Често ми се оплакват хората, че няма какво да закусват… Този проблем при мен не съществува, понеже не правя разлика между различните основни хранения. Свинско със зеле, Пълнен шаран, Телешки пържоли със зелена салата, Скара с шопска салата и т.н. са ми еднакво вкусни празник и делник, на вечеря, на обяд, и на закуска. Разбирам, че не всички са така облагодетелствани и за това ще се опитам да ви дам няколко примера, как може да имате една бърза, свежа и питателна закуска, която не изглежда толкова тежко, колкото две пържоли с ядки.

Първата идея, която ще ви представя е един от многото видове питателни салата. Питателна салата наричаме всичко, което съдържа трите основни компонента на едно пълноценно хранене:

  • Протеин (Риба, Месо, Яйца)
  • Мазнина(Зехтин, животинска мазнина, масло, кокосово масло)
  • Фибри(зеленчуци, ядки)

Как да я направим :

Приготовлението започва от готвенето на вечерята. Решавате да готвите на фурна някакви пържоли, риба или птиче месо. Сготвяте двойно повече от това което можете да изядете.

Сутринта, докато си взимате сутрешния душ, сварявате няколко яйца.

  • Накъсвате месото от предната вечер на късчета.
  • Нарязвате сварените яйца на четвъртини.
  • Добавяте домати и моркови.
  • Поливате със зехтин и поръсвате с босилек.

Резултата можете да видите на снимката по горе. Салатата беше готова за не повече от 10 минути, използвайки останалите котлети от gemfish от предната вечеря. (ако обичате дресинг върху салатата, задължително разгледайте питателните сосове от по-долу)

Ще се радваме да споделите и вашите нестандартни идеи за закуска.

Приятен апетит!

 Прочете още:

Питателни сосове – няколко интересни идеи

Палео сандвичи с айсберг

Месо всеки ден??

Йордан Христов
Latest posts by Йордан Христов (see all)
Питателна салата #1

Коментари