Повечето хора започват приключенията си в Live To Lift с начална консултация и двигателен тест, на който проверяваме колко добре може да се движи човек в пространството и какви ограничения има. За Роби обаче всичко започна с един стабилен омлет!

Консултацията

Беше топъл летен ден и с Роби имахме уговорка да се видим в 18:30 в на Спaртак. Стана така, че преди това имах ангажимент на Академик и се забавих там. Звъннах на младия господин и го попитах, дали има възможност да се срещнем някъде по средата, така че да ни е удобно и да на двамата. Оказа се, че и на него ще му е по-удобно на Орлов мост. Срещнахме се там и седнахме в “Папая”.

Очевидно нямаше как да правим двигателен тест, така че реших да започнем с другата част от уравнението – предложих му да хапнем! След като му обясних кои храни от менюто са подходящи за неговите цели, си поръчахме омлет за него и английска закуска за мен.

Обсъдихме как можем да работим заедно, какво ще изискваме от него, какво може да очаква от нас и какви резултати бихме могли да постигнем … с Божията помощ, разбира се. Разбрахме се, че може да тренира сутрин и го назначих към най-ранобудния млад колега – Дани.

Начални данни

Роби обичаше да се храни с всичко това, което може да прочетете в популярните сайтове, че не е добре да ядете. Прекарваше по-голяма част от будното си ежедневие седнал, което е сериозен рисков фактор за развитието на метаболитен синдрон и дори – смърт 🙂 и за капак на всичко обичаше да разпуска с една-две-три чашки … ей така – за да разпусне.

Определено щеше да му се наложи да промени някои (доста) неща.

Тренировките

Хората, които прекарват повече време покрай Дани Бетов, обикновено започват да забравят речниковото значение на думата “скучно”. От друга страна – бидейки активен състезател по ММА, Сан да и Граплинг, Дани не е известен с това да пуска аванта на когото и да било. Дори е известен със сентенцията:

“Забавление – всекиму! Аванта – никому!”

[сори, Дани, току-що го измислих 😀]

Можете да бъдете сигурни, че Роби е получил много от първото и нула от второто.

Резултати

Три месеца след началото Дани ми писа:

“Лазо, брат, Роби е свалил 20 кила за първите три месеца от тренировките!”

Аз, разбира се, му отговорих подобаващо:

“Уооооооооооооооу!”

С Роби си пишехме периодично по мейл, но не ми се е хвалил, а по мейла обикновено не личи колко тежи човек. Но както и да е.

Отивам аз един ден в залата и някакъв строен младеж ме поздравява. Нали съм си възпитан – поздравявам и аз. Младежът обаче започва да ми говори някакви неща и ми говори като човек, с когото се познаваме. Аз съответно започвам да се мъча да се сетя, кой беше този и защо толкова ми се радва. Тридесет секунди по-късно загрях … Роби!!!

Еб_ти промяната!

Ангел беше свалил 10кг за месец, Ники – също! И действително изглеждаха като нови хора. Обаче да видиш човек с 20кг по-малко (и заякнал като сила) няколко месеца по-късно – леко шокиращо е. Ако не ме беше заговорил – нямаше да го позная!

Критика

Получавали сме критика за повечето от трансформациите, които сме публикували. Време е да разгледаме малко критика и за тази и да се покритикуваме сами.

Преди няколко седмици пуснахме една игра хората да познават колко килограма е свалил нашият герой по една друга негова снимка. Предположенията варираха между 0 и 14кг като повечето бяха под 10кг. Може би все още не можете да повярвате, че разликата между двете снимки е 20кг? Не се притеснявайте – по снимка по принцип е трудно да се познае, а и 20кг разлика на различните хора изглеждат по различен начин.

Имаше и въпроси от рода:

  “Ама защо винаги хората от снимките “преди и след” са с отпуснат корем на първата снимка и с прибран на втората”

Гарантирам ви – ако Роби можеше да си прибере корема на първата снимка – щеше да си го е прибрал! Просто не можете да си представите колко усилия и средства беше инвестирал този човек, за да отгледа толкова добре оформен корем. 😀 Просто приоритетите му в един момент се промениха … 🙂

Друга критика, която сме получавали за момчетата, свалили по 10кг за месец, беше:

  “Да бе, и след това направо линейката ги изнася към най-близката болница!”

Тогава разочаровах любителите на линейката, ще ги разочаровам и сега – и Ангел, и Ники, и Роби бяха не само в много по-добра кондиция, но и в много по-добро здраве в сравнение с момента, в който започнаха. Защо ли? Елементарно е – хората бяха преминали от хора с наднормено тегло в хора в нормално тегло, без да се счупват от тренировки, без да гладуват, без шано “хапчета за отслабване” и прочее помии.

“Мога ли и аз така?”

Колкото повече опит събирам в областа на тренировките, храненето, здравето и трансформациите, толкова по-малко неща мога да твърдя със сигурност. Едното е, че:

 Различните хора прогресират с различна скорост!

Второто е:

Всеки има потенциал да прогресира и да подобри състоянието и формата си!

Т.е., ако не точно така – и ти можеш по подобен начин!

Успех!

Запиши си час за консултация!

Прочети още:

Ева: Една история за мотивация, последователност и минус 53кг

Наско – дългосрочният прогрес рядко е линеен … но си струва!

free_650

Лазар Радков
Следвай ме
Роби: Как свалих 20кг за 4 месеца!

Коментари