chep

Интернет е благодатна почва за различни хора. Едни споделят знанията и опита си, други критикуват на воля каквото им душа сака.

И все пак – има един въпрос, който от край време вълнува много хора:

Стават ли за чеп за зеле критиците и разбирачите в Интернет?

Първо, нека разгледаме кои са въпросните критици и кои не са.

Кои не са?

Като цяло хората, които създават нещо стойностно и изпитват удовлетворение от това, рядко изпитват потребност да обикалят насам-натам из Интернет пространството и да търсят какво да препик… критикуват.

Ако все пак случайно срещнете такъв човек да критикува нещо – то вероятно ще бъде, възмущавайки се (по-често градивно) на някоя откровена глупост, написана в областта, с която въпросният човек се занимава през по-голямата част от будното си време.

За съжаление този тип хора съставят пренебрежимо малка част от воинството на Интернет критикарите и поради това не са предмет на нашето обследване.

Кои са критиците във фитнес средите?

Тази група хора се състои предимно от следните два профила:

  • хора, които са чели много неща и смятат, че всичко им е ясно
  • хора, които са чели едно-две неща и смятат, че всичко им е ясно

Общото между двата профила е, че и двата имат десетки, дори стотици пъти по-малко практически опит в сравнение с теорията и мненията, с които са пълни главите им.

Въпросната група включва широк спектър от хора, вариращ от обикновени тролове и критикари във фейсбук и форумите, до автори в масови сайтове, които биват четени предимно от лаици, както и от други техни себеподобни.

Какво е общото между тях?

Тези хора са наясно с нещата. На теория, разбира се. На практика най-често са тренирали само един човек – тях самите – и често това дори не си личи особено.

За сметка на това раздават акъл с големия черпак и както обикновено се случва в живота – щом някой дава нещо безплатно, винаги се намират хора, които да взимат.

И разбира се, пак както в живота, резултатите, които получаваме от даден акъл, обикновено корелират с инвестицията, която сме направили, за да го получим …

А какво смята зелето?

Разбира се, когато обследваме дали дадена група хора са подходящи за чеп за зеле, няма да бъде коректно, ако не се допитаме до зелето и какво мисли то по въпроса:

zele

Да даваш акъл по Интернет е лесно!

Ако случайно някой вземе, че проима резултат (рядко срещано):

  • “А така ве! Ше слушате батко ви като ви говори!”

Когато хората, следвали акъла ти, нямат резулатат:

  • “Сам си си виновен, брат ми! А и за без пари – толку!”

Ако видите, че някой е постнал супер яки резултати

веднага го обвинете, че е лъжец. Задължително направете това обаче от профил, на който липсва истинска ваша снимка, а още по-добре – липсва и истинското ви име. Никой от тези лъжливи глупаци не заслужава да види богоподобния външен вид и да разбере достойното ви име.

Иначе как да ви вземе на сериозно?

А много ясно, че резултатите, които постват, са fake. Щом вие на можете да се доближите дори на йота от тези резултати, значи е невъзможно. Или пък зобят. Да, определено зобят. Няма друго обяснение. Даже направо хем зобят, хем са fake.

И накрая …

Продължавайте да давате акъл на невежите и лековерните, помпайки егото си с резултатите, които един-двама от двайсет ще получават не заради, а въпреки вашите съвети, обявявайки тези без резултати за глупави и некадърни.

Продължавайте да разобличавате хората в Интернет с по-добри резултати от вас самите … но имайте предвид, че един ден зелето може да реши, че не ставате за негов чеп.

Утешителната новина е, че за сметка на това много добре ще ставате за чепа на бай Ставри!

Успех!

Прочети още:

Господ е измислил спорта, а дяволът – мързела?

Най-популярните треньори НЕ са най-добрите треньори!

free_650

Лазар Радков
Следвай ме
Стават ли за чеп за зеле критиците в Интернет?

Коментари