Като коментар на статията Три принципа на дългосрочно успешните хранителни режими!нашият приятел Алекс Тошев реши да сподели нещата, които е открил, търсейки начин да спазва дългосрочно хранителния режим, който е установил, че му носи резултати и се отразява добре на здравето му:

Научете се да се оправяте сами

Няма как, ако някой друг ви подготвя дрехите за следващия ден, да се очаква вие да положите усилия, за да се храните добре. Няма какво да се лъжем – промяната на всеки навик винаги изисква някакви усилия;

Научете се да се храните сами

Колкото и асоциално да звучи, ако не се движите (работите, учите и т.н.) ежедневно с хора, които имат като вашите цели, вероятността да не постигнете онези три принципа нараства значително. Искам да ви кажа, че зеленчуци с пържола в една кутийка от вкъщи е много по-вкусно от пиле фрикасе от близката закусвалня.

Научете се да си готвите сами

Винаги ще знаете какво ядете, дори и да не броите точните грамове и пропорции.

Прочети: 15 причини да избера да приготвям храната си сам!

Приобщете половинката си

Когато ангажирате поне още един човек с проблемите си, ставате много по-отговорен относно тяхното решаване.

Лазар: Изследвания показват, че е много по-вероятно да успеем с промяната на хранителните си навици и успехът ни да е дългосрочен, ако близките ни хора ни подкрепят!

Намерете и научете или си измислете лесни здравословни рецепти

Непостоянството често идва от липса на време (по една или друга причина). Докато се опитвате да си организирате времето е вероятно постигнатите резултати от последните месеци да отидат на кино. Затова трябва “в ръкава” си винаги да можете да приготвите вкусна и здравословна храна в рамките на 30 минути с подръчни материали. Целта е да се изкушавате по-рядко да посягате към наглед по-лесните пица на парче, дюнер и т.н., което пък от своя страна е породено от незнанието, как да си приготвим вкусна храна бързо.

Разгледайте нашия раздел: “Рецепти”

Хапвайте преди да излезете от вкъщи

Излизате за 3 часа, но след около час сте гладен. Не постъпвайте като деца, а хапнете нещо здравословно на крак преди да излезете.

Прочети още: 5 много бързи закуски, които просто трябва да изядете!

Не ходете гладни в магазина

Без коментар.

Лазар: Вероятността да купите много неща, които в действителност не ви се ядат или не са добър избор за вас, е доста голяма!

Не съхранявайте в хладилника си прекалено много неща, които биха ви изкушили

д-р Джон Берарди: Всяка храна, която се намира у дома, рано или късно бива изядена!

Поощрявайте се за положените усилия

Това повишава мотивацията ви. Как да се поощрявате? Пример: докато си хапвате нещо, което сте приготвили сами вкъщи, ще забележите че ви остава доста повече свободно време отколкото сте ползвали преди за обяд. Можете да го ползвате, за да се занимавате с нещо приятно, за което не сте имали време преди – почетете книга, поиграйте игра, дремнете 20-30 минути или правете упражнения.

Експериментирайте с храната и продуктите

Любопитството е двигател на живота. Опитвайте нови неща за ядене и това винаги ще ви поддържа интереса. Никога не изпадайте в монотонността на едни и същи храни, дори и новите да не са толкова полезни колкото предишните.

Може би има още един куп дребни спънки, които биха се оказали пречка за някои хора. От горните неща, върху които съм размишлявал, изпълнявам едва около половината. Има какво да се желае…

Прочети още:

Роби: Как свалих 20кг за 4 месеца!

Колко ги боли кръстът учениците и програмистите в %-ти?!


Десет съвета как да успеем да се храним добре ДЪЛГОСРОЧНО!

Коментари