След страхотните резултати, които постигнахме с проекта: “Постигнете максимални резултати за 30 дни“, на мен лично ми светна една лампичка. Едно от условията за участие в проекта беше да:

 • Нямате контузия, която да ви пречи да тренирате здраво

Добре де – а какво да правят хората, които са контузени? Какво да правят тези, които ги боли нещо? Те как да тренират яко и да постигат яки резултати? Истината е, че има две опции:

1. Да тренирате през болката – ако не сте профи на Олимпиада, не препоръчвам, понеже доста вероятно нещата да станат още по-зле.

2. Да трениратe ОКОЛО контузията – тук се иска много акъл, креативност и отворен ум, но дори и да ги притежавате, пак няма да можете да тренирате колкото здрав човек.

Истината е, че дори да намерите начин да тренирате сносно около контузията, въпросът остава – нужно е да се погрижите за здравето си и предприемете про-активни стъпки, за да подобрите състоянието си.

Въпросът, който всеки контузен трябва да си зададе е:

Подобрява ли се състоянието ми?

Да? – Чудесно!

Не? – А правите ли нещо по въпроса?

Не? – Започнете!

Да! – А дадохте ли му време?

Не?  – Дайте му!

Да! – Явно подходът не работи, сменете подхода!

Защо пиша всичко това?

Пиша го, защото има толкова много хора, които ежедневно изпитват болка – отскоро или от доста време. Много от тях не знаят какво да направят, за да се справят с болката за постоянно, а други са опитвали толкова неща и все без дългосрочен резултат. Пиша го, защото през изминалите години успяхме да помогнем на не един и двама, които изпитваха дискомфорта на болката на ежедневна база. Вероятно вече сте прочели част от случаите, които сме описали. Задължително прегледайте тези три:

Албена: От болки в коленете до планинско ходене с кеф

Гриша: Без болки във врата само от една процедура!!!

Кристиян: “Това бяха най-добре похарчените пари в живота ми”

Това бяха все хора, които имаха силното желание да подобрят състоянието си и бяха решени да инвестират време, усилия и средства в това.

Нашият проект

На базата на натрупания до момента успешен опит, както и водени от силното желание да асистираме на повече хора и заедно да стигнем до едно по-добро тяхно състояние след 30 дни, решихме да стартираме проекта “30 дни до БЕЗ болка”

За кого е този проект?

 • Имате съвсем прясна контузия (скъсано, разместено, навехнато) и искате максимално да бързо да се оправите и да спре да ви боли?
 • Контузили сте се наскоро, но нещата не се подобряват? (пример: заболя ме рамото при лежанка/набирания и не минава)
 • Имате болки от много дълго време и каквото и да сте опитвали, най-много е давало само временно облекчение? (пример – дискова херния)
 • Нещо ви боли откакто се помните и нямате идея какво да направите? (плексит, шипове, др)
 • Изпитвате болка, която специалистите не могат да определят откъде идва?
 • Опитали сте много неща без особен успех?

Ако виждате себе си в една или повече от изброените точки, има потенциал да можем да сме ви от полза. Ако сте мотивирани като хората от описаните успешни случаи по-горе – продължете да четете.

Колко участници?

За момента планираме да вземем до 7 участници.

Какво ще направим?

В рамките на 30 дни ще дадем всичко от себе си, ще използваме всичко, което знаем и можем (NKT, FMS, Боуен, Тейпинг и др), както всичко, което научим в процеса на работа, за да ви помогнем да подобрите състоянието си.

Преди всичко обаче – искаме да бъдем честни с вас – ние няма да ви излекуваме, а по-скоро заедно с вас ще работим в отбор по случая. И 30 дни може далеч да не са достатъчни, ако става въпрос за проблем, присъстващ от години. Но ако след 30-тия ден се усещате тялото си значително по-добре отколкото на първия, то значи това, което правим, работи и вашата/общата ни работа е да запазим положителната тенденция на подобряване на състоянието!

Какво искаме от вас?

за да участвате е нужно да:

 • желаете силно да подобрите състоянието си
 • вярвате и да допускате, че е възможно това да се случи
 • сте готови да работите и да работим заедно за подобряването и оздравяването ви
 • сте готови да промените някои от нещата, които правите с тялото (ежедневно движение и липсата му, тренировки, други)

Ако не сте съгласни с някоя от точките, или не сте уверени и не се чувствате готови да изпълните някое от изискванията – по-добре на този етап да не работим заедно.

Ако обаче сте съгласни и сте готови да спазвате всяка една от изброените точки – пишете ни на rehab@livetolift.com 

Какво да пишем:

 1. Какъв е вашият случай? (опишете с две изречения)
 2. Какво искате да се случи за 30 дни? (опишете с две изречения)
 3. Какви подходи и терапии сте използвали до момента (опишете с две изречения)

 

Мотивирани сте, имате силното желание да подобрите състоянието си, съгласни сте с нашите условия и имате усещането, че можем да работим добре заедно? Пишете ни!

По-здрави

Екипът на LTL-Rehab

 

снимка: http://www.structurabodytherapies.com

Лазар Радков
Следвай ме
Проект: 30 дни до БЕЗ болка!

Коментари