Ванката, който беше тренирал при нас и явно беше останал доволен, отново се обърна към нас преди време със следната молба:

➨ Майка му претърпяла операция на тазобедрената става, мускулите на въпросния крак много заслабнали, разни неща я боляли, имала нужда да се движи, а и било трудно и на всичкото отгоре медицински лица ѝ казали, че трябва много да внимава, не трябва да прави почти нищо и едва ли не – “от тук нататък ще е така” … Тази заръка за съжаление тя спазвала в продължение на две години…

Защо е МНОГО важно възрастните хора да тренират?

Та, попита ни Иван, дали можем да помогнем на майка му.

С времето в Live To Lift сме установили, че двете групи, които имат нужда от най-много внимание са:

  • подрастващите -> които имат нужда от акъл и мотивация и
  • възрастните хора -> които имат нужда от специфичен подход и подкрепа

Казахме на Ванката, че ще дадем най-доброто от себе си и с тренировките и грижата за здравето на майка му се зае Данчо.

Майката на Иван – мадам Поли – се оказа много приятна възрастна дама, която обаче имаше сериозни затруднения с не едно и две движения, и разни неща я боляха.

Дългата история накратко – в началото имаше големи затруднения да стигне по стълбите до женската съблекалня и беше почти невъзможно сама да седне и стане от земята. След два месеца внимателни занимания, можеше сама да става и сяда на земята и дори се похвали, че е танцувала няколко часа на танцова забава.

Ето какво сподели мадам Поли за преживяването си в Live To Lift:

Уважаеми господа,
Здравейте мили момчета и момичета (ако има такива),

Искам да ви благодаря за това, което сте направили, а именно да запалите към спорта, да обучавате и тренирате спортни невежи (аз не съм такава), мързеливци и хора със здравословни проблеми (каквато съм аз).

Иска ми се специално да споделя своя възторг и голямата ми благодарност към моя гуру Данчо. Моят треньор, който се погрижи за раздвижването ми след претърпяна операция на тазобедрената става. Имам и ред други болежки и здравословни проблеми, които също се повлияха изключително много в положителна насока.

Очарована съм от Данчо. Подходът му към мен, уплашена от хора, които вероятно, за да се застраховат, ми бяха внушили, че трябва да съблюдавам, едва ли не до живот, редица ограничения в движенията ми .В резултат на което, две години след операцията, бях доста обездвижена и без мускулатура около проблемния крайник.

Затруднено ми беше ежедневието. Данчо, обаче,кротко, неагресивно, но настоятелно и с характерно благия си, но убедителен маниер търпеливо ме подканяше да направя упражнения, които отказвах. Или намираше заобиколен начин да стигне до крйния резултат. Когато получавах контра реакции, той много сполучливо намираше баланса. Вероятно това говори за неговата изключителна компететност.

През целия тримесечен курс на обучение и тренировки той следеше всяко мое движение да е максимално правилно, за да бъде съответно максимално ефективно.

Сега се чувствам прекрасно и се надявам да е за дълго време.
Ще се постарая да продължа с тренировките защото без движение, убедих се, няма живот, няма радост и наслада.

Обичам ви, и най вече Данчо. Той е магьосник!

С благодарност,
Поли Янкова

Имам аз много мечти. Две от тях са:

  1. Масата хора да престанат да казват и да се държат с възрастните хора така, все едно от тях вече нищо не става
  2. Повече възрастни хора да осъзнаят колко е важно и да започнат да се грижат за физическото си състояние с упражнения – повишавайки енергията и тонуса си и … удължавайки живота си 🙂

Прочети още: Искате по-дълъг живот? Качете сила, мускули и издръжливост!

Възрастни – грижете се не само за внуците, но и за себе си!

… за да можете да се грижите по-добре и по-дълго за внуците 🙂

Успех!

Запиши си час за консултация!

Прочети още:

Защо е МНОГО важно възрастните хора да тренират?

Искате по-дълъг живот? Качете сила, мускули и издръжливост!

Как тренировките ни правят над 36% по-продуктивни на работа?

Лазар Радков
Следвай ме
Мадам Поли: “Без движение, убедих се, няма живот, няма радост и наслада!”

Коментари