямате много опит в тренировките с пудовки, добре е да направите няколко тренировки с треньор. Ако имате някаква основа тук може да научите някой основни упражнения с пудовки, с които да сверите техниката си и да разнобразите тренировките.

Основното движение, което можете да използвате при тренировка с пудовки е Суинг.

Видео демонстрация на суинг

За да разширите набора от упражнения, които може да използвате, ви препоръчваме да започнете с този материал : Тренировка с пудовки : Основни движения

Източник: Lake J, Lauder M. KETTLEBELL SWING TRAINING IMPROVES MAXIMAL AND EXPLOSIVE STRENGTH.  J Strength Cond Res.  2012 May 10


Коментирай тук

Прочетете още:

Турско ставане / Turkish Get Up

Вариации на планк за напреднали

Пудовки

Йордан Христов
Latest posts by Йордан Христов (see all)
Интересни изследвания: Тренировките с пудовки подобряват силата

Коментари

Tagged on: