Преди месец ви запознахме с резултатите на най-сериозните участници от проекта: “Постигнете максимални резултати за 30 дни”

Днес ще ви запознаем с още един участник, който стартира малко по-късно – Яни. Подобно на вече постигналите сериозни резултати, Яни беше редовна на тренировките и определено даваше всичко от себе си. По отношение на храненето самата тя твърди, че “определено има какво още да се желае”, но истината е, че за тези 30 дни подборът на храната ѝ е бил в пъти по-добър отколкото преди това.

При измерването след края на предизвикателството, Яни беше малко разочарована, понеже въпреки първоначалната ѝ цел да свали, се оказа, че е +2,2кг нагоре. Като цяло – фрустрацията ѝ бе напълно разбираема, имайки предвид колко лесно може да бъде наранена психиката на днешните жени единствено с помощта на едно измерване с обикновен кантар.

Това, което кантарът не може да измери, обаче е външен вид, от какво точно се състои тялото, здраве, себеусещане и т.н. и т.н. Хубавото в случая е, че част от тези неща в Live To Lift ги мерим посредством други методи.

Измерванията с калипер показаха следното:

-3% надолу мазнини!

-3мм надолу от хълбоците (т.нар. паласки)

-2,4мм надолу от прасците

-7мм надолу от предното бедро

-6мм надолу от задното бедро

+3,7кг активно тегло (мускули, органи, кости, сухожилия .. )

-1,5кг мазнини надолу!

Т.е. мазнините по краката и хълбоците ѝ бяха отчетливо по-малко и това се виждаше ясно от снимките:

Когато видя измерванията с калипера и най-вече снимките, Яни се успокои и усмивката отново се появи на лицето ѝ. В момента мотивацията ѝ да тренира и да се храни добре е не по-малка от тази по време на проекта, което беше една от основните ни цели – да запалим огъня на желанието за трениране и качественото хранене и да изградим базови навици, които да продължат да служат на нашите трениращи и напред във времето.

А сега за жените и кантара:

Скъпи момичета, които изпитвате страх и ужас, когато кантарът покаже “нагоре”, погледнете хубаво тази снимка:

Може да свалим мазнини, да качим мускули (активно тегло), кантарът да показва малко нагоре, а дрехите да са ни станали широки (т.е. да сме свалили размери). Да, не е лесно да се качват мускули и да се свалят мазнини едновременно – изискват се специфични условия и предпоставки, здрави тренировки, стриктна храна и … пак няма гаранция. Обаче това изобщо не е случаят при повечето момичета. На вас, повечето момичета, ще издам една тайна: “Имате НЕДОСТАТЪЧНО високо активно тегло”

И понеже това е тайна, може да не казвате на никого, а тайно да започнете да посещавате някоя зала и да вдигате по-тежки от дамската чанта предмети. Може дори да си закупите от последните за вкъщи, но много внимавайте някоя от приятелките ви да не ви забележи. Същото така освен стандартните салати и зеленчуци (надявам се), започнете да хапвате повече протеин и … може да очакваме положителни промени.

А, да, и акъл си трябва, но вярвам, че ако използвате специалния инструмент между прекрасните ви уши по предназначение, ще добиете въпросния акъл в процеса.

Успех!

Лазар Радков
Следвай ме
Яни: Повече мускули и по-малки бедра за 30 дни

Коментари