Повечето хора, които няма особени познания по трениране смятат, че трябва да тренираш корема, за да топиш мазнините по корема. Всеки, който има поне малко опит (и малко акъл) е установил на практика, че действителността е друга. Да, упражненията за корем могат да тонизират и развият коремната ни мускулатура, могат и да ни помогнат да не ни боли гърбът, но дали е само това?

Преди около две години започнах тренировки с един господин, който тогава тежеше забележителните 118кг и успяваше без проблем да ги поддържа. Не че ядеше толкова джънк – празните калории заемаха по-скоро малка част от храненето му – за сметка на това обаче човекът определено обичаше да си похапва. И го правеше стабилно и със замах. Храната толкова му се услаждаше, че количеството храна, което поглъщаше на едно хранене, на мен щеше да ми стигне за 2+ пъти. Аз не ям кой знае колко много, но предвид факта, че гравитирам около 95кг, тялото ми има нужда от не малко количество храна.

В началото на съвместната ни работа все още не бях запознат с тези специални умения на моя нов трениращ. Тайната излезе наяве, когато започнахме да тренираме здраво, човекът ми споделяше какви храни приема, но резултатите идваха бавно. Да, мускулите се стягаха и физическата му форма се подобряваше, но килограмите вървяха твърде бавно надолу. Търсейки причината за това стигнахме до количествата, които нашият приятел поглъщаше. А те бяха завидни!

Не зная, дали сте се опитвали да ограничите големината на порциите на човек, който Обича да яде. Който се е опитвал, знае – Том Круз и “Мисията невъзможна” пасти да ядат. Вероятно е възможно, но не съм сигурен, че става с външна намеса. Или по-скоро в моя случай стана, но не по начина, по който си представяте. Един ден точно преди началото на тренировката нашият приятел ми сподели следното:

 

“Лаз, тези тренировки за корем, които правим са много яки! Не само че ми разцепват мускулите, ами и така ми стягат и тонизрат корема като цяло, че след това не мога да се тъпча както обикновено. Не че не искам де, ами просто като се опитам да вкарам повече храна и .. не ще”

 

Резултатите при нашия герой не закъсняха – за една година от 118кг стигнахме до:

Подобни наблюдения и резултати регистрирахме и при други треньори и трениращи на Live To Lift.

След това въпросният човек го подкарахме с протоколите на Биосигнатурата и още по-здравите тренировки и само три месеца по-късно вече бяхме на:

Какъв е изводът?

Ако сте много лаком и не успявате да се справите с това – наблегнете на упражненията за корем и най-вече на изометриите. Разбира се, нищо не е сигурно на 100%, но 3 до 5 упражнения в супер серия без почивка помежду им за 3 до 5 серии имат потенциала да свършат добра работа.

Успех!

free_650

Лазар Радков
Следвай ме
Съвет #11: Редовно преяждате, а искате да свалите? Тренирайте корема!

Коментари