Ще наречем героя от тази история ‘Лео’. Миналата есен и по-точно септември, октомври и първата половина на ноември въпросният чиляк буквално се смаза от работа. О, определено успяваше да намери време за залата, но работата, недоспиването и недояждането до толкова му изпиваха силите, че енергията му стигаше колкото да поддържа, но не и за нещо повече.

Положителното е, че за този период въпреки голямото напрежение, тренировките в залата и относителното спазване на хранителен режим позволиха на героя от нашата история да запази своите 95кг, които с времето беше установил, че са му нещо като “оптимално атлетично тегло”. Или с други думи – тегло, в което се чувства добре, относително силен, експлозивен и издръжлив и може да го поддържа без особени усилия.

Да, бил е и около 100кг за няколко месеца преди няколко години, но за да постигне и поддържа подобни килограми, беше установил, че са му нужни няколко условия като – достатъчно сън, редовни и качествени хранения и редовни и здрави тренировки, без да се счупи. Това обикновено нямаше как да се случи, когато имаше повече зор професионално.

Е, към края на ноември ‘Лео’ успя да глътне малко въздух и реши да провери какво е максималното количество активно тегло, което може да качи за 30 дни, без да започне да се търкаля като Мишелинче.

Програмата, която направихме, беше подобна на тази + още един ден с много тяга и с повече клекове и вариации на олимпийски движения като цяло.

Храната беше както обикновено, но с доста повече ориз и картофи. Теоретично и общите количества трябваше да са по-стабилни от обикновено, но това до колко се получи, не е много ясно.

Как протече проектът по седмици:

Седмица 1

Въвеждане в програмата, напипване на тежести и натоварване + здраво хапване. Сън – ок.

Резултат: +1кг при запазен % мазнини

Седмица 2

Подобряване на постиженията от първата седмица и още по-здраво хапване. Сън – ок.

Резултат: +1,8кг при запазен процент мазнини

Седмица 3

Тук нещата се помазаха: малко повече работа, доста късно лягане и малко повече недоспиване, няколко бирички при събирания, болка в ляво рамо при хоризонтално бутане. Въпреки това – подобрения на някои от движенията.

Резултат:  +0,6кг , но заради по-натоварената програма няма измервания на мазнини от тази седмица

Седмица 4

Опит за компенсиране на седмица 3, но отново суб-оптимално хранене и възстановяване (по-добре от седмица 3, но по-зле от седмици 1 и 2). Подобрение резултати на почти всички упражнения.

Резултат: +0,6кг , имаше измерване на мазнини, но беше директно след тренировка и оттам поради много причини е нерелевантно.

Измерванията от ден 1, седмица 1 и седмица 2 изглеждат по следния начин:

Визуално промяната изглеждаше така:

Да, има известни разлика между условията, в които са правени двете снимки, но 4-те килограма определено личат. И каченото количество мазнини поне визуално е минимално.

Суплементи

Предимно креатин и бета-аланин плюс малко суроватъчен протеин (но едва ли повече от 30-40 дози за месеца). Някои хора ще кажат “водна задръжка”, но тези хора не знаят, че героят от нашата история е използвал сравнително редовно креатин и преди да започне предизвикателството. И освен това, моля, който спомене “вода задръжка” да ми сподели достъпен обективен метод, който той лично е ползвал, за да измери и установи въпросната водна задръжка, ще му бъда благодарен. И втори въпрос – как правим разлика между вътрешноклетъчна и междуклетъчна вода и как измерваме едната и другата?

Финални резултати

Цитат:

  • Качих 4кг, от които минимално количество мазнини
  • Чувствам се в пъти по-добре откогато и да било последните няколко месеца
  • Имам много повече енергия и тонусът ми е по-висок
  • Качих сила
  • Здрав съм и НИЩО не ме боли!!!!!
  • Ако бях обърнал повече внимание на възстановяването (гимнастика, разтягане, сън ..), най-вероятно щях да имам още по-добри резултати
  • Винаги към се чувствал много добре като кача активно тегло. Този път – особено!

Ако искате да постигнете нещо – каквото и да било:

  • Дефинирайте го!
  • Изгответе план!
  • Поставете си срок!

Започнете с малка стъпка. Като успеете да завършите няколко малки стъпки уверено, увеличете леко големината на стъпката.

Няма гаранция, че ще успеете да постигнете целта си, но ако работите целенасочено, след месец, след пет, след година ще сте много по-близо в сравнение с опцията да действате напосоки и да работите без план.

Успех!

Ако искате да постигнете забележими резултати, запишете си час за консултация!

Задайте своите въпроси и коментирайте [тук]

Прочетете още:

[Трансформации]

[Отзиви]

Вито: От корем до плочки за четири месеца!

Лазар Радков
Следвай ме
“Подарих си 4кг за Коледа!”

Коментари