Приятели,

представяме ви обещаната рецепта за всички любители на шоколада, оформените мускули и тънката талия. Ха, с подобно предисловие поне да продавах нещо … ами то само лесна рецепта за нещо вкусно за яки хора 😀

Продукти

За една доза:

  • две мерителни чашки суроватъчен протеин (ако сте олигарски – вземете си марков неовкусен, ако не сте или нямате проблеми с лактозата – вземете си шано-протеин от складовете до “Данон”)
  • 5-10г мед (1 ч.л. +/- връх)
  • масло 10-20г (на стайна температура, за да е меко)
  • какао – между 1 ч.л. , 1 с.л и на око 😀
  • вода – на око

Приготовление

Смесете продуктите и започнете да добавяте по малко вода, докато разбърквате с вилица. Бъркайте и като стане много сухо добавете малко вода. Продължете да бъркате докато не получите хомогенна смес с консистенция на течен шоколад.

А след това?

След това яжте с кеф!

Друго?

Домашният протеинов шоколад е с ниско съдържание на въглехидрати (освен ако не решите да сложите повече мед) и превъзходен вкус!

Подходящ е както за междинно хранене, така и за след тренировка. Може да си приготвите няколко бурканчета с единична доза всяко. С помощта на вилица (малка или голяма) и малко вода всяко едно бурканче се превръща в междинно или след-тренировъчно хапване в рамките на 2-4 минути.

Може да си направите бял шоколад като не сложите какао. Може да си направите тъмен шоколад като сложите много какао 🙂

И разбира се – може да направите много повече шоколад – за яки приятели лакомници – ако сложите, примерно 10 дози протеин 50-80г масло и 25-50г мед.

Може да не ви се получи “дъ бест” на консистенция от първия път, но това не бива да ви обезкуражава! Не спирайте да опитвате, докато не се появи един мармот и не пожелае да ви завие шоколада в станиол.

Да ви е яко!

Коментирайте и задайте своите въпроси [тук]

Прочетете още:

Как да определим как ни действат храните?

Характерни черти на традициониите диети, Част 2

Как да подбираме храната си?

снимка: ecoempire.files.wordpress.com

free_650


Лазар Радков
Следвай ме
Протеинов шоколад за яки лакомници

Коментари

Tagged on: