Георги е голям образ. По принцип е доста надъхан, но понякога му отпуска края. Като се запознахме преди година ми каза: “Станал съм като чичка, искам да променя това!”

Речено-сторено! Направихме едни тестове, направихме едни измервания, дадох му начална скорост с един цикъл тренировки и го оставих да продължи самостоятелно. След три месеца пак се видяхме – изглеждаше доста по-различно, коремът го нямаше, сподели, че никога не се е чувствал по-добре и не е бил в по-добра форма.

Нещата в живота обаче рядко са линейни. Както в историята за Владо и тук нашият герой по едно време беше дал назад и малко беше върнал постигнатото. Нормално – нещата от живота! Обстоятелствата се изменят, приоритетите ни – също. Идеята е дори понякога да правим стъпки встрани или дори назад, генерално да държим посоката, която сме усетили, че ни се отразява добре.

И така бавно и полека, две напред, една назад, дойде лято Господне 2014-то и нашият герой реши да вземе участие във fatLOSS ваканцията, която организираме регулярно. Какво се случи там – ще разберете след малко. Първо обаче прочетете и неговата версия за случилото се през изминалата година:

Преди 11 месеца се бях “качил” до 85 кг, а коремчето ми застрашително набъбваше от все повече бира, картофи и тестени боклуци. Колената ме боляха дни наред след поредния футбол, а самият аз се чувствах като лоена топка, познавайки себе си и това, че винаги съм се занимавал активно със спорт.

Реших, че е време да направя нещо за себе си и то на момента, а не някога в бъдещето. И така Liliana ме запозна с Lazar. До момента не бях чувал нищо за този човек. “Поредният фитнес-инструктор” мислех си аз. Нищо подобно. Още в първия ни разговор разбрах, че от този човек мога да науча много – не само за храненето и тренирането в краткосрочен и дългосрочен план, а и за възприятието ми за живота като цяло.

След месец прекаран във водене на дневник за всяка хапка и глътка, която поемам по време на храненията си, започнах тренировките. И така месец, след месец си скъсвах гъза в залата. Понякога преди работа, понякога след работа, но никога не пропусках тренировка, ако има как да отида без значение дали навън беше -10 или +35. Ако се чувствах достатъчно здрав – отивах. И не само че отивах, а и тренирах с всички сили.

Още след първите два месеца видях резултатите, което ме мотивира още по-силно. Изцяло промених храненето си – избягвах вредните храни или може би просто избирах по-малко вредните. Е, понякога посягах и към сладко или бира, но основният модел на хранене се запазваше – протеини, зеленчуци, зехтин. Никаква сол, захар или олио. Далеч от млякото и млечните продукти, както и от въглехидратите – картофи, ориз, боб, хляб. “Ти си луд! Как така не ядеш хляб? Ще се разболееш!”; “Не се излагай, хапвай си от всичко!”;

Но дори и посягайки от време на време към тези храни, аз не промених основния си хранителен режим и суровите тренировки, на които подлагах тялото си през ден. Днес, 20.08.2014 – точно 4 години след онази снимка, която за мен показва най-добрата ми форма – 24 годишен, със страхотен метаболизъм, трениращ поне 3 пъти в седмицата и ядящ всякакви боклуци, аз достигнах следващото ниво – 83 килограма активно тегло, значително по-ниско ниво на подкожните мазнини, постигнати без никакви контузии, благодарение на прекрасните съвети и консултации, които получавах от целия екип на Live to Lift.

Това е нивото, което преди да започна да тренирам бях дефинирал на Лазар като “Искам да се чувствам добре в тялото си! Това е всичко!” И ако трябва да съм честен – никога не съм се чувствал по-добре в тялото си. До тук добре, казах си тази събота аз. Какво следва? Каква е следващата ми цел? SKY IS THE LIMIT … BRING IT ON! [Източник]

А резултатите изглеждат по следния начин:

Първата снимка е от началото, втората е точно преди ваканцията, третата е 7 дни след втората 🙂 където Георги свали 1,4% мазнини за една седмица и успя да качи малко активно тегло.

Сега остава да видим докъде иска и може да стигне нашия герой. Продължаваме да работим заедно и … ще дерзаем 🙂

Успех!

Прочети още:

Петър: От болки в кръста до прогрес от 3 набирания само за последните 30 дни!

Вито: От корем до плочки за четири месеца!

Михаела: От операция след дискова херния до -19кг и без болки в кръста

Лазар Радков
Следвай ме
Георги – краткосрочен и дългосрочен прогрес!

Коментари