Тези, които ме познават, знаят че ми е много забавно да правя различни експерименти и предизвикателства със себе си. Вдъхновен от трансформацията на Glen Parker от Ultimate Performance, реших и аз да опитам нещо подобно. Единствения проблем беше, че не бях достатъчно дебел за да има фрапираща разлика на снимките преди след. Всъщност,  оказа се не чак толкова голям проблем – за около 2 месеца от около 10% успях да достигна завидните 19,6% мазнини като същевременно от около 74 кг. станах 86,2 кг.  Сама по себе си и тази трансформация беше уникална… ( никога няма да забравя тенджерата макарони, почти всяка вечер и количеството изядени пици).  Ето до къде го докарахме като резултат :

 

Преди

Какво се случва след това е  основния обект на внимание на този и следващите подобни блог-постове.

Започнахме обратния процес на 7.10, като направихме снимки, направо цяла фото-сесия, измерихме килограмите и мазнините по-метода Биосигнатура. Лазар Радков ми написа един 5 дневен сплит, който ме разрева само докато го четох и се почна.

Тренировките

Тренировките са наистина много тежки, мускулната треска от почти всяка тренировка ме държи от 5 до 7 дена.

Най-неприятна ми стана тренировката за задни бедра, в която има 3 различни вида Leg curl, RDL, Hyperextensions и Reverse Hyperextensions . При нея и двата пъти тренирах с едно кошче с торбичка до мен, за всеки случай.

Любима  ми е тренировката за рамо и предмишници, най-вече заради тежките обръщания със стриктна преса и фермерските разходки. Единствена тренировка от която почти нямам мускулна треска.

Най-тежката тренировка ми е предни бедра и корем, която засега не успявам да завърша наведнъж и я разделям в две отделни тренировки.

Храната

Положението с храната също не е цветущо. Да си набавям нужния протеин и мазнини се справям отлично, но тялото ми попривикна с повечето въглехидрати и с тях имаме силно привличане. Не съм абсолютно стриктен през първите две седмици, но количествата въглехидрати са доста малък процент от калориите, които приемам.

Мотивация

Засега тук всичко е отлично. Макар, че едвам ходя имам желание за още тренировки.

Резултати  

Ще правим измервания всяка седмица.

Първата седмица бях свалил по-малко навсякъде, освен гънката на хъблока, за която предполагаме, че все още е под влияние на боклуците, които съм ял предишната седмица. Като краен резултат съм свалил от 19,6 на 19,2% –  малко, но пък същевременно имам 200 грама мускули нагоре.

След втората седмица бях свалил до 18.4%, въпреки повечето леки съгрешения и по-лошия сън. Гънката на хълбока се беше нормализирала, но на прасеца беше малко повече от предното мерене. Задача: следващата седмица да си лягам навреме !

Очаквайте повече информация и как върви трансформацията след седмица – две. Ще се радвам на коментари и подкрепа.

Поздрави и до скоро !

Коментирайте и подкрепете Данчо – тук

Прочете още:

“Научете се да тренирате! Уикенд курсове за начинаещи!”

Пет прости съвета какво да правим, когато сме под стрес!

Bullshit I Hear: “Чувствам се добре от ……….. ! Това е най-добрият хранителен режим!”

Йордан Христов
Latest posts by Йордан Христов (see all)
Експеримент с екстремно сваляне на мазнини

Коментари