Днес ще ви разкажем поредната история за човек, който нямаше време да го боли, взе нещата в своите ръце, реши да направи нещо за себе си, консултира се със специалист, изпълни стриктно заръките на специалиста и постигна чудесни резултати в рамките само на няколко седмици.

Представяме ви – Ева:

Здравейте, казвам се Ева Димитрова и в свободното си време се занимавам със спускане.

От известно време работя в офис и съм принудена да седя часове наред пред компютъра. Преди 6-7 месеца започнах да усещам едно постоянно напрежение във врата, плешката и по протежението на гръбнака, което на моменти се усещаше и като болка. Изчаках само да се оправи месец-два, нищо не стана. Понеже бях занемарила тренировките, пробвах и да тренирам – обадиха се стари болежки, че и нови се появиха. От всякъде – фал.

Следващото нещо, което всеки нормален човек би направи е да иде на лекар – така и направих. Снимах си шийните прешлени на рентген, току виж изскочило нещо. Оказа се, че C4 е леко изместен. Обаче дали е вродено, дали е от падане с колелото, от лоша стойка или от криво спане, никой не ти казва. Аз, разбира се, веднага си помислих най-лошото и започна едно ходене по чекръкчии, невролози, четене на статии и мнения в интернет… Накрая стигнах до извода, че изходите са два – или ще се оправя с някакъв тип физиотерапия, или ще трябва да падам под ножа.

По този повод се свързах и с Цецо, за когото знам от общи познати и приятели. Насрочихме час, отидох на прегледа и останах доста доволна от начина, по който протече той и отношението, което получих. Първо поговорихме, разказах му с какво съм се занимавала до момета, къде и как точно ме боли, след което трябваше да изпълня определени движения, за да се установи какво не е наред. „Предписа” ми комплекс от упражнения за вкъщи, общо 10 минути, които да правя сутрин и вечер в продължение на… ами мога да си ги правя цял живот, ако искам да се чувствам добре!

2-3 седмици по-късно, когато се видяхме контролно, всичко вече беше супер – без болки и неразположения. Продължих да правя упражненията още месец, като през това време обърнах внимание на себе си, на тялото си и от какво то има нужда, за да е здраво. Бавен и стабилен прогрес. Сега, 3 месеца след първото посещение се чувствам силна и в много добро физическо здраве, тренирам 5 пъти седмично и знам, че ако ми се наложи, имам към кого да се обърна.

Поздравления на Ева, а ние се надяваме да има все повече хора, които полагат усилия да се погрижат за своето тяло и своето здраве още при първите симптоми на нередност, а не чакат с години болката да им стане навик, усложнявайки нашата работа по случая драстично.

Почти всеки иска да живее щастливо. Нямам представа каква е формулата, но имам усещането, че да се чувстваш добре в тялото си и да не ти боли нищо като седиш, стоиш или се движиш, може да се окаже важна предпоставка.

Погрижете се за себе си!

Успех!

снимка: Димо Желев

Прочетете още:

Проект: 30 дни до БЕЗ болка!

Как да имам резултати при Цветан Василев?

Имате ли време да ви боли?

Лазар Радков
Следвай ме
Ева: Две седмици по-късно от болките във врата нямаше и помен

Коментари

Tagged on: