Ако сте пропуснали предишните две статии, относно тренировките по време на стрес, задължително ги прегледайте:

30 минутна тренировка за Сила, когато сме под стрес

30 минутна тренировка за Маса, когато сме под стрес

И така отново сме попаднали в познатата ситуация. Отново ни е нанагорно, но от някъде сме чули, че е много готино да имаме плочки. Решението е взето – ще тренираме за сваляне на мазнини!

Как изглеждат най-добрите тренировки за сваляне на мазнини:

  • Двуразово трениране със силова тренировка сутрин и кардио вечер: “Абсурд, нямам време да си измием зъбите, да не говорим за двуразови тренировки.
  • Интензивни тренировки с увеличен обем и намалени почивки: “Аз едвам се довлачвам до залата, какъв обем, каква интензивност? Твърдо не!
  • Интервално кардио, кръгови тренировки, суингове, бърпита: “Възможно е да изнасиля тялото си и от кръг на кръг да направя някоя тежка тренировка, но защо?

Всички тренировки, които ще свършат осезаема работа по отношение на свалянето на мазните, ще допринесат допълнително за високите ни нива на стрес! Винаги можем да замажем положението с по-леки занимания в залата и да си мислим, че правим нещо. Резултатът обаче ще е по-скоро негативен. Ще имаме не само повече стрес, но и по-мазни кореми …

Когато сме под стрес, не е добра идея да го увеличаваме с тренировки за сваляне на мазнини. Те ще са или неефективни, или неизпълними. Или просто ще се разболеем на втората седмица и ще си починем от всичко.

Когато сте под стрес, тренирайте за сила, хипертрофия, мобилност, здраве или просто си починете!

Добре, а какво да правим с мазнините?

За щастие има много други неща, които можем да направим за да сваляме мазнини, докато бачкаме яко.

Храната

Стъпка 1: NO Carbs!

Изключвате, колкото може повече въглехидрати от храната. Ако ви се наложи да им се насладите, внимавате да са непреработени, естествени храни, приемани след физическа активност в умерени количества. Ако се храните пълноценно, желанието за въглехидрати ще намалее драстично. От собствен опит мога да споделя, че когато съм под стрес, чистото хранене ми се получава по-добре. Купувам си няколко килограма месо и всякакви зеленчуци и сготвям за два дни. Когато се прибера уморен, хапвам и си лягам да спя… Чиста работа!

Стъпка 2: No Milk!

Изключвате силно инсулиногенните млечни продукти. И не ми мрънкайте! Да, няма нищо лошо в млечните, но вие сте тези, които искаха да свалят мазнини!

Стъпка 3:  За да чистим мазнини, имаме нужда от добре работещ метаболизъм, енергия, здрав стомах, подпомагане на детокс процесите в организма. За целта, трябва да приемаме редовно протеин, мазнини, фибри и подходяща суплементация.

Студова термогенеза


Колкото по-опитни и адаптирани към студа ставаме, толкова по-добре ще можем да го използваме в наша полза. Той може да ни помага да сваляме мазнини, да ставаме по-здрави и да изглеждаме така, както искаме. Как да започнем със този интересен метод може да прочетете тук.

Медитация

Високите нива на стрес не винаги идват от външната среда. Често ние сами си го причиняваме с неумението да сме спокойни и ниската ни устойчивост на външни дразнители. Работейки в тази насока, може да се окаже, че сме се научили при едно и също натоварване да сме много по-спокойни и способни да тренираме сериозно. Тук можете да получите някой основни насоки в борбата срещу стреса.

Сауна и Масаж

Тези процедури ще ни се отразят отлично, когато имаме нужда да намалим нивата на стрес. Освен това те ще подпомогнат детокс процесите в организма, което от своя страна благоприятства свалянето на мазнини.

Рехабилитация

Масаж, Самомаж, Боуен, Рейки, НКТ, FMS, Свободни движения… Сами или с терапевт, използвайте момента да възстановите тялото си. Така, когато тежкият период отмине, ще сте във вихъра си и ще може да тренирате тежко на воля.

 

Прочетете още:

Пет прости съвета какво да правим, когато сме под стрес!

Съвет #14: “Чувствам се убит! Как да разберем да тренираме или не?” (Историята за Мирчо!)

Медитация в движение

Питателна салата #1

 

Йордан Христов
Latest posts by Йордан Христов (see all)
Тренировка за сваляне на мазнини, когато сме под стрес

Коментари

One thought on “Тренировка за сваляне на мазнини, когато сме под стрес

Comments are closed.