На всеки или поне на повечето хора ни се иска да бъдем значими, да ни зачитат, да ни признават и ако става – да бъдем велики.

При някои това е по-силно изразено, при други – не е чак толкова явно. Някои хора използват някак по-адекватни методи, за да го постигнат, други … не съм сигурен как точно да категоризирам действията и поведението им.

Преди да продължа, искам да ви разкажа нещо за себе си. Имам много познати. На някои от тях се кефя много. Други са ми просто познати. Трети не ме радват особено, но това са съвсем нормални неща от живия живот, както е нормално да се казва в последно време.

Хората, които познавам, са най-разнообразни. Между тях има програмисти, шофьори, юристи, кросфитъри, танцьори и танцьорки, Палео фенове, вегани, духовни хора, чисти материалисти, фенове на Айн Ранд, аполитични, анархисти, депресирани, хиперактивни и т.н.

Измежду тях има определено луди хора, има неприятни хора, има обаче и доста адекватни и приятни люде.

И за да ме разберете по-добре, ще го формулирам по следния начин:

Познавам супер приятни и адекватни програмисти, юристи, кросфитъри, вегани, занимащи се с йога и т.н.

Познавам и супер неприятни и неадекватни програмисти, юристи, кросфитъри, вегани, занимащи се с йога и т.н.

Сами преценете за коя група хора са следващите редове.

Как да станем велики … максимално скоро?

Сега ще ви запозная с няколко стратегии, с които можете да станете велики максимално бързо … може би.

Започваме. Четете внимателно и си водете бележки!

Почти всеки иска да бъде значим и уникален. Почти никой не би отказал да бъде велик. Или поне да се почувства така. Някои хора изпитват огромно желание да се чувстват нещо повече от останалите хора и … доста от тях намират начин.

Колко време отнема?

Често този процес отнема доста по-малко време, отколкото предполагате. Обикновено необходимият времеви интервал отнема не повече от две седмици и не по-малко от три минути.

Какво е нужно да направим?

Противно на широкоразпространените представи, за да постигнете положение, което да ви поставя над повечето хора, не е нужно кой знае какво. Основно трябва да започнете да правите нещо ново или просто да спрете да правите нещо, което сте правили до момента.

И ако това не ви звучи логично, сега ще ви разкажа как не малко успяват да го постигнат … така да се каже.

Стратегия №1 – станете веган

Малко известен факт е, че животинските продукти причиняват или поне са предпоставка за всички или поне за повечето заболявания и случаи на смърт, за които можете да се сетите. Корпорациите се опитват да скрият тази информация от нас, но ние не сме вчерашни.

Единственото, което е нужно да направите, е да спрете да консумирате всякакви животински продукти – месо, млечни, яйца, кърма от прасе и т.н. Дори не е нужно да се образовате допълнително и да се опитвате да адаптирате храненето си така, че да предотвратите развиването на различни хранителни дефицити.

Самият факт, че не консумирате животински продукти вече ви поставя в по-добра здравословна позиция в сравнение с останалите хора, а и съвсем очевидно демонстрира, че вие явно сте по-умни от тях, защото сте предприели тази стъпка, а те не са.

„Умрете в слуз, мършояди!“

Стратегия №2 – станете вегетарианец

Ако все пак не искате да се отказвате от абсолютно всички животински продукти – запазете млечните, яйцата и свинската кърма, спрете единствено месото и станете вегетарианец.

За да компенсирате факта, че все пак не сте се отказали от всички животински продукти, станете И духовен.

Как точно да станете духовен?

Като начало не е нужно нищо особено – просто започнете да обяснявате на непросветените, че дори само фактът, че сте се отказали от месото ви прави достатъчно духовен (т.е. повече от тях). Като добавена стойност можете да започнете да се срещате с други духовни хора, с които се надъхвайте взаимно колко по-велики сте от всички останали заблудени.

Стратегия №3 – започнете да се храните високо-мазнинно и ниско-въглехидратно

Ако все пак мазните пържоли са ви любими и не ви се иска да ги отказвате – имам решение за вас! Наблегнете на тях, добавете по много яйца, масло, мас, сланина и сметана към тях и в същото време спрете да консумирате ориз, картофи, плодове, всякаква захар. Или си позволявайте максумум по една чаена лъжица на ден, а доматите задължително ги яжте с колците, само че без доматите, защото имат много въглехидрати.

Това е! Честито вече принадлежите към 2-та %-та, които ги разбират нещата и за разлика от другите глупаци, които ще умрат от надебеляване, диабет, инфаркт и смърт, вие ще умрете само от смърт. Може би. Честито!

Сега идете и обяснявайте на непросветените, че консумирайки въглехидрати, консумират чиста отрова и хранят не себе си, а раковите си клетки… Нищо, че няма нито едно изследване, което да показва, че свеждането на консумацията на въглехидрати до минимум влияе по някакъв начин на развитието на раковите клетки.

По-важното е, че вие ги разбирате нещата.

Стратегия №4 – станете кросфитър

Ако все пак не искате да се ограничавате по никакъв начин по отношение на храненето, не се притеснявайте – има решение. Захванете се с тренировки. И то не с какви да е тренировки, а с Кросфит.

Защо?

Всички сме чували колко функционални са кросфитърите и колко нефункционални са бодибилдърите. Все едно това са единствените ви две опции. Но да не се отклоняваме. Другите спортове специализират в една област, а вие сте добри в много. Е защо да се ограничаваме в една дисциплина или да тренираме нещо, което е нефункционално?

Няма логика!

Друг е въпросът, че повечето хора изпитват затруднения, когато ги помолиш да дефинират и да ти обяснят какво точно е функционално и какво е не функционално.

Не е нужно да тренирате кой знае колко сериозно. Дори не е нужно да сте редовни. Всичко, което се иска, е да отидете на две-три тренировки и вече имате право да се хвалите, че ходите на кросфит, да обяснявате на хората колко функционално е това, което правите и колко тъпи са те, задето правят нефункционални неща.

Стратегия №5 – тръгнете на йога

Ако все пак ви мързи да се поизпотите и се притеснявате, че може да се поуморите – тръгнете на йога. Ще бъда честен с вас – само с йога ще ви бъде трудно да станете толкова велики, колкото ви се иска. Затова ще е добре да я комбинирате със спиране на месото и превръщане в духовен човек.

За целта си изберете йога, която твърди, че работи директно с енергията и по възможност да не е особено натоварваща – предимно медитация, дишане и най-много някоя друга асана. Кросфитът ви идваше тежко, нали помните?

Та, да преговорим – ходите на йога, по-гъвкави сте от останалите хора, не ядете месо и сте по-духовни от тях. Задължително им обяснявайте всичко това и за да подсилите допълнително позицията си, тръбете наляво-надясно, че човек няма нужда от сила, а само от любов.

А на това, че се изморявате като се качите и слезете три пъти от табуретката, за да вземете нещо от високия шкаф и че нямате сила да си пренесете покупките от колата до вкъщи, не обръщайте внимание!

Вие сте повече от другите с или без да можете да правите тези неща … но все пак по-добре хората да не знаят, че не можете.

Стратегия №6 – гледайте поне един конспиративен филм

Ако все пак не ви се занимава дори с йога – главите горе! Нищо не е загубено! Последното, което можете да направите е да изгледате един конспиративен филм. Повече филми е по-добре, но и един ще ви свърши работа.

Тези филми ви дават на готово тайна информация, която злите корпорации, конспиратори и други рептили крият от вас. Не е нужно да проверявате фактите, не е нужно да се потрудите, не е нужно да правите нищо. Единственото, което се иска от вас е да запаметите поне част от тайната информация, която ви се поднася по прост и лесен за възприемане начин и след това да започнете да поучавате заблудените си приятели.

Ако последните случайно ви отрежат – спокойно! В интернет и социалните мрежи е пълно с хора, които все ще ви се вържат. Ако някой ви противоречи и изисква доказателства – пратете го да гледа „едно клипче в YouTube” или директно го заклеймете като „рептил и служител на конспираторите“, и му кажете, че „заради такива като него сме на този хал“

„Разкрити сте, рептили!“

Стратегия …

Има различни стратегии за различни неща. Едни ще работят във ваша полза, други … е по-вероятно да досадят епично на всички наоколо.

За да бъдем значими и велики (каквото и да разбира всеки под тази дума), е от доста по-голямо значение какво сме постигнали, какво сме правили всеки ден, за да го постигнем, и как се отнасяме с хората около себе си.

Стратегиите по-горе може да проработят, но не в посоката, в която ви се иска. Колкото и готино до звучи – малко вероятно е да станете голямата работа – спирайки месото, въглехидратите или просто започвайки да тренирате кросфит, да ходите на йога или изгледате един филм.

Разбира се, напълно възможно е да не сте разбрали посланието от текста до момента. Няма нищо.

Може да сте се почувствали засегнати и дори обидени по някакъв начин. Няма нищо. В такъв случай вероятността да сте голямата работа е доста голяма и не виждам как изобщо е възможно подобен текст да ви трогне.

Искате да разберете кои ваши приятели са голямата работа и кои са ок? Споделете тази статия на стената си 🙂

Прочети още:

За захарта >> Bullshit I Hear: “Не отслабвате заради захарта в кафето!”

За метаболизЪма >> Bullshit I Hear: “Аз имам бавен/бърз метаболизъм!”

За холестерола >> Bullshit I Hear: “Заменете червеното месо с млечни заради холестрола”

Лазар Радков
Следвай ме
Шест стратегии да бъдем … велики

Коментари

Tagged on: