Здравейте, дойде време и за десетия журнал на Live To Lift за който сме ви събрали доста неща, които може да сте пропуснали през изминалите два месеца.

Ще започнем с една нова рубрика в нашите журнали, в която ще препоръчваме някое добро упражнение и ще ви даваме насоки за него.

Препоръчано упражнение : Hanging Garhammer Raise

Насоките тук са лесни :

  • Просто се хванете за лост и увиснете напълно.
  • Вдигнете бедрата в хоризонтално положение със сгънати на 90 градуса колене.
  • Дръжте коленете и пръстите на краката събрани, а петите раздалечени
  • Движете бедрата само над хоризонтала с темпо 3011.

Това упражнение, може да ви прилича на стандартни повдигания на краката от висеж, но не е точно така. Ако вдигате краката си от най-долно положение в началото на движението има предимно флексия в таза, което означава че мускули като psoas и rectus femoris изпълняват основната работа и тъй като са активирани първи обикновено превземат работа на корема и във движението над хоризонтала. Това реално активира коремната мускулатура доста по-малко от нашите очаквания. Когато започнем упражнението от хоризонтално положение преодоляваме този проблем и въпреки, че правим по малко движение натоварваме изключително коремните мускули.

Трансформацията на Йоана

Тези от вас, които са пропуснали да прочетат разказа на Йоана за това как физическата промяна към по-добро върви ръка за ръка с промени на психическо, духовно и умствено равнище може да го направят чрез този линк:

Йоана: Забележителна физическа и психическа трансформация за 3,5 месеца

ЛТЛ Ваканция

Ако все още не сте се записали, побързайте да го направите. И тази година ще се проведе ЛТЛ ваканцията на Приморско, където ще съчетаем добрата храна, силните тренировки, активната почивка, качествения релакс и добрите емоции в едно забавно преживяване.

Повече за ваканцията може да прочетете тук :

Live To Lift ваканция II – Приморско 1.9 – 7.9

Палео тренировка с примитивни модели на движение

В неделя направихме първата тренировка базирана просто на естествени начини на движение сред природата и манипулиране на обектите около нас. Повървяхме, потичахме, покатерихме се, поносихме и похвърляхме дървета и камъни. Доволно се изподрахме и изцапахме, но накрая всички изглеждаха доволни.

Повече за тренировката засега може да прочетете в страницата на събитието в фейсбук тук или да се поинтересувате за Methode Naturelle и MovNat

Стажанти в ЛТЛ

Може би сте прочели, че обявихме стажантската програма на LTL за през лятото. Имаме вече избраници, с които ще започнем да работим съвсем скоро. Ако сте пропуснали и смятате, че сте нашия човек не се притеснявайте да ни пишете и по-късно.

Прочетете повече тук:

Обява – Направи стаж в LTL

Предизвикателство ” Кой изяде рибата” приключва

Това са прекрасните рецепти, които участниците успяха да съберат и сега всички ние ще можем да ползваме.

Разбира се имаме обещаните победители.

Това са Нелка Зелка  и Моника Русева. Честито и поздравления. Ще очакваме от тях да се свържат с нас за да се уговорим как и кога да получат наградите си!

Това, че предизвикателството приключва не трябва да ви спира да си хапвате риба редовно. За малко мотивация ще си споделя, че аз точно за две седмици, в които ядох единствено риба и зеленчуци свалих над 2 процента мазнини.

Ето и кратък преглед на последните материали в Live To Lift :

Интересни изследвания: Тренировките с пудовки подобряват силата

Съвет #9 – Течен магнезий след тренировка и преди йога

Палео сандвичи с айсберг

Harpenden Skinfold Caliper – Златният стандарт за измерването на мазнини с калипер!

 

Йордан Христов
Latest posts by Йордан Христов (see all)
Live To Lift Журнал X, 2012

Коментари