Беше Ден Господен около 4 месеца преди днешния, когато на Божия син Петър му писна да го боли кръстът и да се чувства немощен поради този факт. И захвана се Петър, по-известен сред приятелите като Зозо, да търси какво може да стори.

Попадна той на статията: Съвет към всички хипер-гъвкави и хипер-мобилни на Божия раб Лазар Радков и видя себе си във въпросната статия. Бидейки човек, който прави задълбочени проучвания, преди да се захване с нещо, зае се Петър да проучи къв’ е този Лазар и може ли да му помогне.

След като изчете 500+ коментара на въпросния раб по форумите в Интернет, след като изчете десетки отзиви, консултира се с число общи приятели, разгледа секциите [Отзиви], [Трансформации], [БЕЗ болка] в Live To Lift, Зозо се реши да се свърже с Лазо.

– евангелие на Тома [15:4]

В началото Зозо го стягаше кръстът почти постоянно като това бе и приятно гарнирано с едно крайно неприятно изтръпване надолу по левия крак. Нашият приятел имаше диагностицирана дискова херния, но както знаем дисковата херния сама по себе си рядко е причина за болка и изтръпване. Всъщност проблемът на повечето хора често изобщо не е дисковата херния, която имат, а нещата, които правят и не правят с и за телата си.

В началото почти нямаше движение, при което Петър да не изпитва дискомфорт, така че започнахме много внимателно. С подходящия подход и с едно рамо от Цецо В. постепенно намаляваха моментите на дискомфорт и времето без оплаквания ставаше все повече.

Към края на втория месец прецених, че вече мога да дам малко повече натоварване на нашия герой, който междувременно беше и посвалил едни семпли 10-тина килограма с едно семпло хранене. Зозо не помнеше кога за последно е можел да прави набирания. Е, в края на втория месец си спомни като направи първото си набиране.

Третият месец увеличавахме все повече натоварването, моментите на дискомфорт ставаха все по редки, а изтръпването на крака отдавна не се беше появявало. Последната седмица, точно преди да заминем на fatLOSS ваканцията Петър успя да направя две набирания в серия.

На въпросната fatLOSS ваканция много внимателно и с доста акъл успяхме да натоварим този Божи раб два до три пъти повече отколкото до момента. Тук задължително прочетете:

Един от най-ценните резултати от FL ваканцията беше, че Пешо установи, че може много, МНОГО повече! И може да го прави БЕЗ да го боли нищо друго освен мускулната треска 🙂

Веднага след ваканцията успя да направи 3 набирания в серия, а само една седмица по-късно направи 4 в серия. С което изравни рекорда на Роман, който също прогресира от 1 до 4 набирания в рамките на 4 седмици. Интересно е, че работихме по подобна методика на тази, с която работихме и с Роман:

Какво се случва сега?

В момента със Зозо си тренираме стабилярската, правим неща, които в началото нито той, нито аз можехме да си представим, че скоро ще може да прави, а сковаността и болката в кръста, както и изтръпването на крака са отдавна забравени!

Сега новите ни цели са – Батка! В атлетичния смисъл на думата, разбира се 🙂

И като финал за всички, които не тренират, понеже ги боли неща:

  • има много неща, които можете да направите, за да ви стане по-добре, за които не сте се сетили
  • има начин да тренирате, без да ви боли
  • никоя болка не е вечна и за всяка има подход!

Успех!

 

Прочете още:

Михаела: От операция след дискова херния до -19кг и без болки в кръста

Цоньо: От болки в коляно, рамо, кръст, глезен и гастрит до здраве и по-малко килограми!

Владо – стабилен дългосрочен прогрес въпреки трудностите

Лазар Радков
Следвай ме
Петър: От болки в кръста до прогрес от 3 набирания само за последните 30 дни!

Коментари

66 thoughts on “Петър: От болки в кръста до прогрес от 3 набирания само за последните 30 дни!

Comments are closed.