Истинска случка, на която станах свидетел преди няколко часа:

Две жени тренират заедно във фитнеса, при което едната постоянно се оплаква колко я боли кръста и как нищо не може да прави. По едно време втората ѝ предлага:

“Да те заведа при моя терапевт да те погледне?”

“Ааа, не, нямам време сега”, отговаря първата.

“Добре де, не сега, по-нататък”, отново предлага втората.

“Абе, остави”, отвръща жената с болките в кръста и двете продължават да тренират.

След 10-тина минути последната заявява:

“Не мога да тренирам повече – много ме боли кръста вече”

“Защо не ходиш на плуване? Казват, че помага”, опита отново приятелката ѝ.

“О, не мога да ходя на плуване – нямам време. Пък и трябва да си свалям грима, после пак да си го слагам …”, беше последната реплика, която чух.

Какви изводи можем да си направим?

1. Настоящото ни състояние е резултат от всичко, което сме правили до момента.

2. Лудост е да правиш едно и също и да очакваш различни резултати (Айнщайн)

3. Начинът, по който се чувстваме в тялото си е правопропорционален на грижите, които полагаме за здравето и оптималното функциониране на същото това тяло

4. Ако нямате време (или по-точно желание) да се погрижите за тялото си, намерете време да ви е дискомфортно и да ви боли

5. О, чакай! Ако не намерите време да се погрижите за тялото си, то ще намери време. Какво ще кажете за “По всяко време”?

Има хора, които са претърпели катастрофа, има такива, които са с вродени проблеми, има и такива, които са прекарали операция (най-често като следствие от дългосрочно отношение подобно на историята по-горе). Тези хора вече нямат избор, дали да полагат грижи за себе си или не – на тях вече им се налага. Налага им се, ако искат да водят поне нормален начин на живот.

Има обаче и много хора, които регулярно изпитват някаква болка. И тези хора, нито са претърпели катастрофа, нито операция, нито пък са родени с подобна предразположеност. И въпреки това са се запътили точно натам, където се намират хората, които вече изброихме.

Моят въпрос е:

Нужно ли е това?

Толкова ли имате време да ви боли, а нямате време да се погрижите за себе си? Нямате време да се консултирате със специалист? Нямате време за ежедневната подходяща за вас (*) ставна гимнастика? Нямате време за дихателни упражнения? Ама те не помагали!? Дали? Нямате време за малко подходящи упражнения, подходящи за вашето състояние разтяжки и размачкване с фоумролер?

Наистина ли нямате време за всичко това, а имате време да ви боли? Не мислите ли, че е време да направите нещо по въпроса?

Ако решите, че ви е писнало да ви боли и искате да се погрижите за себе си – разгледайте нашата секция “Без болка” и ако решите, че ние сме хората, които можем да ви помогнем и да извървим пътя до без болка заедно – пишете ни на hello@livetolift.com

Успех!

(*) не всичко, що е “гимнастика” е подходящо за всеки! Трябва и акъл!

photo: http://www.nutritioncertification.com

Лазар Радков
Следвай ме
Имате ли време да ви боли?

Коментари

Tagged on: