Лазар: Моника е един от най-интересните хора, които познавам. А едно от най-интересните неща е, че в продължение на няколко години успях да проследя и наблюдавам от близо цялостната промяна, която се случваше с нея. И не “случваше” не е правилната дума, понеже качествените неща не се “случват”, а се получават, когато човек работи, за да се получат.

Подобна цялостна промяна в светогледа и най-вече отношението към себе си съм наблюдавал изключително малко на брой пъти и затова всеки път, когато стане свидетел на подобна вътрешна трансформация, сърцето ми пее. Запознайте се с Моника:

Казвам се Моника и съм на 23 години.

Избрах да работя с LTL през 2009 година, когато мой съученик и личен треньор Цветан Недев се присъедини към екипът им.

През пубертета аз и тялото ми се променихме и се случваха много неща, които не можех да разбера и съответно променя. Неща като необясними емоционални реакции, перманентна умора и наднормено тегло.

Очаквах в залата на LTL да науча що е фитнес и как да го използвам, за да подобря тонуса си и физическото си здраве. Не предполагах с кого ще се срещна и по какъв път ще тръгна. Имах щастието да контактувам с хора, които не само запалиха любовта ми към спорта и движението, но и към мен самата и още повече към мен – жената.

Съвкупността от знания и умения, които придобих е доста разнородна – от това да клякам с щанга до това какви хормони бушуват в мен и от какво има нужда женското ми тяло; от това да правя лицеви опори до това колко важни са почивката и съня; от психическата сила да поема ляв прав от доста по-силен от мен мъж, до способността да бъда себе си. Да обичам себе си. Да работя върху себе си.

Лазар Радков, Йордан Христов и Цветан Недев ми показаха на практика какво е истинска храна – от споделяне на рецепти до семинари и хранителни сбирки, на които имах възможността да опитам такава. Това коренно промени хранителните ми навици. Спря да ми се пуши, вече не ми се пият кола и ‘натурални сокове’. Не възприемам 90% от пакетираната храна за храна изобщо. От 2011 година насам свалих почти 8 килограма.

В резултат на всичко изброено по-горе аз обичам тялото си, не ми се налага повече да пия антибиотици както преди и не ме ловят неща като пролетна умора или зимна депресия.

В момента работя като барман в концертна зала, която се посещава средно от около 4 000 души на ден, 300 дни годишно. В работата си понякога прекарвам по над 6-7 часа права и/или разнасям тежки неща, но поради изградената ми мускулатура, двигателна култура, здраве и непрекъснати грижи се чувствам прекрасно. Движа се. Променям се.

Благодаря ви LTL! Не толкова за получените отговори, колкото за зададените въпроси.

С обич,
Моника

Прочетете още:

Цоньо: От болки в коляно, рамо, кръст, глезен и гастрит до здраве и по-малко килограми!

За резултати е нужен Know How!

Мария: И най-невероятната трансформация започва отвътре навън

Лазар Радков
Следвай ме
Моника: Цялостна промяна на навиците и отношението към себе си

Коментари