Последните два уикенда бяха много силни за нашите колеги в Live To Lift. Първо на 08.03.2014, поздравявайки всички мили дами, Дани Бетов стана републикански шампион по Сан Да (накратко – кикбокс със събаряния и хвърляния), побеждавайки убедителни всичките си опоненти (един от които дори с ТКО).

Не само това – Дани бе награден и с приза за “Най-техничен състезател на турнира”:

 Дани се подготвя и състезава за Fight Cluib Bully Team с главен треньор Севастиян Костов.

В същия ден отново по случай празника на жените Вили участва в първия си професионален боксов мач.

Падна по точки, като подготовката ѝ няма да я коментирам. По-интересното е, че на 16.03.2014 с подобна подготовка Вили стана републиканска шампионка по Самбо. Още по-интересното е, че няколко дни по-рано счупи пръст и разкъса влакна на бедрен мускул. Т.е. може да се каже, че на състезанието се бори предимно с една ръка.

В първата среща поведе с 10:0 и я приключи с армбар (ключ на лакетя).

Във втората среща повече с 10:0 и я приключи с армбар.

На финала по-скромно – 5:0

Ето какво имаше да каже и самата Вили по въпроса:

Когато човек много силно иска нещо и вярва го постига. Аз съм живото доказателство. Обещах да стана шампионка независимо от обстоятелствата и го направих. Този път не качвах излишни килограми и не свалях излишно, опазих се здрава на самото състезание. Но по пътя до него успях да счупя пръст, да поразкъсам някои мускулни влакънца по краката си, да бъда брутално жестока със сина си и близките си. Благодаря на всички, които ме изтърпяха. Нямам какво повече да доказвам. без нито една тренировка станах шамПИОНКА по самбо, с 2 тренировки играх като равна срещу двукратна световна шампионка по бокс. Стискам зъби още една седмица за държавното по джудо понеже така съм обещала. И после си се отдавам на ЗАЛАТА и на ХОРАТА, защото без вас нямаше да съм това, което съм.
Обичам ви и ви благодаря!
И специални поздравления за човека, който винаги ме изправя на крака, каквото и злощастие да съм си причинила Tsvetan Vassilev

А на мен лично Вили ми сподели:

“Свличах ги на земята и там бях много добра. Много ми помогнаха нещата, които ми беше показвал”

А само Като си спомня каква драма бяха тренировките на земя миналата година 🙂 Най-важното е, че е имало файда от цялата работа.

Специални поздравления и за Дани Бетов, който беше в ъгъла на Вили по време на всичките срещи и ѝ даваше указания и я подкрепяше. Преди година Вили изгуби финала точно последните секунди, защото нямаше никой в ъгъла, който да ѝ каже, че води и да не прави глупости (както се досещате – направи ненужна глупост 5 сек преди края и загуби). Тази година това успяхме да го предотвратим.

Браво, Дани!

Браво, Вили!

Оттук нататък – успешно възстановяване и безаварийна!

Екипът на Live To Lift

Успех!

П.П. Виолета Ангелова води клуб по джудо и самбо “Патриотите” и се подготвя както намери за добре 🙂

Прочетете още:

Виолета Ангелова и Дани Бетов с призови класирания на състезания по Джудо и Сан Да!

Най-добрите резултати през 2013-та

Моника: Цялостна промяна на навиците и отношението към себе си

Лазар Радков
Следвай ме
Виолета Ангелова и Дани Бетов са републикански шампиони!!!

Коментари