В живота има и по-добри и по-тежки периоди. На едните се наслаждаваме, от другите се учим. Понякога се чудим, дали това, което правим, има смисъл. Когато се намираме в тежък период и се чудим, дали има смисъл, е добре да се обърнем назад, да погледнем към пътя, който вече сме изминали, да си припомним успехите, които сме постигнали.

Представяме ви по-емблематичните успехи, които документирахме през 2013-та:

Тина – Впечатляващи резултати с повече храна и по-малко тренировки

Какво правят повечето дами като решат да влязат във форма? Намаляват храната и увеличават тренировките (т.е. най-вече кардиото). Е, ние направихме точно обратното:

Увеличихме калоража на храната на Тина с поне 50%, променихме тренировките ѝ от 6 часа спининг на 3 часа с тежести седмично и за два месеца свалихме 4кг почти изцяло мазнини, без да се счупваме, преуморяваме или каквото и да било.

Прочетете цялата история [тук]

Владо – стабилен дългосрочен прогрес въпреки трудностите

От тотална декондиция до прогрес, през контузия при самостоятелни тренировки, през рехабилитация, до още прогрес … и в момента Владо изглежда поне 7-8 години по-млад в сравнение с момента, в който се запознахме, през 2011-та.

Прочетете цялата история на Владо [тук]

Михаела: От операция след дискова херния до -19кг и без болки в кръста

Случая с Михаела беше може би един от най-трудните, които сме имали – стартирахме след операция, стабилна декондиция. Тренировките също не вървяха съвсем гладко 🙂

Няма лошо – най-поучителните и най-удовлетворителните рядко са лесни.

Първо, ендокриноложката ѝ хареса много режима за храна, който бях адаптирал за случая с нейния инсулин.

След това и правилния подход в тренировките започна да дава резултати полека-лека.

Лекарите ѝ бяха казали, че повече няма да може да работи и дори да седи, а някъде около третия месец един ден я заварих да прави мост в залата …

А междувременно килограмите бяха близо 19кг надолу.

Прочетете цялата история на Михаела [тук]

Вито: От корем до плочки за четири месеца!

Одисеята на Вито започна от едно от първите “30-дневно предизвикателство”, което организирахме миналото лято. Стартира с един от най-добрите регистрирани до момента в Live To Lift резултати за 30 дни. Той беше и един от малкото, които използваха набараната от предизвикателството инерция и продължи с прогреса стабилно напред.

За който се интересува – следващото предизвикателство започва на 17.03.2014 , а цялата история на Вито можете да прочетете [тук]

Ангел и Люба: Минус -10кг и минус -4% мазнини за месец с Online Coaching!

Това бяха едни от най-мотивираните и изпълнителните хора, с които съм работил от разстояние.

Нямах намерение да включвам документирани случаи от “30-дневните предизвикателства”, понеже 30 дни са хубава инициатива за летящ старт, но за нещо по-сериозно е нужно повече време (справка – Вито по-горе).

Е, тези двамата явно бяха решили да си прогресират стабилно още от първия месец 🙂

Дамата свали 3,9% мазнини, което за момента е най-добрият ни резултат за 30 дни, а господинът бе визуално с около 50% по-малообемен отколкото при първата ни среща.

Големи сладури!

След това си продължиха да си тренират редовно, след това им се случих други хубави неща … като цяло нещата от живота.

Прочетете цялата история [тук]

Цоньо: От болки в коляно, рамо, кръст, глезен и гастрит до здраве и по-малко килограми!

Цоньо е един от най-големите сладури, които познавам. Чилякът беше успял да натрупа достоен за уважение списък от “повреди” и си беше направо за основен ремонт. Болките в коляното, рамото, кръста и глезените бяха само в начало на списъка, след тях идваха гастрит и наднормено тегло … Работата с него определено беше забавна особено предвид факта, че в началото по обясними причини не можехме да правим почти нищо и се налагаше да модифицираме и адаптираме абсолютно всичко 🙂

Е, Цоньо беше сериозен, работеше си допълнително (и съобразено с нашите инструкции!) и вкъщи и нещата лека-полека се получаваха.

Прочетете цялата история на Цоньо [тук]

Двамата незнайни прогресиращи воини

На тези юнаци така и не сме намерили време да им документираме подробно случаите, но и те както и всички описани до този момент много се стараха и си дадоха много и … резултатите са на лице.

Дамата свали от 23.3% мазнини на 16.8% за по-малко от четири (4) месеца. С господина свалихме паласки и прогресирахме в набиранията от 0 до 5+ в рамките на под 3 месеца.

Финални думи

Не всеки е роден да бъде световен шампион или модел от корица на списание, но всеки може да прогресира и при това да прогресира стабилно.

Най-добрият момент да започнем да се грижим за себе си и за тялото си е сега.

Успех!

Запиши си час за консултация!

Прочети още:

30 минутна тренировка за сила, когато сме под стрес

[Важно!]: 30-дневно предизвикателство, LTL-ваканции, курсове и благотворителност! Кога?

Съвет #13: Високи нива на стрес? Магнезий!

Лазар Радков
Следвай ме
Най-добрите резултати за 2013-та

Коментари