Много жени успяват да натрупат много килограми поради една или друга причина в даден момент от живота си. Много жени спират да вярват, че един ден отново могат да бъдат в добро здраве и добра форма.

Героинята от нашата история, която ще наречем Ева, нямаше подобни намерения.

Един от първите ми спомени от съвместната ни работа беше, когато Ева ме помоли да я замеря.

И аз я замерих … с химикала. По-късно научих, че всъщност е искала да ѝ измеря мазнините. Хубавото е, че не ми се сърди прекалено дълго.

Началото

Ева се обърна към нас по препоръка на своя приятелка, която също беше постигнала забележителни резултати. Началото беше трудно, но това е по-скоро нормално, когато тялото е извън кондиция и е натрупало много килограми.

За първите шест месеца Ева свали около 10 килограма. Един ден ми се оплака:

“Свалям много бавно, искам повече!”

Тогава я попитах:

“А спазваш ли си стриктно храната? Пиеш ли си добавките?”

Оказа се, че с храната е горе-долу ок, но с добавките е по-скоро долу. Препоръчах ѝ да опита да е напълно стриктна за месец и да видим какво ще стане.

След три седмици развълнувано ми сподели, че е свалила още три килограма!

Да, да спазваш стриктни препоръки понякога е доста важно. Понякога малките неща като магнезий, витамин Д и мултивитамин се оказват големи.

Процесът не беше линеен

Също като в случаите с Владо, Наско и много други, и тук процесът далеч не беше линеен. Имаше стъпки напред, стъпки назад, плата, понякога имаш енергия, друг път – нямаш.

По едно време Ева мина през оперативна интервенция, което, логично, забави процеса. През цялото време обаче две неща останаха неизменни при нея и това бяха:

  • осъзнаването, че прави нещо хубаво за себе си
  • желанието да продължава напред

и второто бе много преди Кубрат Пулев да го измисли!!

Апетитът идва с яденето

В началото тренировките на Ева бяха насочени към това да повишим силата ѝ, да подобрим кондицията ѝ и буквално да събудим тялото ѝ. Колкото повече се подобряваше кондицията и намаляваше теглото на Ева, толкова повече нарастваше енергията ѝ и желанието ѝ да тренира и да се движи.

Известно време след началото на тренировките изяви желание да ходи и на Зумба. Каза, че ѝ харесва, зарежда я и се чувства добре. Аз я насърчих. Прецених, че ще ѝ се отрази добре и … не сгреших.

Малко над една година, след като започна да тренира, Ева ми сподели, че е пробвала бокс и също много ѝ е харесало.

По принцип, ако ме питате какво да тренирате освен тренировките за сила и кондиция – винаги бих ви препоръчал боен спорт / бойно изкуство. Бойните изкуства са едно от нещата, които са ми дали страшно много и смятам, че имат потенциал да дадат много и на хора, които по принцип не се интересуват от бойни похвати. Дисциплина, уважение, психическа устойчивост, смирение … и много кондиция. Все неща, които оказват огромно влияние върху това как се справяме в живота.

В момента Ева тренира 2 пъти седмично с тежести, 2 пъти ходи на бокс и 1-2 пъти – на Зумба. С времето успя да се превърне от човек с много ниска енергия до жена, кипяща от енергия, тренираща като непрофесионален атлет.

“Сигурно само с това се е занимавала?”

… вероятно ще си помислят някои хора. И ще бъдат доста далеч от истината. През цялото време Ева работеше на пълен работен ден, гледаше си двете деца, готвеше за цялото семейство и гледаше мъжа си – в очите 🙂

Т.е. нормална майка, която ходи на работа и се грижи за семейството си. И намира време за спорт почти всеки ден!

С кого тренира?

В Live To Lift започна и тренира дълго време с Ицо, след това известно време с мен, след което, вече навлизайки в най-атлетичната си форма, продължи да тренира с Вили.

Искам да ви кажа, че това е една от най-надъханите и изпълнителни жени, с които съм тренирал, и една от тези, които си дават най-много зор на тренировка.

Прочети: Трите фактора, за да имаме прогрес в тренировките!

“Аз мога ли да постигна такива резултати?”

Дали даден човек може да постигне подобни, по-малки или по-големи резултати, не мога да кажа. Това, което мога да кажа със сигурност е, че

Всеки може да прогресира и да прогресира стабилно!!!

Запомнете това добре и се сещайте за моите думи всеки път, когато ви се домрънка.

Ева свали 53кг и се преобрази от декондиционирана жена до атлетично момиче за 22 месеца. И то без минута глад и без хиляди часове монотонно кардио.

Някой може да постигне подобна промяна за 15 месеца, на друг може да са му нужни 30. Хората тръгваме от различни места и сме различни в много аспекти. Това, в което сме равни е, че:

  • всички имаме 24 часа на разположение всеки ден;
  • всички правим избор, дали да се потрудим и да се грижим по-добре за себе си или не!

А ти какво избираш?

ЗАПОЧНЕТЕ ТРЕНИРОВКИ ИЛИ СИ ЗАПИШЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ:

 Пишете ни на hello@livetolift.com

 или директно ни се обадете на: 0884 614 579

.

Прочети още:

Жорката – от обикновен програмист до як нацепен програмист!

Тина: Впечатляващи резултати с повече храна и по-малко тренировки

Георги – краткосрочен и дългосрочен прогрес!

Лазар Радков
Следвай ме
Ева: Една история за мотивация, последователност и минус 53кг

Коментари