Историята на Георги е история на:

 • Изкъртващи тренировки
 • Супер стриктно хранене (в част от времето)
 • 12-16 часов работен ден по едно време
 • Двуразови тренировки по друго време
 • Редовни fatLOSS ваканции
 • И периодични гощавки и пирове в турски ресторант, когато има възможност

Запознайте се с Жорката – денем (не само) – програмист! През цялото време – усмивка от ухо до ухо 😀

Началото на всичко

Г-н Динков дойде при нас април 2012-та и искаше:

 • Да свали мазнини
 • Да качи сила и мускули
 • Да не му щрака коляното
 • И да не го бъзика едното рамо

Данчо го пое и здравите тренировки започнаха. Двамата веднага се сдушиха, понеже имат сходна структура – и на двамата им е доста по-лесно да са големи и силни, отколкото нацепени и силни.

Та, тренираше Жоро с Данчо и изкъртваха програма след програма. Тук искам да отбележа, че Жорката, освен един от най-раздаващите се трениращи, беше и от най-сериозно подхождащите към подготовката за тренировката – размачкване, фоум и топка ролинг, разтягане, мобилизации и ставна гимнастика.

Това последното е в градината на всички онези, които не искат да се подготвят за тренировка, все бързат,смятат, че няма смисъл, мързи ги, сърби ги … ми като чак толкова ги сърби – да се къпят по-често! Иначе искат резултати, ама искат и да не се пречукват. А да – забравих – като се контузиш, както е казала Ферхунде:

„Резултатъ – йок!“

Та, като цяло Данчо много се кефеше на тренировките и на резултатите, които бавно и славно постигаше Георги. Разбира се, в Природата винаги има баланс и нашият герой не рядко закъсняваше за тренировка и не беше фен на 100%  чистата техника, което не позволяваше на Данчо да се кефи чааааак толкова 😀

Тренировки въпреки многото професионални ангажименти

Дните си минаваха, работните тежести си нарастваха и бавно и полека се изтъркули годинка съвместни тренировки. В един момент Георги заедно с няколко свои приятели решиха да започнат самостоятелен бизнес и да правят и продават специфичен IT продукт, за който нямам и грам идея какво точно представлява и Слава Богу! Ако аз започна да разбирам от писане на код, а програмистите – от това как да постигат резултатите, които ние постигаме – нещата много щяха да се омешат.

Та, Жорката сподели с нас, че за известно време малко ще му се наложи да живее на спестявания и да работи по 12+ часа на ден и се разбрахме да си тренира сам и Данчо да му изготвя програма всеки месец.

Та, започна нашия герой да вкарва една 12-16 часови работни дни и да напредва по работата с проекта. Както сами може да се досетите – подобни условия са далеч от оптималните за качване на мускули и сваляне на мазнини, но при умно трениране – може да се качва сила. А Жорката не пропускаше тренировка и определено се раздаваше.

Georgi Dinkov: I did it again – сумо тяга, 162,5кг х 12 този път малко по-слабо, но вчера гладувах и бях спал само 2ч предната нощ, че доста поработих.

След два-три месеца получихме следния мейл от него:

Другари, искам да споделя последните си подвизи в залата След период на нередовно трениране и неоптимално спане, се хванах да тренирам консистентно по програма с основна цел да си повиша силата. Неоптималното спане и хранене подрължават и до момента. Въпреки това резултатите за 5 (пет) седмици са в следната таблица:

 

Old 1RM New 1RM Increase
Bench Press 110 133 20,91%
Squat 135 154 14,07%
Deadlift 185 209 12,97%

 

Новите 1РМ са сметнати от: 107.5 х 8 на лежанката, 132,5 х 6 на клек, 180 х 6 на тяга, всяка от сериите направена с лекота

Личното ми тегло е около 91-2кг, мазнините бих предположил са около 20%. Аз лично съм изумен колко много се увеличи силата, особено на лежанката. Със сегашните резултати подобрявам всичките си лични рекорди, които съм имал на времето и съм много доволен. В този ред на мисли искам да кажа, че вие имате огромна заслуга за това, тъй като ми помогнахте да се вкарам в релси, да тренирам с огромно желание и най-вече да се пазя от контузии и да тренирам разумно. Разбира се нещата не се изчерпват с това, но не мога да описваша всичко, което съм научил.

Другата седмица ще пробвам реалните си 1РМ на всички движение, и съм доста уверен че ще са в рамките на 5кг от изчислените. Обмислям да направя още 1 run на тази програма, с леки модификации и малко повече обем, да видим колко по-як мога да стана до Коледа. След това ще се концентрирам върху подобряване на body composition, до колкото работата ми го позволява

Поздрави!

Е, как да не се зарадва човек на подобни думи.

Консултации и fatLOSS ваканции

След като професионално нещата се поуспокоиха, проектът потръгна и нуждата от програмиране понамаля, Жоро реши да пробва тренировъчните  системи на Бен Пакулски, а междувременно започна да идва при мен на периодични консултации за папането и за суплементите. Ей, как му се отразиха големите обеми на Пакулски на мускулите – не е истина.

След това на консултациите започнахме да дискутираме опции за покачване на силата и леко позачистване вече. През това време Георги не пропусна нито една от fatLOSS ваканциите, които огранизирахме:

 • Беше на тази август 2013-та, когато за първи път от десет година насам извади заатъци на плочки
 • Беше на тази през май 2014-та, когато също много се раздаде
 • Беше и през август 2014-та, когато свали 2% мазнини за 7 (даже май бяха шест дни)
 • Беше и на дългия LTL-weekend в Рила септември 2014, откъдето и и втората снимка по-горе

И тук е логично да дойде отговорът за всички, които участваха в играта „Познай за колко време е постигнат прогреса на снимката“ – отговрът е две годинини и 5 месеца.

Отново нямаше хора, които да се впишат в условието:

 • Споделете снимката на стената си във фб
 • Познайте за колко време е постигнат прогреса от снимката ( +/- 1 месец )

Въпреки това благодаря на всички участници и ви подарявам по 10 мин видео Скайп консултация с моя милост. За целта – пуснете ми мейл на lazar@livetolift.com да се уговорим кога да се чуем.

Прогресът продължава

Преди месец получих от Жоро следното съобщение:

Georgi Dinkov:

дейба

тия дни нещо не вървят гладко тренировките и реших да спра програмата вчера

и днес реших да видя как ми е клека на майтап

последно съм го тествал преди месеци и беше малко над 150

от тогава съм правил само с повече обем и до към 100-110

и днес клекнах с лекота със 160 … и 170

и веднага след това 100х25

и беше бая лесно

а съм с доста ниска енергия тия дни.

Този човек нямаше спирка направо!

Georgi Dinkov: 28.08.2014 Georgi Dinkov: снощи дръпнах 200 тяга все едно беше само лоста

Междувременно прогресът му изправяше пред интересен феномен – неразбирането на хората.

„Ти какво взимаш – стероиди или астероиди?“

По-яките батки го питаха какво взима, профи билдърите му предлагаха да взима и да ходи по състезания, а обикновените невежи просто му обясняваха, че е „астероид“, обръщаха се и си тръгваха.

Какви ли глупости не четох под неговите снимки във фб –

„100% бил взимал хормони“

„не било възможно без стероиди“

„на дясната снимка нямал косми по гъдите, понеже от стероидите падали космите“

Пре-Света, Дева Марийо!

М‘чи, баш тей си е, к‘во:

Georgi Dinkov:

бтв, днес в залата един батка дойде при мен, докато си помпам и ми вика:

“Бах, аз поече от 140 тяга не моа.. Ти на някъв стероид ли си?!”

Аз: “Не…”

Той: “Ама си взимал нещо!”

Аз: “Ми, не… просто тренирам отдавна и гледам да тренирам разумно…”

Той: “Ама ти трее си някъв генетичен звяр!”

Не можах да му обясня, че не съм, просто си тренирам редовно

 

Само дето Жорката е вдигнал повече щанга, отколкото повече хора някога ще видят, и е бил стриктен в храната като за сто жени, които „от утре спират сладкото“

Като семпла демонстрация – разгледайте видеото по-долу. В него тестваме един от подходите, с които специалистите от Ultimate Performance подготвят главния герой от филма „Тор“. В случая в главната роля отново е Георги Динков, а във видеото преви своя втори кръг:

Междувременно реклама на BB-Team правим малко ний. Ако искате да направим реклама и на вас – пишете ни на lazar@livetolift.com

Ако искате да станете като Жоро – пиште ни на hello@livetolift.com или още сега ни се обадете на 0884 614 579

Всеки момент е подходящ да започнеш!

Най-подходящият е сега!

Питай и коментирай [тук]

Абонирай се за безплатния ни бюлетин!

* indicates required


Прочети още:

 Наско – дългосрочният прогрес рядко е линеен … но си струва!

Оставете пълните хора на мира!

Лицева опора №5 – забавлявайте се, докато плачете

Лазар Радков
Следвай ме
Жорката – от обикновен програмист до як нацепен програмист!

Коментари