Колко пъти трябва да се храня на ден?

✔ Отговорът на този въпрос се крие в пресечната точка между това колко сте заети през деня, от колко хранения се чувствате ОК, каква храна консумирате предимно, колко се движите през деня и какви са тренировките ви и на последно място, но не и по значение – какви са целите ви.

Ако в момента едва намирате време да се храните два пъти дневно, вероятно ще ви бъде трудно, ако ви кажа, че трябва да започнете да се храните по 5 пъти на ден.

Повечето трениращи в Live To Lift се хранят между 3 и 5 пъти на ден. Така че, ако приемем, че се храните с хубава храна, ви препоръчвам да опитате да стартирате с 4 хранения на ден. Т.е. да се храните на всеки 4 часа.

Примерно в 8:00, в 12:00, в 16:00 и в 20:00 ( +/- разбира се)

Съответно оттам експериментирайте как ще се чувствате с едно хранене повече – т.е. с 5 – за една-два седмици. След това опитайте с 3 хранения дневно за една-две седмици и с времето ще усетите как се чувствате най-добре.

Ако целта ви е да се храните “здравословно” – знайте, че там границите са доста широки и съществуват много повече от едно правилни решения.

Ако целта ви са конкретни спортни, здравословни и/или визуални резултати – то вие имате нужда от специфичен режим, който да спазвате стриктно, а не от тази статия.

Като начало наблюдавайте предимно следните показатели:

➨ имате ли, нямате ли енергия (като имайте предвид, че това зависи до голяма степен от общия калораж)

➨ имате ли моменти, в които нямате енергия, и имате ли такива – в които ви се приспива

➨ случва ли ви се често да сте нервни и да искате да избиете разни хора (това може да има връзка с хората, но може да има и връзка с храненето ви)

➨ постигате ли целите си, свързани с външния вид, ако имате такива, или не

Успех!

Прочети още:

Оставете пълните хора на мира!

Неправилни лафове за пробутване на „правилната“ диета – Част 2

Съвет #17: Супер лесни идеи за бързи закуски

 

Лазар Радков
Следвай ме
FAQ: Колко пъти трябва да се храня на ден?

Коментари

Tagged on: