Вили: В 9-тия след тренировка 🙂
Добър екип сме с бебето. Дава доволно сили, а аз на свой ред му давам всичко, от което се нуждае – много любов, добра храна и много положителни емоции 🙂

Това написа нашата колежка Вили в профила си след последната си тренировка и по-точно след последното селфи след последната тренировка 😀 (виж средната снимка по-горе).

По отношение на тренировките при бременни има различни мнения. Всички специалисти се съгласяват, че е силно препоръчително да влезеш в бременността със силен корем, силен кръст и като цяло силна поясна мускулатура. Оттам нататък обаче мненията са разнопосочни.

Какво прави по въпроса Вили?

Вили като цяло е известна с това, че слуша предимно … Вили 🙂 И в този случай не е изневерила на този си принцип. Разликата с преди е, че явно е станала по-мъдра и си дава доста по-добри съвети.

Как разбрах ли?

Първо, нищо не си е счупила, скъсала, контузила и се намира в отлично здраве. Разбира се, това е доста по-лесно постижимо, когато не участваш в професионални мачове по бокс и когато не се опитваш да станеш европейски шампион по самбо с цената на всичко (републикански е достатъчно) 🙂

Второ, намира се в отлична форма и здраве. Как разбрах ли? Ами, лекарката я е похвалила:

Вили: Веднъж да ми оправят настроението в медицинския център. Доцентката ме похвали за “повече от перфектното” състояние и за начина, по който се грижа за себе си, особено сравнено с останалите й пациентки 🙂 Успокоително е да знаеш, че всичко е наред

Трето, от началото на бременността до момента е качила само 9кг.

Как тренира Вили?

В момента – в началото на 9тия месец – тренира 2-3 пъти седмично с тежести, без да се напъва особено и плува два пъти седмично по 40 мин.

Ето извадка от последните ѝ две тренировки:

Сряда

А1 Ходещи напади 4х8-10  с 2х12кг

А2 Лег 4х8-10 с 40кг,

В1 Сумо тяга 3х10-12 с 32кг

В2 Наклонен лег с дъмбели 3х10-12 с 13кг

и за финал флайс и пулоувър.

(А1 и А2, В1 и В2 значи, че двете упражнения се редуват)

Понеделник

А1 Заден клек 6х7-9@50кг

А2 Горен скрипец 6х7-9@45кг

В1 Румънска тяга 4х8@50кг

В2 Вертикален скрипец с една ръка 4х8@15кг

С1 Face pull 3×12@15kg

C2 Външна ротация 

За тренировките си казва следното:

Карам го по-полека, гледам да не прегрявам и да не се обезводнявам, загрявам и разпускам доволно и после ям много риба.

Въпрос: “Как по-полека бе? Това не е по-полека!”

Ако не познавате Вили, подобна реакция е съвсем естествена. Ако искате да я опознаете по-добре, прочетете следните две статии:

 ➤ Може ли да ям сладко, да спя 4-5 часа и да сваля мазнини?

➤ [Предизвикателство]: По-яки ли сте от Вили?

Вили идва от бекграунд на състезател, многократен медалист в няколко спорта (джудо, самбо и сумо), с професионални срещи по бокс и между 10 и 20 здрави тренировки (едно време единствената тренировка, която съществуваше за Вили, беше здравата) седмично.

Говорим за човек, който може да дръпне няколко (доста?) пъти 100кг тяга от дефицит с по-голяма лекота, отколкото стандартна кифла може да клекне и да се изправи веднъж … само със собсвеното си тегло.

Така че в случая става дума за тренировки, които са на не повече от 30-40% от моментните ѝ възможностите.

Въпрос: “Всяка бременна жена ли трябва да тренира така?”

Едва ли. Всяка жена е различна и бременността на всяка протича по различен начин. Моето мнение по въпроса е следното – ако имате енергия и достатъчно акъл, за да не правите глупости, тренирайте така, че да се чувствате добре, да не се смазвате и да не прегрявате. Т.е. след тренировка трябва да се чувствате по-тонизирани и по-енергични, отколкото преди тренировка.

Ако искате да правите здрави тренировки – моят съвет е да изчакате да родите.

Ако пък нямате енергия – потърсете кое е това, което ви помага да сте по енергични. Тренирайте, само ако имате достатъчно енергия!

Пожелаваме на Вили леко раждане, а вие – ако имате енергия и се чувствате добре, движете се и тренирайте, за да се чувствате още по-добре!

Успех!

Прочети още:

Ева: Една история за мотивация, последователност и минус 53кг

Впечатляващи резултати с повече храна и по-малко тренировки

Bullshit I Hear: “Имам целулит!”

Запишете се в нашия непериодичен журнал

[Ще ви пращаме информация за тренировки, курсове, промоции и разни безплатни неща между 0 и 3 пъти месечно]


Лазар Радков
Следвай ме
Как тренира Вили в 9-тия месец?

Коментари