Защо жените тренират?

Причина 1: Защото ни харесва – за да бъдем по-здрави, по-енергични;

Причина 2: Защото искаме на другите да им харесва – за да бъдем по-привлекателни и секси в очите на противоположния пол.

Ако вашият отговор на въпроса се намира във втората група, имаме проблем. И то не с резултатите и постигането на целта, а с възприятията за успеха. Много често „да изглеждам по-добре“ се превежда от женски като „цифрата на кантара да е по-малко“. Истината е, че тя не показва нищо. Нищо толкова важно, че да си заслужава да ревем за него (което често ние, жените, правим).

А кое е важното?

За да съм сигурна, се консултирах с две дузини мъже – от готвачи през мебелни инженери до IT-та, от 19 до 30+ годишни, от мързеливци до маниаци на тема спорт и фитнес. Попитах всеки един какво е секси у една жена, какво привлича и задържа вниманието им. Честно. Опитах се да подскажа, че ме интересува основно слаба или стегната жена предпочитат, но въпреки това най-много точки събраха погледът, усмивката и излъчването. Нито един не спомена думата „слаба“. Всъщност, единствените две физически характеристики, които се покрадваха в отговорите, бяха стегнато тяло и хубаво дупе.

Накъде бия? Сега ще разберете!

Първо, бих искала да направя едно уточнение. Под тренировка разбирам не въртене на колелото или тичане на пътеката в продължение на час, а занимавки с повече мисъл. Например упражнения с дъмбели за по-добре оформени ръце и стегнати гърди, упражнения с пудовки за стегнати и оформени крака и дупе, навеждания с тежести за секси извивки и стегнат корем и т.н..

И така, да започнем от очевидното.

Как се прави стегнато тяло? С неядене и диети? Не. С ръфане на сникърс за закуска, обяд и вечеря? Не. С три стръка рукола за закуска, обяд и вечеря? Не. С тренировки? Да 🙂

Ще се позволя да цитирам една мъдра мисъл, която мернах във Фейсбук – You can’t get a nice butt sitting on the one you have (не можеш да проимаш хубаво дупе, ако седиш на това, което имаш). Та, как се прави хубаво дупе? Ген? Само донякъде. Мисли за целулит в поза седеж? Не. Клекове с тежести? Да. ОоооДА 🙂

Сега е време да се върнем на онези топ 3 секси качества, които на пръв поглед нямат нищо общо с тренировките – погледът, излъчването и усмивката.

Истината е, че всяка физическа активност, особено тренировката (виж обяснението по-горе) води не само до по-добра форма (и визуална, и енергийна) – тя има много странични положителни ефекти.

Самоувереност

Влизаме във фитнеса под ръчичка с персонален треньор. Той е до нас, за да се увери, че няма да се контузим, че изпълняваме всичко правилно и най-вече че си поставяме и гоним РЕАЛИСТИЧНИ цели. И понеже са реалистични, ги постигаме. И то като разчитаме на себе си. Не на гаджето, времето, градския транспорт или благоразположението на шефа. За всеки човек, особено за нас, жените, това е страшен confidence booster, който ни прави по-самоуверени и вътрешно, и външно. Вътрешната самоувереност се отразява в цялостното ни излъчване, а външната в по-добрата стойка и походка, които никога не остават незабелязани.

Една уникална танцьорка и преподавател от САЩ веднъж ми каза, че „самоувереността е най-сексапилното качество, което жената може да притежава на дансинга“. Права е. И то не само за дансинга.

Излъчване

Чували ли сте за „естествен сияен тен на лицето“? Това е ефект, който все по-рядко се вижда предвид замърсения въздух в града, стреса и всички други вредни фактори, на които лицето ни е подложено. Голяма част от жените дават луди пари, за да го постигнат – пяна, кремове, серуми, фон дьо тени, хайлайтъри и куп други непонятни за мъжете думички. Истината е, че естествен, здравословен сияен тен постигаме най-лесно с минималната необходима грижа (почистване и хидратация) и… тренирoвки.

Физическата активност подобрява микроциркулацията (кръвообращението) в организма. Това означава, че кръвта по-лесно и безпроблемно снабдява най-големия по площ орган в човешкото тяло – кожата, с необходимите полезни вещества, и отвежда от нея токсините. Резултатът? По-добър тен и по-здрава кожа. А като го комбинираме и с повече самоувереност,  ще получим още по-хубаво и привлекателно излъчване.

Усмивка

А ако си мислите, че тренировките няма да ви накарат да си усмихнете повече, грешите. Все още не мога да си го обясня, но това се случва. Може би защото понякога лицевите мускули са единствените, които не болят от мускулна треска 😀 😀 😀 Или защото когато тренираме, намираме начин да си организираме времето по-добре. Намираме повече време за приятелите си, за хобито си, за всичко. Включително и за това да се усмихваме.

И така, да обобщим – ако искаме другите да ни харесват, какво всъщност искаме и какво трябва да правим:

Искаме по-стегнато тяло с повече извивки? Тренираме!

Искаме по-хубаво и стегнато дупе, което да засрами дори седалището на невероятната Джей Ло? Тренираме!

Чувстваме се неуверени? Искаме да пленяваме с по-уверена походка и стойка, без да се изкифляме? Тренираме!

Искаме по-равен и по-сияен тен? Осигуряваме си достатъчно витамини и минерали (сезонни плодове и зеленчуци), пием достатъчно вода, почистваме лицето си и…  Тренираме!

Искаме да се усмихваме повече? Усмихваме се 😀 И тренираме – за всеки случай 😉

До скоро виждане в залата!

P.S. Не се страхувайте от тренировки с тежести. Пудовките, дъмбелите и щангите не ядат хора. Те няма да ви превърнат в бодибилдър, а само ще задействат каквото и където трябва, за да подчертаят извивките и красотата ви 🙂 Мислите, че много съм чела и говоря наизуст? Да, чела съм. Но след месец тренировки с екипа на Live To Lift мога смело да заявя, че говоря от опит 🙂 Да живеят силовите тренировки и новите ми, още по-хубави извивки 🙂

Прочети още:

Тина: Впечатляващи резултати с повече храна и по-малко тренировки

Защо мъжете имат по-добри резултати от жените?

Ева: Една история за мотивация, последователност и минус 53кг

 

free_650


Стела Пенчева
Защо ДА тренират жените?

Коментари